Cele mai ciudate remedii naturiste împotriva gripei şi răcelilor de sezon

Cele mai ciudate remedii naturiste împotriva gripei şi răcelilor de sezon

0 2478

Dacă ai un sistem imunitar slăbit, eşti obosită, stresată, extenuată de muncă, mănânci prost şi la ore nepotrivite, ai carenţe de vitamine şi minerale, avem o veste destul de proastă pentru tine: este foarte posibil ca în acest sezon rece să te îmbolnăveşti de gripă sau răceală. Însă, hai să vedem şi partea plină a paharului: există şi remedii, unele dintre ele clasice, altele ciudate şi neobinuite. Iată ce tratamente inedite, despre care nu ai auzit până acum, te-ar putea ajuta să scapi de tuse, nas înfundat, febră şi dureri de gât!

sodou-11. Bea şodou!

Poate îţi este cunoscută această băutură pe care te obligau părinţii sau bunicii să o bei când erai copil. Sau, poate nu ai auzit niciodată despre aşa ceva. În acest caz, află că este vorba despre un amestec de lapte fierbinte cu gălbenuş crud şi miere sau zahăr. Acest remediu este originar din Rusia şi Ucraina, iar în aceste părţi ale lumii în băutură se mai adaugă puţin unt topit şi câteva picături de rom sau cogniac. Gălbenuşul, datorită consistenţei sale cremoase, ameliorează iritaţiile şi inflamaţiile gâtului, ajută la eliminarea mucusului şi grăbeşte vindecarea. Laptele cald îţi induce o stare de relaxare şi te ajută să dormi profund.

ai-ye-frunze2. Arde câteva frunze uscate de Ai Ye

În anumite zone din China, oamenii ard frunze uscate de Ai Ye, lăsând fumul să pătrundă în fiecare încăpere a locuinţei. Se pare că această plantă are efecte antibacteriene şi antiseptice. Fumul care se degajă în urma arderii frunzelor omoară bacteriile, viruşii şi microbii din casă, iar în acest fel oamenii sunt feriţi de gripă şi răceli de sezon. Însă, dacă eşti deja răcit, este recomandat să nu inspiri fumul deoarece te vei trezi cu iritaţii ale gâtului şi mai grave. Dacă vrei să faci rost de această plantă, recomandat ar fi să o cauţi în magazinele care comercializează produse bio şi naturiste.

sosete3. Poartă şosete ude

Un alt remediu care are efecte miraculoase se bazează pe purtarea unei perechi de şosete reci şi umede. Se ţin picioarele în apă fierbinte cinci, zece minute, iar apoi trebuie să te încalţi cu o pereche de şosete subţiri, pe care le-ai ţinut în apă rece şi le-ai stors bine. Peste aceste şosete se pun altele mai groase şi uscate. Iar apoi trebuie să te bagi imediat în pat, la căldură. Ideea este următoarea: apa fierbinte dar şi apa rece îţi pun sângele în mişcare, activându-i buna circulaţie. În acest fel, celulele organismului sunt mai bine şi mai repede oxigenate, iar acest lucru grăbeşte vindecarea. Apa rece creşte imunitatea, iar tu poţi spune adio gripă şi răceală. Încearcă să dormi peste noapte cu şosetele în picioare sau să le dai jos după ce s-au uscat bine.

napi-turcesti4. Mănâncă napi turceşti

Napii turceşti sunt un alt remediu naturist folosit pentru tratarea gripei şi a răcelilor sau pentru prevenirea apariţiei acestor afecţiuni de sezon. Tratamentul este folosit mai ales în Iran. Aceste legume sunt extrem de bogate în vitaminele C, A şi B. Persoanele bolnave trebuie să consume în fiecare zi câte o farfurie plină cu napi turceşti gătiţi la aburi, fierţi sau pasaţi. Vitamina C pe care o conţin aceste legume este un bun expectorant, ajutând la eliberarea şi eliminarea mucusului din gât şi plămâni.

grasime5. Pune-ţi cataplasme cu grăsime

Cataplasmele cu grăsime se folosesc ca remediu împotriva gripei şi răcelilor atât în Europa cât şi în Africa. Este o tradiţie care se păstrează din generaţie în generaţie, iar asta pentru că funcţionează de minune mai ales pentru decongestionarea căilor respiratorii. Se foloseşte seul de oaie sau vacă, iar acest tratament, simplu şi ieftin, previne apariţia pneumoniei. Bolnavului se pune pe piept o bucată de pânză înmuiată bine în grăsime, iar apoi este îmbrăcat gros şi învelit bine cu o plapumă călduroasă.

cacao6. Bea cacao fierbinte

Cacaoa conţine teobromină, un ingredient care calmează tusea. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de specialiştii britanici care au constatat că teobromina este mai eficientă decât codeina. Cum se prepară? Simplu! Pune două, trei linguriţe de cacao pudră într-o cană cu apă fierbinte şi amestecă bine. Poţi adăuga puţină miere, pentru un gust mai bun.

COMENTARII

Lasă un răspuns