7 trucuri ca să prepari cel mai bun cocktail. Uite ce n-o...

7 trucuri ca să prepari cel mai bun cocktail. Uite ce n-o să-ți spună nici un barman!

0 2950
patru pahare cu cocktailuri colorate
Un cocktail reușit conține ingrediente cît mai proaspete, cât mainaturale și de cea mai bună calitate

Te-ai întrebat vreodată de ce cocktail-urile pe care le pregătești acasă nu au același gust și nici aceeași savoare precum cele cu care te răsfeți când ieși în oraș? Răspunsul este simplu! Barmanii au secretele lor pe care le păstrează cu sfințenie și pe care nu le vor divulga nimănui niciodată. Iată câteva trucuri la care apelează pentru a-și mulțumi clienții și pe care ar trebui să le respecți și tu.

Folosește băuturi alcoolice de calitate 

Pentru un cocktail ca la carte, va trebui să cumperi băuturi alcoolice de calitate superioară. Este adevărat că acestea sunt mai scumpe, dar merită toți banii. Nu te speria, asta nu înseamnă că va trebui să cheltuiești o avere de fiecare dată când ajungi la raionul de băuturi alcoolice din magazin. Nu. Este suficient să te aprovizionezi o singură dată cu câteva sticle. Este bine să ai în casa o sticlă de gin, de lichor, de cogniac, de vodka și whisy.

Atenție la cum dozezi cantitatea de alcool 

Atunci când prepari un cocktail trebuie să urmezi întocmai pașii din rețetă. Evident, va trebui să respecți întocmai cantitățile, sortimentele de alcool și de sucuri de fructe. Orice strop în plus sau în minus, strică gustul băuturii. De asemenea, importantă este și tehnica pe care o folosești la mixarea băuturilor. Exersează, combină sucurile, vezi care este dozajul ideal, ce îți place și ce nu, care este combinația de gusturi, ce arome se completează și care nu se pot asocia…Înveți doar încercând. Însă, mixarea se face doar cu sucuri și apă minerală nu și cu alcool!

Folosește sucuri naturale pentru a îndulci băutura

Atunci când adaugi în băutură suc de fructe, asigură-te că produsul este 100% natural și nu conține adaos de zahăr. Este recomandat să fii foarte atent mai ales atunci când cumperi sucul de merișoare, care este des folosit la prepararea cocktailurilor, deoarece multe produse pe care le găsești pe rafturile magazinelor conțin o cantitate mică de suc și o cantitate mare de apă, îndulcitori și coloranți.

Folosește apă minerală în locul sucurilor carbogazoase

Apa minerală conferă băuturii aciditate, un gust ușor înțepător și revigorant și, cel mai important aspect, nu conține îndulcitori artificiali. Zahărul care se regăsește din plin în sucurile carbogazoase este periculos pentru sănătate și conține foarte multe calorii. Mai mult, sucul, odată adăugat în cocktail conferă băuturii un gust și o aromă de chimicale. Un băutor rafinat simte imediat diferența.

pahar cu cocktail cu felie de portocala
Portocalele dau băuturii un gust revigorant si proaspăt pe care o să-l adori

Adaugă fructe proaspete

Asezonează băutura cu fructe cât mai colorate! Poți folosi fructe de pădure congelate, căpșuni, felii de portocală, semințe de rodie și multe altele. Vei obține o băutură cu un aspect abolut delicios și cu un gust minunat. Atenție, însă! Nu orice cocktail are nevoie de astfel de „artificii” dulci. Folosește fructe doar dacă trebuie și cere rețeta.

Folosește ierburi aromate proaspete

Un cocktail preparat de un profesionist conține printre ingrediente, în funcție de rețetă, și ierburi aromate. Important este ca acestea, atunci când le folosești, să fie proaspete. Mentă, rozmarin, busuioc, lavandă sau cimbru se găsesc de cumpărat din orice hypermarket. Le vei vedea prospete în mici ghivece la raioanele de legume, fructe și verdețuri sau la standurile cu salate. 

Prepară-ți singură siropul

Nu cumpăra sirop din magazin! Recomandat este să ți-l prepari singur și din ingrediente mai sănătoase decât cele care se regăsesc în siropul clasic: apă și zahăr. Ce ai de făcut? Folosește suc din fructe naturale și adaugă stevia. Aceasta este un îndulcitor natural care nu conține calorii. 

Iată câteva combinații de arome pe care ai putea să le încerci  

  • căpșuni sau pepene roșu și frunze de busuioc;
  • lime cu frunze de mentă;
  • citrice cu lavandă;
  • lămâine și rozmarin;
  • afine și rozmarin;
  • lămâie, miere și cimbru; 
  • castravete, lime și frunze de busuioc;

 

Sursa foto: Pexels

Dacă ți-a plăcut articolul, da-ne LIKE pe Facebook!

 

COMENTARII

Lasă un răspuns