Cum își aleg pantofii divele de la Hollywood. O să fii uimită la ce trucuri apelează!
Nu este obligatoriu ca pantofii aceia superbi pe care i-ai văzut zilele trecute în vitrină să ți se și potrivească. Chiar dacă sunt pe mărimea ta, există alte câteva aspecte de care ar trebui să ții cont. Nu uita că încălțămintea este sau ar trebui să fie o investiție serioasă în propria ta imagine, o achiziție care să-ți pună în evidență ținuta, să-ți scoată din anonimat outfitul. Nu degeaba sunt femei care au în garderobă și câte 20 de perechi de pantofi și sandale…
De cele mai multe ori, încălțămintea dă tonul întregii tale ținute, o poate salva de la dezastru sau dimpotrivă, o poate ruina. Pentru că niște pantofi buni, de calitate, în tendințe, sunt o achiziție obligatorie în garderoba oricărei femei care se respectă. Nu uita că încălțămintea ar trebui să fie o investiție, iar când o cumperi nu ceda nici unui compromis, oricât de mic.
Ce materiale alegem?
Piele naturală, piele întoarsă, nabuc sau, de ce nu, mătase și broderii. Evident, fiecare pereche în parte ar trebui purtată în momente diferite ale zilei, la evenimente diferite. Pentru că ai fi ușor ridicolă să mergi cu autobuzul spre job, dimineața, în înghesuială și să porți stiletto din mătase accesorizați cu broderie sau pietre semiprețioase. Ce vreau să spun este că materialul din care sunt confecționați pantofii este primul lucru la care ar trebui să te oprești. Iar alegerea e cât se poate de simplă: optează doar pentru materiale naturale. Nu de alta, dar un material sintetic, o imitație ieftină se observă imediat.
Atenție la mărime!
Aici e poveste lungă…Pentru că, uneori, magazinele îți întind tot soiul de capcane. O să-ți povestesc prin ce am trecut eu acum câteva săptămâni când mi-am cumpărat o pereche de ghete. Am intrat în magazinul Salamander din Auchan Militari. Aveau la reducere ghete de iarnă și am pus ochii pe o pereche superbă, din piele naturală și piele întoarsă, negre, cu talpă mai groasă, pentru vreme rece. accesorizate cu doua fermoare pe laterale, înalte peste glezne, simple, dar cu acel „ceva” care m-a sedus. A fost dragoste la prima vedere. Crede-mă, dacă nu le-aș fi luat, mi-ar fi rămas gândul la acele ghetuțe multă vreme…nici nu cred că aș fi putut să dorm bine noaptea. Buuun…am intrat în magazin, am înșfăcat o ghetuță de pe raft și am verificat numărul. 36! Mi se potrivea! Am încălțat-o, am fost mulțumită și am cerut și perechea.
Din acest moment, lucrurile au luat o întorsătură ciudată. Pentru că te aștepți ca gheata scoasă la raft să fie mai largă decât cea din cutie, din simplul fapt că a mai fost probată și de alte persoane înaintea ta. Dar, surpriză! Gheata din vitrină era ok, cea din cutie mai largă cu aproape jumătate de număr. Am întrebat vânzătoarea dacă mai are o pereche neprobată în magazie. Răspunsul a fost un categoric Nu. Dar, îmi poate oferi branțuri care m-ar ajuta să ajung la mărimea dorită.
Dragele mele, asta este o strategie de marketing și mizează pe faptul că unii clienți sunt mai ușor de manipulat, mai neatenți, cumpără din impuls, pe moment, fără să gândească prea mult. Hai să-ți spun cum funcționează: la raft ai un produs ok, care agață clientul și îi trezește interesul, iar în cutie – leopardul!!! Dar deja te-au făcut atentă, te-au făcut să-ți dorești să cumperi acel produs pentru că uite cât de bine îți stă, și ce picior fin îți face și să știți că sunt de calitate, și eu mi-am cumpărat…și ce bine vă vin..și ce frumoase sunt…să știți că a fost bătaie pe ele…
Mda. Dacă ești indecisă, dacă te grăbești, dacă îți dorești foarte mult un anumit brand sau model, cazi în capcană și cumperi încălțăminte probată înainte (asta nu ar fi o mare problemă) și – cel mai rău – care, de fapt, nu-ți vine! Mai ești momită și cu acele branțuri minune care funcționează sau nu…depinde…dar trebuie să le plătești pe pe acelea.
