Cum curatam cada de baie?

Cum curatam cada de baie?

Cada trebuie curatata dupa fiecare baie dar, macar o data pe saptamana, ar trebui s-o lustruim ca la carte.  Trebuie sa ramana alba, imaculata. Dar cum sa procedezi? Este atat de dificil sa scoti petele de calcar sau rugina! Nu te ingrijora! Mimi iti spune ce ai de facut pentru ca baia ta sa fie curata luna! Ascult-o pe Mimi! 

Curăţă sita de scurgere

Curăţă zona de scurgere pentru a evita formarea unui dop de murdărie şi, implicit, înfundarea acesteia. Este recomandat ca după fiecare baie să aduni firele de păr rămase în cadă.  Pentru a proteja zona de scurgere, o poţi camufla cu o sită din plastic pe care o găseşti în orice magazin sau piaţă.

Îndepărtează depunerile de rugină

Înainte de a curăţa cada, umezeşte-o folosind apa de la duş. Apoi, foloseşte soluţii de curăţare cu care să o freci pe toată suprafaţa. În comerţ se găsesc de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe produse de curăţare. Foloseşte un burete abraziv cu care să îndepărtezi petele de rugină sau de mucegai. Clăteşte apoi cu apă rece şi şterge cada cu o cârpă uscată şi curată. Astfel, smalţul nu va rămâne pătat de calcar.

Foloseşte un dulăpior de baie

Şamponul, duşul şi gelul de baie, cremele de corp, balsamul şi cosmeticele trebuie să fie depozitate pe rafturile unui dulăpior de baie. Nu le aşeza pe marginea căzii pentru că, în timp, vor distruge smalţul. Din unele recipiente va curge lichid, altele vor decolora sau păta suprafaţa căzii.

Nu vărsa in cada apă murdară

Nu vărsa apă murdară în casă şi nici alte lichide. Animite lichide pot favoriza înfundarea canalizării, iar altele duc la pigmentarea suprafeţei. De asemenea, nu depozita în cadă obiecte care o pot zgâria.

Nu spăla obiecte în cadă

Grătarele şi ochiurile de la aragaz, rafturile din frigider, bicicleta celui mic, pantofii plini de noroi sau rolele nu trebuie niciodată spălate în cadă. Mizeria se va depune pe fundul căzii, va pigmenta şi distruge smalţul, Pe de altă parte, obiectele metalice vor zgâria cada în aşa fel încât, după o vreme, vei dori să cumperi una nouă.

Nu folosi des soluţii acide

Folosite foarte des, soluţiile de curăţare acide atacă smalţul. Chiar dacă acestea acţionează rapid, fără a mai fi nevoie de muncă suplimentară, în timp cada ta îţi va pierde strălucire, smalţul va deveni poros şi va prinde o culoare gălbuie.

Inamicii murdăriei: sarea, oţetul şi bicarbonatul

Pe lângă produsele de curăţare pe care le găseşti în magazine, poţi folosi şi produse naturale precum oţetul alb, bicarbonatul de sodiu sau chiar sarea de bucătărie. Prepară o soluţie în combinaţie cu apă şi freacă întreaga cadă. Vei vedea că murdăria va dispărea.

Aeriseşte după fiecare baie

În baie nu trebuie să existe aburi. După fiecare duş, aeriseşte bine încapărea. Deschide larg geamul de aerisire sau, dacă baia nu este dotată cu geam, cumpără un ventilator care să evacueze aburii şi umezeala pe coloana de aerisire a blocului.

COMENTARII

Lasă un răspuns