Cea mai bună metodă naturistă prin care cureți perfect cuptorul

Cea mai bună metodă naturistă prin care cureți perfect cuptorul

Când vine vorba să curățăm cuptorul, parcă am face orice altceva decât să ne apucăm de treabă. Într-adevăr, poate fi o adevărată corvoadă, mai ales dacă grăsimea, petele de arsură și resturile alimentare nu au mai fost de mult timp îndepărtate. Însă, află că interiorul acestuia dar și geamul său pot fi curățate simplu, folosind doar două ingrediente naturale: bicarbonat și oțet. Uite ce ai de făcut!

Ingrediente: Apă, o sticlă cu pulverizator, bicarbonat de sodiu, o cârpă curată sau o lavetă, oțet, un castron

Cum procedezi: Scoate din cuptor tăvile și grilajele. Într-un castron, amestecă câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu apă până ajungi la consistența unei paste. Aplică această pastă pe pereții interiori ai cuptorului și lasă soluția să acționeze peste noapte. Bicarbonatul de sodiu, pentru a fi pe deplin eficient, are nevoie de 12 ore să-și facă efectul.

cuptor curatare

A doua zi, înlătură bicarbonatul folosind o bucată de pânză umezită în apă sau o lavetă. Apoi, pentru a îndepărta perfect reziduurile, pulverizează interiorul cuptorului  cu puțin oțet și șterge din nou cu o cârpă umedă. Acum, nu trebuie decât să pui grilajele sau grătarele la locul lor. Ultimul pas: aprinde cuptorul la o temperatură ridicată și așteaptă 10-15 minute pentru ca umezeala din interior să se evapore.

Cum cureți geamul cuptorului:

Într-un castron sau alt recipient amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă până când ajungi la consistența unei paste adipoase. Aplică produsul obținut pe geamul cuptorului și lasă-l să acționeze pentru 30 de minute. Apoi, îndepărtează bicarbonatul folosind o cârpă curată și umedă.

COMENTARII

Lasă un răspuns