Cu copiii pe pârtie. Cum îi echipezi pentru bulgăreală

Cu copiii pe pârtie. Cum îi echipezi pentru bulgăreală

doi copii pe partie la ski
Dacă mergeți la ski, cei mici ar trebui să poarte echipament special, genunchiere și cască de protecție

Vrei să mergi cu copiii pe pârtie? Va trebui să-i echipezi pentru bulgăreală și distracție în așa fel încât momentele petrecute la munte să fie de neuitat.  Astfel că, îmbăcămintea și accesoriile de care cei mici vor avea nevoie ar trebui să fie principala ta grijă. Uite de ce să ții cont!

Zăpada care s-a așternut zilele acestea te duce cu gândul la munte? Poate ți-ar prinde bine o escapadă împreună cu familia și copiii, mai ales că în această perioadă, de extrasezon, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Uite cum să-i pregătești pe prichindei pentru momente de distracție maximă!

Cu copiii pe pârtie. Îmbracă-i cu mai multe straturi de haine

Pe pârtie, la sănuș sau bulgăreală, cei mici vor alerga și se vor mișca în continuu, motiv pentru care vor transpira foarte repede. Recomandat este să nu-i îmbraci foarte gros. În schimb, apelează la tactica hainelor în straturi. Un maieu, o bluză de corp mai groasă cu guler pe gât și o geacă din fâș impermeabilă ar trebui să fie suficient pentru ca cel mic să se simtă în largul lui, să nu transpire, dar să nu-i fie nici frig. Atenție! Alege lenjerie de corp din bumbac organic! Acest material natural absoarbe transpirația, lasă pielea uscată și o ajută să respire.

Bocanci înalți, cu talpă antiaderentă

Alege pentru cel mic bocanci de iarnă, cu talpă groasă, antiaderentă, înalți, în așa fel încât să nu permită zăpezii să pătrundă și să-i ude piciorușele. De asemenea, talpa ghetelor trebuie să fie flexibilă și să-i permită celui mic să alerge și să se miște ușor. Bocancii nu trebuie să fie foarte grei și incomozi. Însă, este obligatoriu ca aceștia să fie impermeabili și clălduroși. Încălțămintea se alege cu jumătate de număr mai largă deoarece, dacă stă strâns și fix pe picior, obstrucționează circulația sângelui, iar picioarele celui mic vor îngheța. O încălțăminte lejeră permite ca aerul acumulat în interior să se încălzească de la temperatura corpului, iar picioarele vor rămâne calde.

Salopetă din fâș impermeabilă

Copilul ar trebui îmbrăcat cu o pereche de dresuri din bumbac și o salopetă din fâș, impermeabilă. Alege salopeta în locul pantalonilor deoarece, în timpul hârjonelii prin zăpadă, hâinuțele ar putea să-i iasă din pantalonași, iar micuțul tău ar putea sta cu spatele gol. Salopeta trebuie să fie groasă și căptușită cu un material pe cât de rezistent, pe atât de comod și de plăcut la atingere.

Căciulă, fular, mănuși

Din arsenalul celui mic nu trebuie să lipsească căciula și mănușile. Mănușile ar trebui să fie tot dintr-un material impermeabil, iar căciula subțire, dar care să-i stea bine pe cap și să-i acopere urechile. Copilul mai poate fi echipat cu o casca ski dacă mergeți la ski și cu ochelari de zăpadă. Dacă ai o fetiță și este mai cochetă, cu siguranță s-ar bucura foarte mult dacă i-ai cumpăra o pereche de căști pentru urechi, din blăniță pufoasă și vesel colorată. Și bentițele pentru cap, cu protecție la urechi sunt recomandate, dar numai dacă prindeți o zi caldă și fără vânt.

Cum te echipezi pentru o zi la ski

Acum, după ce l-ai pus pe cel mic la punct, iar hăinuțele pentru zăpadă stau cuminți în geamantan, ar trebui să te gândești puțin și la tine. Cel mai simplu ar fi să îmbraci un costum de ski și uite cum ai împușcat mai mulți iepuri dintr-un foc. Este gros, special conceput pentru zăpadă, este comod, impermeabil, te lasă să te miști în voie și previne transpirația. Costume ski damă găsești în magazinele de profil atât fizice, cât și online.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns