Ce trebuie sa contina trusa cu unelte?

Ce trebuie sa contina trusa cu unelte?

0 1441

Să nu ai impresia că ţie nu ţi se poate întâmpla. Dimpotrivă. Nu ştii niciodată când apare o defecţiune în casă şi, de cele mai multe ori, până vine meşterul, trebuie să te descurci singură. Pentru asta însă ai nevoie de o trusă cu unelte de care să te ajuţi la nevoie. Mimi îţi spune ce trebuie să conţină aceasta. Ascult-o pe Mimi!

Iar necazul vine când ţi-e lumea mai dragă: se sparge o ţeavă la chiuveta din baie, se ard prizele din casă sau nu mai merg becurile. Sunt alte situaţii în care vrei să baţi sau să scoţi un cui, vrei să deşurubezi, să tai o bucată de lemn sau tablă, să măsori, să strângi un şurub sau o piuliţă. Pentru toate acestea ai nevoie de o trusă cu unelte pe care să le poată folosi oricine, inclusiv o femeie. Fiecare dintre noi trebuie să aibă în casă un ciocan, o şurubelniţă, un patent şi câteva cuie. Nu îţi trebuie ceva foarte sofisticat, ci doar strictul necesar.

Pentru pretenţioşi, trusa de scule mai poate conţine pensule pentru vopsit, un trafalet, o tăviţă pentru vopsea, un ghem de sfoară, câlţi, câteva role de sârmă, un magnet pentru recuperarea cuielor, o lanternă, un dispozitiv de tăiat tabla dar şi un cleşte de dimensiuni mari.

Trusa de scule trebuie păstrată la îndemână. O poţi depozita în cămară într-un loc special amenajat, într-un sertar din dulapul din bucătărie sau în balcon. Indiferent unde păstrezi uneltele, asigură-te că le ţii pe toate în acelaşi loc. Nu ai vrea să te trezeşti în situaţia de a avea cuie şi şuruburi dar să nu găseşti ciocanul sau patentul.

Uneltele se găsesc în Bricostore, Hornbach, Practiker, Dedeman, Carrefour etc.

 

 

scule si unelte

Iată ce trebuie să conţină trusa ta de unelte:

– un set de chei cu care să deşurubezi sau să strângi o piuliţă

– o ruletă

– un ciocan cu cap pentru scoaterea cuielor

–  set de cleşti

–  set de şurubelniţe

– un creion pentru testarea tensiunii electrice

– un fierăstrău de mână

– un cutter

– un patent

– daltă

 

COMENTARII

Lasă un răspuns