Cum alegi corect inelul. 7 lucruri pe care să le știi

Cum alegi corect inelul. 7 lucruri pe care să le știi

0 1865
Inelele late nu sunt recomandate degetelor scurte și groase

Cum alegi corect inelul, pe ce deget ar trebui să-l poți, cum se asortează această bijuterie cu outfitul tău de zi cu zi? Ți-ai pus vreodată aceste întrebări? Dacă nu, gândește-te la faptul că toate bijuteriile, de la inele, la coliere, pandantive, brățări sau accesorii pentru păr, se poartă ținând cont de niște reguli stricte. La fel ca și produsele vestimentare și încălțămintea.

Cum alegi corect inelul. 7 sfaturi

Puține femei se gândesc la faptul că și bijuteriile, în funcție de modelul lor, dar mai ales în funcție de metalul din care sunt confecționate, trebuie purtate într-un anumit fel, dar și într-un anumit moment al zilei. Mai mult, alegerea inelului poate fi, uneori, dificilă, iar asta pentru că îți plac foarte multe modele, și nu sțtii ce să alegi exact. Iată câteva sfaturi de care ai putea ține cont de acum încolo!

  • Dacă ai degetele mai scurte, un inel oval sau accesorizat cu o piatră ovală le va face să pară mai lungi și mai subțiri.
  • Dacă ai o mână mică, evită să porți inele de mari dimensiuni, statement. Totul trebuie să fie pe măsura ta, să se respecte un echilibru firesc.
  • Inelul ar trebui să fie dintr-un metal prețios precum aurul, argintul, platina. Evită să porți gablonțuri și tinichele!
  • Dacă ai degetele mai groase, evită inelele late. Optează pentru modele fine și subțiri.
  • Un lucru pe care femeile ar trebui să-l cunoască dar pe care îl ignoră de cele mai multe ori se referă la mărimea inelului și momentul din zi în care alege să-l poarte. Astfel, un inel voluminos, care atrage privirile ar trebui purtat – mai ales dacă face parte din categoria celor de lux – bijuterii din aur sau platină – după ora 17.00.
  • În cazul femeilor mici de statură, minione, slabe sau mai plinuțe, acestea ar trebui să evite inelele mari, voluminoase și în general bijuteriile XXL.
  • Nu în ultimul rând, atunci când alegi să porți un inel, va trebui să ai o manichiură perfectă. Bijuteria va atrage privrile tuturor, iar unghiile tale vor fin în centrul atenției.
Inele pe toate degetele
Uneori, inelele pot fi purtate și pe toate degetele. Atenție la modele, să fie din același metal și din același „film”

Cum recunoști bijuteriile false

Studiază cu atenţie bijuteria pe care ai ales-o. Aceasta trebuie să fie obligatoriu marcată, fapt care îţi oferă certitudinea asupra calităţii de metal preţios al acesteia. Marcarea cu marca statului se realizează numai de către ANPC. Marcajele legale în România, sunt următoarele:

  • Aur: 375; 500; 585; 750; 833; 900; 916 si aur fin 999;
  • Argint: 750; 800; 875; 916; 925 si argint fin 999;
  • Platină: 950;
  • Paladiu: 950.

Orice loc în care se comercializează obiecte din metale sau pietre preţioase trebuie să aibă expusă la vedere o copie după autorizaţia emisă de ANPC. Lipsa acestui document ar trebui să îţi dea de gândit că ceva este în neregulă. În plus, fereşte-te să cumperi bijuterii de la persoanele care le vând pe stradă, acostându-te sub diferite pretexte.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns