Cotlete de porc cu porumb în unt

Cotlete de porc cu porumb în unt

0 2375

Pentru că a venit iarna, este momentul ca şi meniul nostru să se adapteze sezonului rece. Fără a renunţa la salatele mediteraneene sau la alimentaţia specifică sezonului estival, completează-ţi meniul cu o reţetă gustoasă, menită să-ţi ofere valorile nutritive necesare unui organism sănătos. Învită-ţi prietenii la masă şi bucuraţi-vă împreună la un pahar de vin de un preparat delicios recomandat de Koliba şi pregătit de Gabriela Simion!

Ingrediente pentru două porţii:

2 cotlete mari de porc cu os, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de cimbru uscat, 2 linguri oregano uscat, 2 linguri de busuioc uscat, 1 căpăţână de usturoi, jumătate de lingură de fulgi de ardei iute, 100 ml de vin roşu, 1 bucată de porumb, 50 g unt Koliba, 50 ml de lapte, mărar şi pătrunjel, sare şi piper.

cotlete porcMod de preparare:

Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute înainte de utilizare, în timp ce cuptorul se preîncălzeşte 10 minute la 200 de grade Celsius.
Într-un bol se amestecă 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei iute şi un căţel de usturoi pisat. Se unge toată suprafaţa coastelor cu această compoziţie, iar carnea se pune apoi la frigider timp de 30 de minute.
Într-o tavă înaltă se pun coastele împreună cu usturoiul în coajă, vinul, restul de ulei de măsline şi jumătate de cană cu apă. După 40 de minute, timp în care cele două cotlete de porc se coc la 180 de grade Celsius, carnea se unge cu zeama din tavă şi se lasă pentru coacere încă aproximativ 15 minute, la aceeaşi temperatură.
Porumbul se fierbe în apă, iar la final se scufundă 15 minute în laptele cald, amestecat cu unt topit Koliba şi verdeaţă tocată. Porumbul fraged se serveşte împreună cu cotletele rumenite, pe un pat de salată verde.

COMENTARII

Lasă un răspuns