Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă...

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  

0 1428

Pe lângă portofel, telefon mobil, port-cardul cu cărţile de vizită şi cheile de la casă, în geanta ta, într-o zi caniculară de vară, ar trebui să se regăsească obligatoriu obiecte care să te ajute să faci faţă cu brio temperaturilor ridicate de afară. Iată ce să ai în geantă pentru a te poteja de soare şi căldură!

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: O sticlă cu apă plată

În primul rând, în geanta ta ar trebui să existe o sticlă cu apă plată. Când mergi prin soare, organismul transpiră, se deshidratează şi pierde o cantitate foarte mare de minerale. Astfel, pentru a preveni insolaţia şi stările de leşin, trebuie să bei cât mai multă apă, chiar dacă nu ţi-e sete. Setea apare doar în momentul în care nivelul de deshidratare este foarte ridicat.

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: Spray cu apă termală

Un spray cu apă termală te va ajuta să te răcoreşti pe arşiţă, mai ales dacă ai păstrat produsul, peste noapte, în frigider. Pulverizează din când în când faţa, gâtul, decolteul şi umerii. Beneficiile pentru ten ale apei termale sunt renumite, pe lângă senzaţia de răcoare şi confort pe care ţi-o dă. Apa termală conţine calciu, potasiu, magneziu, zinc şi alte minerale care-ţi vor proteja pielea de iritaţii, uscăciune şi roşeaţă. Dacă te întrebi ce să ai în geantă, acesta este unul dintre răspunsuri.

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: Balsam de buze sau gloss hidratant

Este recomandat să nu folosim foarte des rujul, deoarece usucă excesiv buzele. În schimb, este recomandat să optăm pentru un balsam de buze hidratant. Acest produs va hrăni buzele, le va hidrata şi le va menţine hidratate. Mai mult, te sfătuim să cumperi şi să foloseşti pe caniculă  un balsam de buze cu factor de protecţie împotriva razelor ultraviolete.

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: Evantai

Evantaiul – uite ce să ai în geană! Îţi va fi de un real ajutor mai ales atunci când circuli cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă precum tramvaie, autobuze sau troleibuze. Evantaiul este un accesoriu cu ajutorul căruia te vei răcori astfel încât să poţi rezista la temperaturile ridicate din maşină, dacă aceasta nu este prevăzută cu aer condiţionat. Lucru foarte probabil.

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: Şerveţele umede

Cu un şerveţel umed îţi poţi tampona pielea pentru a preveni transpiraţia abundentă, pentru a elimina din excesul de sebum de pe faţă sau pur şi simplu pentru a te răcori.

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  Ce să ai în geantă: Un măr

Nu numai apa plată te va hidrata, ci şi un fruct. În geanta ta ar trebui să ai un măr, bine spălat acasă pe care să-l mănânci în drum spre serviciu. Este hrănitor, are o mulţime de vitamine, minerale şi nutrienţi care îţi vor ajuat organismul să reziste pe căldură. Iată ce să ai în geantă, pe lngă apă, pentru a te hidrata!

Ce să ai în geantă: 6 lucruri esenţiale pe timp de caniculă  

Ce să ai în geantă: Leocoplast împotriva bătăturilor

În cazul în care ai încălţat pentru prima oară sandalele şi, după ce aimers o bucată de drum cu ele, încep să te bată, estecazul să acoperi iemdiat zona afectată cu un leocoplast. Asta, pentru a preveni apariţia băşicilor atât de dureroase şi chiar a rănilor.

Pe lângă aceste obiecte, în geantă ar trebui să se regăsească o oglindă de dimensiuni mici, o pudră pentru faţă, pentru a-ţi reîmprospăta peste zi machiajul, un absorbant în caz că eşti luată pe nepregătite.

soreAlte sfaturi ca să învingi canicula:

 • Pălăria şi ochelarii de soare cu factor de protecţie UV sunt accesorii obligatorii atunci când ieşi afară în miezul zilei.
 • Renunţă la blugi, pantaloni strâmţi sau colanţi şi poartă rochii sau fuste largi, lejere, din bumbac sau mătase.
 • Hainele trebuie să fie albe sau în culori pastel, nicidecum închise ca şi nuanţă.
 • Lasă pantofii sport acasă şi încalţă sandale. În acest fel, picioarele nu vor transpira şi nu se va crea mediul propice apariţiei şi dezvoltării bacteriilor care pot declanşa micoze sau dermatite.
 • Machiajul trebuie să fie unul lejer, light, care să nu încarce faţa. Optează pentru produse waterproof.
 • Foloseşte produse de styling (şampon, balsam, fixativ, spumă etc) cu factor de protecţie împotriva ultravioletelor.
 • Nu uita să aplici pe piele creme cu factor de protecţie ridicat pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns