Cum alegem pătuțul copilului? 7 sfaturi pe care nu ți le-a spus...

Cum alegem pătuțul copilului? 7 sfaturi pe care nu ți le-a spus nimeni

0 7558

Odată cu creșterea copilului, vine și timpul pentru reamenajarea camerei sale, iar pătuțul în care a dormit pe când era bebeluș ar trebui înlocuit cu unul mai mare. De obicei, părinții se decid să facă acest pas când copilul are deja între doi și patru ani. Însă, alegerea nu este deloc floare la ureche. Ce model să cumperi? Clasic sau fantezie? Cu sertare și rafturi sau simplu? Cum trebuie să fie salteaua și la ce măsuri de siguranță să fii atentă? Iată câteva dintre întrebările care nu-ţi dau pace. Ca să faci cea mai bună alegere, citeşte sfaturile de mai jos!

copii pat main1. Alege locul în care vei așeza pătuțul

Să nu ai impresia că noul pat pe care îl vei cumpăra se va potrivi ca mărime cu cel vechi și va putea fi așezat în același loc din camera copilului. S-ar putea să ai surprize. Iar asta pentru că un pat pentru copii este mai mare decât un pătuț de bebeluși. Pentru a alege modelul care să se integreze perfect în cameră, va trebui să măsori încăperea și mai ales zona în care ai dori să amplasezi patul.

copii pat 22. Pentru ce mărime optezi?

Există părinți care aleg să cumpere un pat mic, de o singură persoană (single), tocmai pentru ca juniorul să nu simtă o mare diferență și să-i fie familiar. În acest fel se va obinui mai repede cu noul loc pentru dormit. Însă, dacă alegi un astfel de model, trebuie să știi că îl vei schimba destul de repede. Copiii cresc văzând cu ochii, iar la un moment dat patul nu-i va mai oferi confort, devenind neîncăpător. Însă, există și părinți care preferă să cumpere de la bun început un pat mic, dar dublu, copilul având astfel loc suficient pentru cel puțin câțiva ani buni.

femeie si copil3. Cumpără din magazine de încredere

Ca orice alt produs pe care îl cumpărăm pentru copiii noștri și patul va trebui să fie ales dintr-un magazin de încredere, care comercializează produse de mobilier. Iar dacă acestea sunt destinate exclusiv pentru cei mici, cu atât mai bine! Site-ul bestkids.ro, de exemplu, este un brand care îți va garanta calitate și îți va da siguranța că faci cea mai bună alegere. Însă, opțiunile sunt foarte multe.

pat clasic bestkids.ro4. Modele clasice

Dacă optezi pentru un pat clasic, lucrurile sunt simple. Va trebui ca împreună cu cel mic să alegeți o culoare și eventuale decorațiuni cu personaje din desene animate. Este foarte important să ții cont de părerea și dorințele copilului tău pentru că, până la urmă, el va dormi acolo, nu tu. Însă, patul, pe lângă faptul că trebuie să fie foarte confortabil, el trebuie să fie și foarte util pentru tine. Recomandat ar fi să cumperi un model care are rafturi pe marginile laterale, măsuță, lăzi pentru depozitare și sertare. Aici poți pune lucrușoarele celui mic dar și lenjeria: cearșafuri, fețe de pernă, huse pentru saltea etc.

pat fantezie fulger mcqueen5. Pătuțuri-fantezie

Povestea se complică în momentul în care te decizi să cumperi un pat-fantezie. Probabil că cel mic a văzut deja la televizor multe desene animate cu păpuși Barbie și prințese Disney, filme cu mașini, trenulețe sau cu Spiderman.  Iar dacă fetița sau băiețelul tău vor avea de ales între un pătuț clasic și unul cu un design care să imite personajele preferate, ghici ce va alege!! În magazine, dar mai ales în magazinele online care comercializează produse și mobilier pentru copii, vei găsi o ofertă extrem de variată. Întreabă-l pe copil ce-și dorește, priviți împreună modelele și alege ce crezi că i se potrivește mai bine. Noi am găsit aici o mulțime de variante, de la pătuțuri pentru fetițe, decorate cu zâne și prințese sau cu un design ce imită un castel din poveste, până la modele care imită o mașină de curse sau o locomotivă. Îți vor plăcea atât de mult încât până și tu îți vei dori să dormi într-un astfel de pat!

copil care doarme6. Investește într-o saltea de calitate!

După ce ai ales modelul preferat de cel mic, va trebui să investești într-o saltea de calitate, confortabilă, care să-i ofere copilului un somn liniștit și odihnitor. Dacă optezi pentru o saltea din spumă poliuretanică, aceasta trebuie să fie cât mai densă și cât mai elastică. În același timp, salteaua trebuie să fie mai tare și extrem de rezistentă. De asemenea, verifică produsul pe lateralele sale şi vezi dacă are orificii de ventilare a aerului. Acestea permit aerului să circule prin umplutura saltelei și, în acest fel, o va aerisi foarte bine.

copil pat 57. Atenție la siguranță!

Nu în ultimul rând, va trebui să vizitezi un showroom și să verifici cu atenție produsul pe care vrei să-l cumperi. Verifică stabilitatea patului, tăbliile, vezi dacă nu cumva prezintă muchii ascuțite, șuruburi în care cel mic se poate lovi. Patul pentru copii nu trebuie să fie prea înalt, deoarece cei mici pot cădea în timp ce dorm și se pot accidenta.

COMENTARII

Lasă un răspuns