Culorile anului 2021. Ultimate Gray și Illuminated – metafora vremurilor în care...

Culorile anului 2021. Ultimate Gray și Illuminated – metafora vremurilor în care trăim

0 2336
Culorile anului 2021, Ultimate Gray și Illuminating
În acest an, Pantone a ales două culori reprezentative, care au dat tonul tendințelor în fashion, decorațiuni interioare, beauty și nu numai

Culorile anului 2021, Ultimate Gray și Illuminated,  sunt inspirate din tumultosul an 2020, dar ne aduc și acel sentiment de încredere și licăr de speranță. Putem spune, pe bună dreptate, că în acest an Pantone ne-a oferit cea mai frumoasă metaforă care ilustrează trecutul, dar și viitorul. 

Iată, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului, căci Ultimate Gray și Illuminated fac referire la perioada nefastă pe care am trăit-o în pandemie dar și la cea de după „urgie”,când totul va reveni la normal. Sunt două culori contrastante, opuse, precum umbra și lumina, deznădejdea și speranța, tristețea și fericirea. Se completează perfect și par că nu ar putea exista una fără cealaltă. 

Culorile anului 2021, o metaforă a vremurilor în care trăim

Culorile anului 2021, Ultimate Gray și Illuminated, spun o poveste. O poveste cu final fericit. Cele două culori reprezintă unitate și stabilitate Sunt ca norii cenușii ce se dispersează în bătaia puternică a razelor de soare.

Culorile anului 2021, ultimate gray
Ultimate Gray, o culoare sobră și compactă

Ultimate Gray 

Ultimate Gray, prima dintre culorile anului 2021, este un gri compact care se inspiră din elemente naturale precum piatra și granitul. Evocă trecutul nostru tumultos, momentele de răscruce prin care omenirea a trecut în 2020, căci pandemia ne-a aruncat viețile în umbră, ne-a izolat de tot ce iubeam, ne-a ținut prizonieri, a semănat teamă în sufletele noastre și, chiar dacă ne este greu să recunoaștem, ne-a arătat cât de mici suntem în universul acesta mare. Ultimate Gray transmite stabilitate, liniște, puterea de a rezista în fața timpului. 

Culorile anului 2021. Illuminating
Illuminating, o culoare veselă, care aduce speranță și optimism

Illuminating

Illuminated este un galben strălucitor care aduce speranță, optimism, încrederea ca totul va fi bine. Evocată lumina, renașterea, soarele care se întrevede printre nori. Este o nuanță vibrantă, confortabilă și chiar dacă evocă mai mult anotimpul tomnatic, se potrivește perfect și primăvara. Mai ales această primăvară.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns