Cum alegi balsamul în funcţie de tipul tău de păr

Cum alegi balsamul în funcţie de tipul tău de păr

0 6596

Balsamul de păr este un produse în îngrijire care nu lipseşte din arsenalul de frumuseţel al nici unei femei, însă multe dintre noi nu ştim ce produs ni se potriveşte cu adevărat. Astfel că, de foarte multe ori, cumpărăm în necunoştinţă de cauză, iar problemele pe care dorim să le remediem devin şi mai grave. De exemplu, degeaba cumperi un balsam hidratant dacă tu ai părul gras cum degeaba alegi un produs destinat părului fin şi drept dacă tu ai bucle. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea cea bună.

Balsam de păr Leave – In

După cum îi este şi denumirea, acest tip de balsam nu necesită clătire, iar asta pentru că are o textură light, uşoară, care nu încarcă absolut deloc părul. Balsamul Leave In conţine silicon, motivul pentru care nu îngraşă firul de păr. Însă, atenţie! Dacă îl foloseşti într-o cantitate foarte mare este posibil ca părul să devină lipsit de strălucire, greu şi chiar lipicios. Acest tip de balsam este recomandat în special persoanelor care au părul aspru, ondulat, creţ sau este expus des temperaturilor ridicate.

femeie par balsam 3Balsam de păr care necesită clătire

Vorbim despre balsamul clasic, pe care îl folosim foarte des, deoarece este unul dintre cele mai comune produse de îngrijire a părului pe care le găsim în magazine. De exemplu, aici am descoperit câteva produse de acest fel, destinate tuturor tipurilor de păr. Un alt lucru de care ar trebui să ţii cont se referă la folosirea acestui tip de balsam împreună cu un şampon din aceeaşi gamă. Balsamul conţine alcool cetearil sau alcool gras care trebuie îndepărtat după ce a intrat în contact cu părul. Potrivit experţilor în hair styling, acest tip de balsam poate face mai mult rău decât bine dacă nu-l foloseşti corect şi nu clăteşti bine părul după. De exemplu, dacă ai părul fin şi subţire, fără volum, recomandat este să eviţi contactul dintre pielea capului şi acest produs. În caz contrar, scalpul va secreta o cantitate mult mai mare de sebum, iar părul tău se va îngrăşa rapid. Aplică balsamul pe toată lungimea părului, dar evită rădăcinile. Este ideal pentru persoanele care au părul normal sau firul de păr mai gros.

Balsam de păr cu proteine

Este recomandat celor care au părul gras sau foarte uscat, lipsit de vitalitate şi strălucire sau care au părul rebel – de obicei ondulat sau creţ. Dacă te regăseşti într-una dintre aceste categorii, recomandat este să cauţi un balsam pe bază de proteine (de mătase, din cereale, etc) care reglează excesul de sebum şi hrăneşte firul în profunzime.

femeie par coafuraBalsam de păr hidratant

Balsamul de păr hidratant este recomandat părului deteriorat, uscat, lipsit de strălucire şi vitalitate, cu vârfurile despicate, casant sau care este expus temperaturilor ridicate şi razelor ultraviolete. Acest tip de produs de îngrijire rejuvenează firul de păr, îl hrăneşte în profunzime şi îl hidratează foarte bine redându-i elasticitatea. Este recomandat şi persoanelor care au părul uscat şi aspru din cauza durităţii apei pe care o folosesc atunci când se spală pe cap. Pentru ca efectul să fie cu adevărat uimitor încearcă şi o mască tratament. Atenţie! Pe acest site am găsit produse de top pentru îngrijirea părului care se vând în această perioadă la reduceri.

femeie parBalsam de păr cu efect Moisture

După cum îi spune şi numele, acest tip de balsam este destinat părului uscat şi aspru, cu vârfuri despicate, care se încurcă cu uşurinţă şi pe care îl coafezi cu mare greutate. Experiţii îl recomandă mai ales persoanelor care au părul ondulat sau creţ dearece produsul va îmblânzi şi cel mai rebel păr: buclele îşi vor păstra forma, iar textura va fi una moale şi mătăsoasă.

femeie par 3Balsam de păr pentru volum

Este destinat persoanelor care apărul fin, drept şi subţire, căruia îi lipseşte supleţea şi strălucirea. Balsamul pentru părul lipsit de volum face exact ceea ce spune: conferă volum, iar acest lucru dă senzaţia unui păr mai bogat, mai des. Folosind acest tip de balsam, vei putea să-ţi coafezi mai bine părul care, de obicei, îşi pierde imediat forma.

par vopsitBalsam pentru părul vopsit

Este absolut obligatoriu să foloseşti balsam dacă ai părul vopsit şi, mai ales, în primele zile de după vopsire. Pigmenţii din vopsea usucă excesiv firul de păr, iar acest produs va ajuta la menţinerea nivelului optim de hidratare. În acelaşi timp, balsamul pentru părul vopsit previne estomparea culorii, protejând-o împotriva factorilor externi precum căldura excesivă, razele ultraviolete, clorul pe care îl conţine apa din piscine, sarea din apa mării etc.

Sfaturi pentru părul subţire şi gras

  • Evită şampoanele hidratante, cu efect moisture sau destinate părului ondulat sau creţ.
  • Cumpără produse care conţin proteine.
  • Când aplici balsamul, evită contactul cu pielea capului.
  • Clăteşte bine părul după ce ai aplicat balsamul. De multe ori, părul gras este cauzat de o clătire ineficientă.
  • Dacă ai părul fin, subţire şi gras, încearcă să foloseşti mai întâi balsamul şi apoi şamponul destinat tipului tău de păr.

Sfaturi pentru părul uscat şi deteriorat

  • Evită balsamurile care au ca efect întărirea firului de păr şi care conferă de volum. În locul acestora, alege produse strict destinate părului uscat, cu efect de hidratare; poţi opta, de asemenea, pentru balsamuri cu efect moisture, care conferă părului o textură moale şi mătăsoasă;
  • Încearcă şi un tratament cu ulei de cocos pe post de mască pentru păr.
  • Evită şampoanele dure, săpunul sau produsele de styling în exces: geluri sau sprayuri fixative, placa de întins părul, ondulatorul sau uscătorul de păr. Căldura excesivă deteriorează firele, acestea devin casante, se rup, de despică la vârfuri şi cad.
  • Dacă ai părul foarte uscat şi deteriorat, caută în magazine balsmuri cu efect reparator.

COMENTARII

Lasă un răspuns