Colicii bebelușului. Uite cum să te pregătești pentru nopțile albe!

Colicii bebelușului. Uite cum să te pregătești pentru nopțile albe!

0 1093
colicii bebelușului

Cum te pregătești pentru colicii bebelușului? Există câteva sfaturi pe care ai putea să le urmezi și care îți vor face zilele, dar mai ales nopțile..mai ușoare. La fel și puiului tău, care și-ar putea găsi alinare. Îți voi spune despre ce este vorba în articolul de mai jos. Citește cu atenție!

Ai ajuns cu bebe acasă și te bucuri de primele momente alături de el…doar voi doi, singuri, fără agitația din spital, poate chiar stresul și grijile..fără gălăgia rudelor care aproape se calcă în picioare să vadă copilul…

Nu vreau să te descurajez, dar minunea s-ar putea să nu țină prea mult…căci vin colicii.. Da, acel bau-bau de care se tem toți părinții, din păcate chiar există. Vestea bună, dacă te încălzește cu ceva este că aceste crampe sunt firești și vor trece. 

colicii bebelușului

Aproape orice bebeluș le are, deci va trebui să te înarmezi cu multă răbdare și să faci de pe acum câteva pregătiri. Ar trebui să cumperi câteva produse anticolici care să mai calmeze agitația copilului. Însă, trebuie să reții,totuși, un lucru. Indiferent de ai face, colicii nu vor dispărea definitiv. Însă, este adevărat, există câteva metode prin care poți ameliora starea de disconfort a celui mic. Iată câteva idei!

Colicii bebelușului, ameliorați cu o pernă anticolici 

Pernuțele anticolici conțin un săculeț cu sâmburi de cireșe care au efect calmant asupra colicilor, Săculețul se detașează, încălzește cu ușurință pe calorifer, la cuptorul cu microunde sau cel clasic, iar apoi se atașează pernuței. Căldura emanată va alunga durerile de burtică ale copilului, îi va da o stare de bine și de confort. Pernuțele anticolici sunt pufoase la atingere, dintr-un bumbac fin și delicat, antialergen, care lasă pielea copilului să respire. Modele vei găsi o grămadă atât în magazinele care comercializează produse pentru copii, cât și în farmacii sau chiar anumite raioane din hypermarket.

Cumpără o pernă antireflux 

Bebelușul poate suferi de reflux gastro-esofagian. Practic, tot ce mănâncă, conținutul stomacului se întoarce în esofag. Senzația de arsură este extrem de neplăcută, iar copilul va plânge. Ce poți face pentru a preveni sau ameliora refluxul sugarului? Te-ar putea ajuta o pernă antireflux. Este o pernă din burete clasic sau spumă cu memorie, hipoalergenică, ușor înclinată și care previne atât refluxul cât și regurgitarea. Perna are o husă din bumbac detașabilă, astfel încât să poată fi spălată. 

Alege o centura termică anticolici

Dacă nu cumperi o pernuță anticolici, ai putea alege o centură cu gel care funcționează pe același principiu. Se încălzește și calmează durerea de burtă a bebelușului. Centura este mult mai practică decât perna căci se înfășoară în jurul abdomenului celui mic și poate fi purtată tot timpul. Chiar și când ții copilul în brațe, îl scoți la plimbare sau mergeți în vizită. Să cari perna după tine e cam dificil uneori. Centura, în schimb, poate fi luată oriunde pleci cu cel mic. Centura este fabricată din bumbac sau bumbac organic, este reglabilă în așa fel încât să poți ajusta nivelul de presiune. Produsul ia forma corpului, se mulează perfect pe burtică și are un sistem de prindere de tip scai sau arici. Practic, nu are cum să alunece indiferent de mișcările copilului.

Pentru colicii bebelușului: siropuri și picături anticolici 

Vorbim deja despre produse care intră în categoria medicamentelor. Prin urmare, doar medicul pediatru le poate recomanda. Însă, în linii mari trebuie să știi că va trebui să-i administrezi celui mic medicamente antibalonare. Vorbim despre siropuri, picături și ceaiuri. Iar acestea sunt extrem de multe, de la clasicele Espumisan și Debridat, până la Colief, Bonnisan, Infacol, Colidep și altele. Evident, produsele vor fi cumpărate din farmacie, acolo unde vei găsi un alt produs care trebuie adminsitrat bebelușului fără nici o legătură cu colicele: vitamina D care se regăsește în Vigantol.

colicii bebelușului

Folosește biberoane anticolici 

Dacă cel mic nu este hrănit natural, atunci ai putea folosi biberoane anticolici. Aceste biberoane au tetine speciale care nu lasă aerul să pătrundă în stomac. Sau..care permit unei cantități foarte mici de aer să intre în stomac. Astfel de produse se găsesc peste tot, în orice magazin cu raion pentru bebeluși, iar prețurile sunt și ele pentru toate buzunarele. 

Adminstrarea probioticelor

Întreabă medicul pediatru dacă îi poți administra bebelușului probiotice. Există multe dovezi conform cărora bacteriile cauzatoare de gaze intestinale se fac vinovate și pentru apariția colicilor.

Probioticele sunt acele bacterii bune din organism de care bebelușii se pare că duc lipsă. Iar când aceste lipsesc, apar și problemele digestive. Însă, atenție! Nu-i da copilului nimic înainte de a te consulta cu pediatrul, medicul de familie sau neonatologul. Aceștia ar putea să-ți prescrie și alte investigații. Eu, de exemplu, am fost trimisă cu patrick la spital unde i s/a făcut o radiografie abdominală. Era suspect de reflux însă, din fericire, nu i s-a descoperit nici o problemă. 

Colicii bebelușului ar putea trece cu masaj și băi calde

Fă-i masaj copilului și încearcă,în acest fel, să elimini gazele din burtică. Căci balonarea duce la dureri de burtă și disconfort. Ce ai de făcut?

Pune bebelușul pe burtică și masează-l blând pe spate. Sau, întinde copilul pe spate, prinde-i piciorușele și fă mișcări în sens de pedalare. Nu uita să-l bați pe spate după fiecare masă până eructează. 

Să scape de colici l-ar putea ajuta și băile calde. Noi, de exempli, când patrick era mic, umpleam cada cu apă caldă, puneam copilul într-un colac special pentru baie și îl lăsam să se bălăcească. Este impropriu zic, căci la această vârstă copilul dă doar din picioare. Pedala în apă și asta îl calma. 

colicii bebelușului

Trucuri încercate care au dat rezultat

Există și câteva trucuri care, spun unii părinți, funcționează, deși ar părea sfaturi băbești.

  • Copilul se calmează dacă atunci când are colici dai drumul în cameră la uscătorul de păr. Nu se cunoaște exact motivul pentru care durerile încetează însă se presupune că sunetul îi amintelte celui mici de sunetul din uter. Ceea ce îi induce o stare de confort și siguranță. 
  • Colicii ar putea dispărea, temporar cel puțin, în timpul unei plimbări cu mașina. Starea de epuizare a copilului, legănatul, întunericul din mașină (de cele mai multe ori colicii apar noaptea) dar și zgomotul monoton al motorului îi induc bebelușului o stare de calm. Iar copilul, de cele mai multe ori, adoarme.

Colicii bebelușului nu sunt un mit, dar nici ceva de speriat. Însă, bazează-te întotdeauna pe instinctul tău și cere părerea medicului ori de câte ori simți nevoia. Spor la bebelit!

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns