Ce simt câinii când îi pupi și ce adoră la stăpânii lor

Ce simt câinii când îi pupi și ce adoră la stăpânii lor

0 9228
Câine alb murdar de ruj
Câinii au nevoie de foarte multă afecțiune, dar unele gesturi ale tale sunt pntru ei deranjante

Ce simt câinii când îi pupi? Dar când îi îmbrățișezi? Ce-și doresc cu adevărat de la stăpânii lor, ce le place și ce nu, ce adoră să facă și ce nu suportă? Iată câteva întrebări pe care și le pune orice persoană care are acasă un animal de companie sau își dorește unul. Iar dacă ai impresia că știi toate aceste lucruri, s-ar putea să te înșeli. Pentru că, de multe ori, ceea ce credem noi că le place câinilor ei, de fapt, nu suportă.

Ce simt câinii când îi pupi + 5 lucruri pe care le adoră la stăpânii lor

Ne manifestăm iubirea față de animale la fel cum ne-o manifestăm față de oameni și uităm complet de marea diferență care ne desparte. Tindem, pentru că ne iubim foarte mult câinii și pisicile, să le tratăm de la egal la egal, ca pe niște ființe umane. De câte ori nu ți-ai luat câinele în brațe, nu l-ai pupat, nu l-ai îmbrățișat? L-ai învățat chiar să dea laba…Nici nu mai ții minte…probabil o faci în fiecare zi. Crezi însă că aceste gesturi de tandrețe și iubire sunt înțelese de animal întocmai? Crezi că și lui îi place? S-ar putea să te surprindă dar câinele nu suportă multe din gesturile tale. Iată ce le place și ce nu le place din comportamentul stăpânilor lor!

Ce simt câinii când îi pupi. Câine care stă în bratele stâpânului
Mirosul stăpâului său este cel mai frumos și iubit miris din lume

Câinii adoră mirosul stăpânilor

Știau că mirosul preferat al câinelui tău este chiar mirosul tău? Și cu cât miroși mai puternic, e cu atât mai bine pentru el? Dacă ți-ai surprins vreodată animalul de companie că îți fură lucrurile – de obicei cele mai murdare – nu-l certa! De fapt, el își dorește foarte mult să te aibă lângă el atunci când nu ești. „Câinii au un simț al mirosului extrem de dezvoltat, iar pentru ei mirosul stăpânului este mirosul preferat care îl liniștește, care le dă încredere ș îi calmează. Astfel că un tricou transpirat la sală, o pereche de șosete nu tocmai curate sau alte piese de lenjerie intimă ar putea fi unele dintre cele mai iubite lucruri din lume pentru el”, a declarat Meg Marrs, expert în comportament canin. „Iată un motiv pentru care atunci când pleci de acasă și lași câinele singur lasă-i și un obiect vestimentar pe care l-ai purtat intens la sală și încă nu a ajuns în mașina de spălat”, a mai completat specialistul. 

Ce simt câinii când îi pupi, Câine de talie mare care este mângâiat de stăpân
Câinele te urmează oriunde și oricând, necondiționat

Câinele așteaptă din partea ta să-i fii lider

O haită de câini are un lider însă în cazul câinilor de companie lucrurile se complică puțin. Ei așteaptă ca lider de haită să le fie chiar stăpânul. Câinele are nevoie să fie îndrumat, are nevoie de cineva în care să aibă încredere, pe care să-l urmeze orbește. „Majoritatea câinilor de casă nu se nasc lideri și nu-și doresc astfel de responsabilități. Stăpânul este tot Universul lor. Așa că oferă-i animalului ce-și dorește și ce are nevoie”, explică specialiștii în dresaj canin. Mai mult, câinele va încerca întotdeauna să-și mulțumească stăpânul, să-i facă pe plac. Motiv pentru care el așteaptă să i se spună ce are de făcut și, eventual, să fie învățat. Are nevoie să cunoască reguli și limite, are nevoie de disciplină. Iar stăpânul trebuie să-l facă să înțeleagă exact toate aceste lucruri. Dacă nu, câinele va deveni foarte confuz, nu va ști când greșește și când nu, ce face bine și ce nu. 

