Coca Cola: 25 de întrebuinţări la care nu te-ai gândit vreodată

Coca Cola: 25 de întrebuinţări la care nu te-ai gândit vreodată

3 55688
trei cutii de coca cola

Coca Cola este una dintre cele mai populare băuturi carbogazoase din lume, dar şi cea mai controversată atunci când ne referim la implicaţiile negative asupra sănătăţii noastre. Căci, Coca Cola nu este recomandată în cantităţi mari şi în nici un caz de către copii. Dacă vrei să te convingi cât de nocivă este, află că această băutură poate fi folosită cu succes în gospodărie, la curăţenie dar şi în grădină, ca repelent împotrivă dăunătorilor.

În loc să bem Coca Cola, mai bine o folosim în gospodărie! Jurnaliştii de la Business Insider au descoperit 25 întrebuinţări la care nici măcar nu te-ai gândit. Uite ce poţi face cu un singur pahar!

Îndepărtează petele de grăsime de pe haine şi alte produse texile.

Îndepărtează rugina. Nu trebuie decât să scufunzi pentru câteva minute obiectul ruginit într-un recipient în care ai turnat Coca Cola. Freacă-l apoi cu un burete abraziv sau cu folie de aluminiu.

Îndepărtează petele de sânge de pe haine.

Îndepărtează petele de ulei de maşină scurse, de-a lungul timpului, pe podeaua garajului.

Un şurub ruginit pe care vrei să-l înlocuieşti se scoate foarte greu. Pulverizează coca cola peste el şi aşteaptă să vezi minunea! Rugina va fi îndepărtată în câteva minute.

Coca Cola se foloseşte împotriva dăunătorilor din grădină fiind un produs care funcţionează de minuneîmpotriva melcilor.

Ajută gazonul să crească.

Previne crizele de astm. Se pare că ingredientul principal, cofeina, ajută în această afecţiune pulmonară.

Dezgheaţă parbrizul maşinii tale pe timp de iarnă. Toarnă Coca Cola peste pojghiţa de gheaţă şi vei vedea cum va fi îndepărtată instantaneu.

Curăţă oalele şi tigăile pe fundul cărora s-au lipit resturi de mâncare arsă. Toarnă în vase Coca Cola şi aşteaptă jumătate de oră să-şi facă efectul.

Ai ajuns în vacanţă şi ai fost înţepat de o meduză? Toarnă peste locul afectat Coca Cola, iar durerea şi inflamaţia vor dispărea.

Ajută la curăţarea bornelor bateriei maşinii tale. Nu trebuie decât să torni o cantitate mică peste fiecare bornă în parte.

Curăţă vasul de toaletă. Coca Cola îndepărtează piatra şi rugina, petele de calcar şi săpun.

Ajută în stările de greaţă. Deschide o sticlă, aşteaptă să răsufle, iar apoi, când lichidul nu mai este carbogazos, ia câte o linguriţă în fiecare oră.

Coca Cola te scapă de sughiţ. Nu trebuie decât să faci gargară cu Coca Cola rece ca gheaţa.

Vara, mai ales dacă pleci la drum lung, parbrizul maşinii tale se va păta cu insecte. Ca să cureţi prabrizul, agită o sticlă de Coca Cola şi toarn-o pe geam. Apoi, şterge parbrizul cu o cârpă moale şi uscată.

Curăţă foarte bine motorul maşinii tale.

Ajută la prepararea unui sos dulce pentru fripturi. Amestecă puţină Coca Cola cu ketchup şi stropeşte apoi carnea. Prânzul tău va fi un deliciu!

Vrei un păr ondulat fără să foloseşti peria rotativă sau ondulatorul? Toarnă Coca Cola neacidulată pe un disc demachiant şi umezeşte uşor părul. Lasă să acţioneze 10 minute, iar apoiă clăteşte bine.

Curăţă chitul dintre rosturile gresiei. Nu trebuie decât să torni Coca Cola în zonele foarte murdare de pe podeaua din bucătărie, să laşi să acţioneze câteva minute, iar apoi să clăteşti cu apă.

Îndepărtează guma de mestecat lipită în păr. Umezeşte şuviţa de păr cu Coca Cola şi aşteaptă câteva minute. Apoi, încearcă să îndepărtezi guma de mestecat.

Îţi face pielea mătăsoasă. Adaugă puţină Coca Cola în crema ta de corp. Vei vedea efectele după primele aplicări.

Elimină sau decolorează vopseaua de păr. Dacă nu eşti mulţumită de culoarea ta, spală părul cu Coca Cola, iar apoi clăteşte foarte bine.

Ai pătat covorul sau mocheta cu carioca sau markerul? Toarnă peste zona pătată puţină Coca Cola, iar apoi freacă bine cu un burete abraziv. Curăţă apoi cu apă şi detergent special pentru covoare.

Curăţă obiectele din crom folosind Coca Coca şi frecându-le apoi cu folie de aluminiu. Le vei reda strălucirea de altă dată.

Sursa foto: Pixabay

3 COMENTARII

Lasă un răspuns