Deci, în concluzie, cumperi o pereche de pantofi care nu-ți vin și plătești și mai mult decât costă în realitate. Cine este fraierul aici? Tu! Adică, urmărind exemplu de mai sus, eu! Mare atenție pentru că în acest magazin cam așa se procedează. Ți-am dat exemplul acesta pentru că de fiecare dată când am cumpărat ceva din Salamander povestea a fost identică. Un pantof strâmt, pe mărimea mea, unul mai larg. Mereu singura pereche din magazin. De aici concluzia: cumpără încălțăminte care ți se potrivește perfect! Dacă ai cea mai mică îndoială, caută în altă parte. Încearcă să eviți să te lași sedusă, iar apoi abandonată de pantofii care în magazin par ideali dar, în realitate, nu-i poți purta!
Alege confort și stabilitate!
Pantofiistiletto – cu toc înalt și subțire – sunt, prin definiție, destul de greu de purtat. Așa că trebuie să cauți o pereche cât mai confortabilă. Confortul este cel mai important aspect de luat în calcul. Încălțămintea nu trebuie să fie strâmtă, nu trebuie să te deranjeze în nici un fel la mers, tocul trebuie să-ți dea acea senzație de stabilitate a gleznelor, să nu joace înainte și-napoi cum am văzut de multe ori că se întâmplă. Dacă nu, te poți trezi cu o entorsă la gleznă când ți-e lumea mai dragă!
Iar când mă refer la confort, mă refer la tot ceea ce ține de starea ta de bine atunci când mergi, dar și când stai cu orele în picioare. Astfel, interiorul pantofilor trebuie să fie căptușit cu piele naturală, în așa fel încât piciorul să nu transpire, iar materialul aplicat în zona călcâiului trebuie să fie cât mai moale. Zona din față a pantofilor nu trebuie sub nici o formă să strângă degetele!! În caz contrar, te vei trezi cu bătături sau bășici, degetele se vor încăleca unelele peste altele, iar structura osoasă va avea mult de suferit. Nu mai vorbim despre durerea resimțită, pentru că este un lucru mai mult decât evident.
De asemenea, când mergi, partea de sus a pantofilor nu trebuie să atingă osul gleznei, oușorul, pentru că ar putea fi foarte dureros – mai ales dacă materialul din care sunt confecționați este unul rigid. Și nu te baza pe faptul că încălțămintea se lasă, căci până atunci vei suferi inutil.
Nu în ultimul rând, pantofii trebuie să se muleze perfect pe scobitura tălpii. Dacă simți că nu se întâmplă asta, nu-i cumpăra pentru că s-ar putea să-i încalți de două, trei ori, iar apoi să-i arunci undeva în dulap și să nu-i mai vezi vreodată.
Cum îți distrug pantofii cu toc sănătatea
Încălțămintea cu toc înalt și prost aleasă îți poate afecta în primul rând sănătatea. Poți suferi de dureri de genunchi, de dureri de spate, coloana vertebrală poate fi afectată, întreaga ta postură va avea numai de suferit. Nu mai menționez accidentele care se pot întâmpla în timpul mersului în cazul în care calci strâmb sau cazi: entorse, ruptura tendonului lui Achile, fracturi, leziuni la șold, spate, coloană…Nu vreau să insist prea mult, ai înțeles ideea. Mai multe informații poți găsi singură pe siteul celor de la centrokinetic, însă nu-ți doresc să ai nevoie de serviciile lor sau de cele ale unui medic ortoped.
Un truc de la Hollywood pe care să-l încerci și tu
Acum o să-ți spun un secret..Nu știu dacă ai observat, dar majoritatea vedetelor de la Hollywood care apar pe covorul roșu la diferite evenimente poartă pantofi care le sunt mai mari chiar și cu un număr. Acest lucru se observă cel mai bine în fotografiile publicate ulterior în presă, iar imaginile stârnesc râsul.
Însă există un secret: la acest tip de evenimente nu prea ai timp să stai jos, iar picioarele, după câteva ore, se umflă. Sau, dacă nu, din cauza pantofului strâmt, picioarele încep să-ți transpire. Automat, te vei trezi cu bășici dureroase, iar apoi, în cel mai nefericit caz, cu răni sângerânde. Iar asta se întâmplă mai ales dacă încălțămintea este nouă, la prima purtare.
Și totuși…cum pot defila vedetele atât de relaxate în fața fotografilor, criticilor vestimentari, bloggerilor și persoanelor din industria modei, cu pantofii clămpănind în picioare? E penibil…Ei, află că încălțămintea nu le alunecă deloc deoarece pe talpa interioară este aplicat un branț special din silicon.
Sursa foto: Pixabay, Unsplah