Câine dalmațian îmbrățișat de stăpân
Câinii sunt capabili să ofere afecțiune și iubire așa cum nici un alt animal nu o poate face

Ce simt câinii când îi pupi? Ar prefera alt gest de iubire!

Când simte din partea ta iubire, nu-i mai trebuie nimic altceva. Un câine nu trebuie doar hrănit, îngrijit, dus la frizerie canină sau la veterinar, deși aceste lucruri sunt absolut obligatorii pentru orice stăpân de animale. El are nevoie să fie băgat în seamă, să i se vorbească, să te joci cu el, să-i oferi un mediu în care să fie fericit și să se dezvolte sănătos. Dacă nu ești lângă el și nu-i oferi afecțiune, câinele va deveni ori plictisit, ori anxios ori pur și simplu foarte trist. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce mănâncă iarbă câinii, de ce rod obiectele din casă, de ce latră foarte mult sau de ce au comportamente deviante s-ar putea ca lipsa de afecțiune să fie, de fapt, problema lor. 

Câine care mănâncă
Câinii ar trebui să aibă un program strict de mâncare

Câinii iubesc rutina

„Câinii apreciază foarte mult rutina și ar putea fi foarte dificil pentru ei să se obișnuiască cu un mediu nou, cu reguli noi, cu un alt program de masă, de somn sau plimbare. Nu fac față cu brio schimbărilor de nici un fel. Dacă îi supui unui astfel de stres, este posibil ca efectele să se observe în comportamentul animalului: fie latră, fie începe să sape isteric prin grădină sau să roadă diverse obiecte din casă. Recomandat este să păstrezi programul cu care animal este obișnuit: trezește-l (dacă e cazul) la aceeași oră, mergeți la plimbare, dă-i să mănânce și joacă-te cu el așa cum o faci de obicei, fără să-i dereglezi rutina. De asemenea, câinele, odată obișnuit cu un anumit tip de mâncare, va dori s-o mănânce doar pe aceea. Nu-i schimba meniul că va deveni stresat. 

Ce simt câinii când îi pupi. Câini care au ieșit la plimbare cu stăpânul
Plimbarea face parte din rutina câinilor de apartament

Le place să fie mângâiați, dar nu pe cap

Contrar a ceea ce cred multe persoane, câinelui nu-i place să fie mângâiat pe cap. De obicei el tolerează acest gest de afecțiune mai ales dacă vine din partea stăpânului, însă este posibil ca la un moment dat chiar și cel mai jucăuș și inofensiv animal să aibă o reacție agresivă. „Dacă vrei să mângâi un câine, mângâie-l pe spate și mai înspre coadă. Dar nu pe coadă! De asemenea, câinele adoră să fie scărpinat, dar nu pe burtică, așa cum am crede, ci în zona pieptului. De asemenea, ei nu suportă să fie îmbrățișați. Odată ce i-ai îmbrățișat, ei se sperie, se simt captivi și devin anxioși.

Femeie care pupă un câine în bot
Câinilor nu le place să fie pupați și în nici un caz pupați în bot

Ce simt câinii când îi pupi? Urăsc acest gest!

Crezi că animalului tău de companie îi place atunci când îl pupi în bot doar pentru că te linge și el la rândul lui pe față sau pe gât? Să nu crezi că-ți întoarce sărutul! Dimpotrivă. Prin acest comportament câinele încearcă să-ți spună că nu-i place gestul tău de iubire. „Câinii nu suportă să fie sărutați. De asemenea, nu suportă ca o persoană, poate fi chiar și stăpânul lor, să se apropie foarte mult cu fața de botul și capul lor. De cele mai multe ori nu observi vreo reacție de agresiune, dar dacă ar putea vorbi câinele ți-ar zice s-o lași mai moale. Deci, dacă te vei mai întreba vreodată oare ce simt câinii când îi pupi iată răspusul pe care și l-ar da dacă ar putea vorbi.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns