Coaste de porc marinate, la grătar

Coaste de porc marinate, la grătar

0 2280
coaste de porc la gratar marinate

Cu toții știm să facem un grătar însă, pentru un preparat cu adevărat delicios, trebuie să apelăm la câteva secrete „magice”. Unul dintre acestea ar fi să lăsăm carnea la marinat. Dacă te-ai hotărât să încerci și tu, iată mai jos ce ai de făcut!

ingrediente coaste de porc marinate

Ingrediente: coaste de porc țambal, bere, miere, ulei sau unt, pastă de roșii, amestec de condimente pentru carne de porc, boia dulce, pastă de ardei (opțional), piper boabe, foi de dafin, cartofi, usturoi, smântână.

coaste de porc marinate

Mod de preparare:
Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente pentru carne de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 de ore. Apoi, se scot din marinată, se scurg bine și se frig pe grătar, pe ambele părți, timp de 25 de minute.

coaste de porc marinate

Secretele bucătarului: Pentru ca aromele din marinată să se combine cât mai bine, este recomandat ca aceasta să fie fiartă și răcită înainte de a pune costele. Pentru frăgezirea cărnii, înainte de a fi servite, coastele se ung cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.

Mod de servire: Coastele de porc se servesc cu piure de cartofi și sos de usturoi.
Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumi”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications, în perioada februarie-decembrie 2015. În mai este promovată bucătăria cehească, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este The Pub Universității.

Rețeta cehească ”Coaste de porc marinate, la grătar” a fost oferită și preparată de The Pub Universității și poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr 9, sector 1, București.

Restaurantul gazdă: The Pub Universității este cel mai nou restaurant deschis în lanțul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o rețea internațională prezentă deja în Cehia, Germania, Austria, fiind primul local din rețea deschis la București. Publul are un concept unic în care sistemul încorporat în mese permite clienților să își toarne singuri berea intrând în concursul internațional de bere și să-și selecteze melodia preferată din The Pub jukebox.

COMENTARII

Lasă un răspuns