Cu ce poți înlocui piureul de cartofi. 3 rețele alternative sănătoase

Cu ce poți înlocui piureul de cartofi. 3 rețele alternative sănătoase

0 2446
piure de legume
Piure-ul este delicios si foarte sanatos, indiferent că îl faci din cartofi sau alte legume

Cui nu-i place piureul de cartofi? Este o garnitură pufoasă, cremoasă și atât de delicioasă! De obicei, când îl preparăm, folosim lapte, unt și brânză. Rezultatul? O adevărată bombă calorică! Dacă nu poți renunța la piure, nu-i nici o problemă pentru că poate fi preparat și din alte legume. Iată trei rețete gustoase, sănătoase și care te vor ajuta să slăbești! Uite pașii pe care îi ai de făcut! Mai simplu de atât nu se poate!

Piure din țelină și frunze de salvie

Ingrediente:

2 rădăcini de țelină, 4 linguri de ulei de măsline, un sfert de ceașcă de lapte slab, 10-15 frunze de salvie, sare, piper.

Mod de preparare:

Curăță de coajă cele două rădăcini de țelină, iar apoi toacă-le mărunt. Pune bucățelele în apă și lasă-le la fiert 25-30 de minute sau până când le poți înțepa ușor cu furculița. Apoi, strecoară apa și pune țelina într-un blender. Adaugă laptele, sarea și piperul. Următorul pas: încălzește într-o tigaie uleiul de măsline și să adaugă frunzele de salvie. Ține-le în uleiul încins, fărăr să închizi focul, pentru 5-6 secunde. Scoate apoi frunzele și pune uleiul peste țelina din blender. Setează aparatul la o viteză pe care o consideri potrivită și mixează până când compoziția are o textură fină.

Pentru a curăța și tăia țelina, ai nevoie de un cuțit de dimensiuni mai mari. Taie leguma la capete, iar apoi curăță restul de coajă. Odată ce ai îndepărtat coaja, taie țelina în cubulețe.

Fierbe țelina pentru 25-30 de minute sau până când devine moale și o poți înțepa cu furculița. Strecoară apa în care a fiert și pune țelina într-un blender. Adaugă laptele, sarea și piperul.

Încălzește bine uleiul de măsline și adaugă frunzele de salvie proaspătă. Prăjește frunzele până când devin ușor crocante. Scoate-le apoi pe un șervețel și adaugă uleiul aromat peste țelina din blender.

Pune piureul de țelină într-un castron și decorează-l cu câteva frunze de salvie.

Piure de conopidă

Ingrediente:

O conopidă de mărime mijlocie, un sfert de ceașcă de parmezan, un sfert de ceașcă de lapte slab, un cățel de usturoi, 2 lingurițe de fire de arpagic tocate, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper

Mod de preparare:

Pune apă la fiert într-o oală mai mare. Curăță conopida, desfă-o în buchețele mici și pune-le la fiert până când leguma se înmoaie. Strecoară apoi apa și pune conopida în blender. Adaugă laptele, uleiul de măsline , parmezanul, usturoiul tocat, firele de arpagic, sare și piper.

Curăță conopida, taie-o în buchețele și las-o la fiert timp de 6-8 minute. Strecoară apa și pune leguma în blender. Adaugă laptele, parmezanul, uleiul de măsline, sarea și piperul.

Adaugă firele de arpagic tocate și usturoiul zdrobit, iar apoi mixează.

Pune piureul într-un bol și decorează cu fire de arpagic.

Piure din păstârnac și morcovi

Ingrediente:

Jumătate de kilogram de păstârnac, 2 morcovi mai mari curățați de coajă, trei linguri de ulei de măsline, o linguriță de cimbru, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pune apă la fiert într-o oală mai mare. Curăță de coajă păstârnacul, iar apoi taie legumele cubulețe. Pune-le în apă și lasă-le la fiert 12-15 minute, până ce se înmoaie. Strecoară apa în care au fiert și adaugă păstârnacul și morcovul în blender. Adaugă apoi uleiul de măsline, cimbrul, sarea și piperul. Mixează până când ajungi la o compoziție fină și omogenă.

Curăță păstârnacul și taie-l cubulețe împreună cu morcovul. Apoi, pune legumele la fiert. După ce s-au înmuiat, strecoară apa și răstoarnă legumele  în blender.

Adaugă și celelalte ingrediente care ți-au mai rămas și mixează.

Pune piureul într-un bol și decorează cu frunze proaspete de cimbru.

 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns