Culorile din casă îţi influenţează starea de spirit. Uite ce nuanţe să...

Culorile din casă îţi influenţează starea de spirit. Uite ce nuanţe să alegi!

Ştiai că starea ta de spirit este direct influenţată de culorile pe care le alegi pentru decorarea locuinţei tale? Există nuanţe care te relaxează, care îţi dau o stare de bine, de linişte interioară, care te ajută să gândeşti pozitiv, să fii optimistă, puternică şi plină de viaţă. Mimi îţi spune ce culori să alegi în casa ta pentru o stare de bine. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Galben pal

Culoarea galbenă este o culoare relaxantă, iar o cameră în această nuanţă va avea un aer cald şi primitor. Tonurile de galben sunt recomandate persoanelor care se luptă cu anxietatea şi depresiile.

 

Orange

O explozie de culoare, veselie şi bună dispoziţie. Portocaliul emană fericire, îţi dă energie şi vitalitate. Decorează în această nuanţă solară livingul sau bucătăria. În portocaliu poţi decora şi camera copilului fie că vorbim despre dormitorul celui mic sau camera de joacă.

 

Roz pal

Este o culoare feminină şi romantică, iar psihologii au ajuns la concluzia că această nuanţă te face să rememorezi amintirile plăcute din copilărie. Rozul pal îţi dă o stare de bine, de linişte şi relaxare, emană inocenţă şi puritate.  Poţi decora în acest ton dormitorul.

 

Roşu

Culoarea roşie energizează pozitiv camera, îţi dă o stare de euforie şi de putere în momentele în care simţi că eşti abătută sau stresată. Este, de asemenea, o culoare care stârneşte pasiunea, deci poate fi folosită la decorarea dormitorului. De asemenea, culoarea roşie stimulează gândirea şi inteligenţa . Astfel,  o poţi alege pentru decorarea livingului sau a camerei de lucru.

 

Auriu

Auriul  dă senzaţia de pace, linişte, lux şi rafinament.  Decorează în culori aurii şi argintii livingul dar şi dormitoarele. Fie că optezi pentru o ramă foto, o lenjerie de pat, o vază – nuanţele strălucitoare vor conferi camerei tale un aer elegant dar, în acelaşi timp, discret.

 

Violet Orhidee

Este culoarea anului 2014 – o culoare vie, radiantă, care stimulează inteligenţa şi creativitatea. Poate fi folosită la decorarea camerei copilului, a camerei de lucru  sau la decorarea livingului.

 

Bleu

Are un efect calmant, liniştiror. Culoarea bleu poate fi folosită la decorarea dormitoarelor deoarece îţi conferă o stare de bine şi de relaxare. Este recomandată persoanelor agitate, nervoase sau care suferă de insomnii. Această nuanţă te va ajuta să-ţi regăseşti echilibrul interior. Astfel, o poţi alege şi la decorarea camerei de lucru dar şi a bucătăriei. Asta pentru că tonurile de albastru îţi reduc pofta de mâncare. Deci, dacă ştii că nu rezişti să nu ronţăi câte ceva din frigider, poţi decora bucătăria în albastru, iar apetitul va scădea.

 

Verde

Verdele simbolizează renaşterea, prosperitatea şi abundenţa. Îţi conferă optimism, siguranţă, încredere şi o atitudine pozitivă. Decorează în verde camera de lucru.

 

Maro

Este o culoare practică şi confortabilă, care te duce cu gândul la natură. În acelaşi timp, este o nuanţă calsică, sobră, „serioasă”. Culoarea maro se poate asorta foarte uşor, aşa că o poţi folosi cu încredere atât în living, dormitoare cât şi în bucătărie. În funcţie de celelalte nuanţe pe care le alegi, camerele tale se vor transforma în spaţii elegante şi sofisticate, simple şi aerisite, calsice sau rustice.

 

Negrul

Negrul simbolizează putere, eleganţă şi lux. Poate fi folosit în decorarea livingului dar numai dacă dispui de un spaţiu generos. Asortează negrul cu culori deschise, pentru a mai „îmblânzi” atmosfera.

COMENTARII

Lasă un răspuns