Cea mai bună metodă de epilare în funcţie de zona corpului

Cea mai bună metodă de epilare în funcţie de zona corpului

Aparat de ras, depilator, cremă sau ceară? Poţi folosi oricare dintre aceste metode de epilare însă trebuie să ştii şi care este cea recomandată în funcţie de fiecare zonă a corpului tău. Mimi îţi spune cum este cel mai bine să procedezi. Ascult-o pe Mimi!

 

Picioarele

Pentru a scăpa de părul nedorit de pe picioare este indicat să foloseşti pentru epilare ceara. Rezultatul se va menţine pentru aproximativ patru săptămâni, iar în tot acest timp pielea ta va fi moale şi catifelată. Dacă firele de păr sunt fine, poţi folosi şi benzi depilatoare dar mare atenţie cum înlături apoi surplusul de ceară care rămâne lipit de piele. Foloseşte nişte şerveţele umede şi curăţă uşor pentru a preveni iritaţiile. Evident, şi aparatul electric este indicat însă acesta nu va smulge toate firele şi rişti să te trezeşti cu foliculită. Aparatul de ras se poate folosi numai în situaţii de extremă urgenţă. Deci, foarte rar.

Axilele

Îndepărtarea firelor de păr din zona axilelor este pe cât de estetică, pe atât de utilă. Motivul? Vei transpira la fel însă vei scăpa de mirosul neplăcut. Pentru axile foloseşte tot ceară, însă această operaţiune ar trebui făcută, pentru început, la salon. Apoi, după ce firele de păr se răresc şi devin moi, poţi folosi aparatul electric. Dar, trebuie să fii curajoasă să încerci asta. În cazul în care ţi-e frică de durere, poţi încerca cremele depilatoare. Măcar acestea nu irită pielea cum o face aparatul de ras.

Antebraţele

Părul de pe antebraţe este mult mai fin şi poate fi îndepărtat folosind benzi depilatoare. Această operaţiune o poţi face chiar tu, în confortul propriului cămin. Benzile cu ceară se pot aplica la temperatura camerei însă poţi folosi şi depilatorul cu ceară la cald.

Zona inghinală

Zona bichinilor trebuie să fie netedă şi catifelată, iar pentru asta trebuie să alegi epilarea cu ceară la cald. Aici, firul de păr este mai gros şi mai aspru deci nu funcţionează nici cremele, nici benzile cu ceară. Nu folosi în nici un caz aparatul de ras decât în momente în care pur şi simplu nu ai altă soluţie.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns