Coaste caramelizate la grătar

Coaste caramelizate la grătar

0 2408
Coaste

Un deliciu culinar de te lingi pe degete și care-ți lasă gura apă! Cui nu-i place gustul inconfundabil al coastelor de porc ce sfârâie ademenitor pe grătarul încins? Dacă ți-am făcut poftă, iată mai jos rețeta!

Ingrediente:

Coaste de porc;

Sos marinat – boia, miere, coniac, sare, piper, cimbrișor, suc de portocale;

Ceapă murată – ceapă roșie tăiată, sare, oțet balsamic, suc de lămâie;

Cipsuri de cartofi: cartofi, sos tabasco, sare de mare.

Coaste

Mod de preparare:

Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia și cimbrișor astfel: se pun 30 ml coniac într-un bol. Se adaugă o ceașcă de suc de portocale, o linguriță de miere și două lingurițe de boia. Se adaugă sare, piper și cimbrișor, apoi se amestecă bine. Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 de ore, la rece. Apoi, se frig pe grătar, pe ambele părți, timp de 25 de minute. Nu adăuga prea multă boia pentru că gustul ar putea deveni unul amar. Coastele de porc se servesc cu salată de ceapă murată (preparată din ceapă roșie fiartă în oțet cu sare și suc de lămâie) și cipsuri de cartofi (felii subțiri de cartofi cu sos tabasco și sare, prăjiți în ulei).

Rețeta ne-a fost furnizată de Chef  Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

Despre Grill World

Deschis în 2016, grupul Grill World oferă preparate la gratar create de Chef Liviu Bosnea în cadrul celor doua restaurante de pe litoral: La Rotisor Mamaia și La Rotisor Neptun.  Restaurantul La Rotisor Mamaia este situat în Satul de Vacanță Mamaia 1 și oferă zilnic, între orele 16 – 24, preparate la gratar.  Restaurantul La Rotisor Neptun este situat în Complexul Prichindel, Aleea Trandafirilor și organizează zilnic spectacole cu muzica live.

COMENTARII

Lasă un răspuns