Cum alegi corect jucariile copilului tau?

Cum alegi corect jucariile copilului tau?

0 1547

Nu orice jucărie e bună pentru copilul tău! Dac nu cumperi produse destinate varstei lui, acestea ar fi putea fi extrem de periculoase pentru sanatatea celui mic. Copilul tau se poate intepa, se poata taia sau zgaria. Nu mai amintim despre faptul ca celmic poate inghiti anumite piese detasabile de mici dimensiuni. Mare grija atunci cand cumperi jucariile! Mimi iti spune la ce anume trebuie sa fii atenta. Ascult-o pe Mimi!

 
jucarii papusiAsiguraţi-vă că aţi citit toate etichetele de pe jucării!

Alegeţi jucăriile adecvate vârstei copilului şi abilităţilor lui!

Nu cumpăraţi jucării cu piese mici pentru copiii sub vârsta de 3 ani, aceştia având tendinţa de a băga în gură jucăriile, iar piesele de mici dimensiuni prezintă un risc de sufocare.

Urmaţi cu atenţie instrucţiunile de folosire!

Întotdeauna cumpăraţi jucării de la comercianţi cunoscuţi, algeti jucarii de calitate

Supravegheaţi copiii când se joacă

Examinaţi periodic jucăriilor pentru eliminarea acelora care sunt stricate sau uzate

Asiguraţi-vă că jucăriile destinate copiilor mai mari sunt ţinute departe de copii cu vârsta sub 36 de luni

Scoateţi şi aruncaţi toate ambalajele, capse, sarme, snururi, dar păstraţi întotdeauna instrucţiunile de folosire.

Învăţaţi copiii să nu lase jucăriile aruncate pe scări sau pe podea în zonele aglomerate ale casei

Întotdeauna anunţaţi producătorul şi autorităţile publice competente dacă identificaţi o problemă de siguranţă la o jucărie.

Anuntati Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor in cazul in care ati cumparat o jucarie defecta sau care prezinta riscuri.

 

COPII ÎNTRE 0-2 ANI

Atenţie la piesele foarte mici!

Copiii care au vârste fragede, până în doi ani, sunt cei mai expuşi pericolelor dacă primesc jucării care nu sunt destinate vârstei lor.

Cei mici au tendinţa de a băga orice jucărie în gură, iar de aici până la a înghiţi sau inhala obiecte de mici dimensiuni nu mai e decât un pas.

Evită pluşul, părul şi puful

Când cumperi o astfel de jucărie, trebuie să ai grijă să nu prezinte defecte de fabricaţie. Mai exact, ele trebuie să fie bine cusute pentru ca părul sau puful să nu poată fi smuls. Materialul cu care este umplută jucăria poate fi înghiţit de copilul tău sau îl poate sufoca.

 

COPII ÎNTRE 3-4 ANI

Fără muchii sau colţuri ascuţite!

Copiii de 3-4 ani nu conştientizează pericolele la care pot fi expuşi. Astfel, dacă fetiţa sau băieţelul tău sunt de vârste fragede, evită să cumperi jucării cu muchii ascuţite.

În timp ce se joacă, cei mici se pot răni grav sau pot răni alţi copii. Aceste tipuri de jucării cu colţuri, muchii ascuţite sau tăioase pot provoca înţepături, zgârieturi, tăieturi sau răni mult mai grave.

 

COPII ÎNTRE 4-7 ANI

Fereşte-te de jucăriile cu şnururi

O jucărie care are în componenţă corzi, sfori, sârme sau şnururi poate deveniun real pericol pentru cel mic.

Copilul le poate pune în jurul gâtului şi se poate răni grav sau chiar asfixia. Atenţie la corzi şi la maşinuţe pe care cel mic le trage în urma lui de sfoară!

 

Gândeşte-te la echipamentul de protecţie
Dacă alegi săniuţe, rachete de tenis, role, patine, bicicletă sau trotinetă, este indicat să cumperi şi echipamente de protecţie precum cotiere, genunchiere sau cască.
Este foarte important ca băiatul sau fetiţa ta să nu se rănească în cazul în care cad de pe bicicletă. Aceste lovituri pot produce fracturi grave.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns