Uite cum cureți bijuteriile din aur și argint
Nu cred că există vreo femeie care să nu aibă măcar una sau două bijuterii de suflet, fie că este vorba despre vreun inel de argint de la bunica, un lanț fin din aur de la mama, verigheta sau inelul de logodnă, o pereche de cercei sau o brățară cu pietre semiprețioase. Însă, pentru că le porți foarte des, acestea își pierd, în timp, strălucirea, par vechi și uzate. Iată x metode ca să cureți bijuteriile din aur și argint!
Nu ai nevoie de cine știe ce produse de curățare pentru a reda luciul argintului, strălucirea aurului și sclipirea nestematelor. Dimpotrivă. Te vor ajuta produse simple, ieftine, pe care cu siguranță le ai în casă. Iată ce sfaturi ne dau jurnaliștii revistei Reader`s Digest!
Cum te ajută folia de aluminiu
Tapetează pereții unui bol din sticlă cu folie de aluminiu. Toarnă apoi în recipient apă clocotită și adaugă o lingură de detergent de rufe pudră. Amestecă bine. Pune bijuteriile în această soluție și lasă-le o oră la „înmuiat”. Apoi, curăță-le delicat cu o periuță de dinți cu peri moi și usucă-le cu un prosop de hârtie. Bijuteriile tale vor fi din nou ca scoase din cutie.
Curăță bijuteriile din aur cu bere blondă
Bijuteriile din aur se curăță perfect și își recapătă strălucirea de odinioară dacă folosești bere blondă. Nu trebuie decât să înmoi un șervet în puțină bere și să freci metalul prețios cu mișcări blânde. La sfârșit, șterge inelul, brățara sau pandantivul cu o cârpă uscată și moale. Atenție! Nu folosi bere dacă bijuteriile sunt accesorizate cu pietre prețioase sau semiprețioase pentru că există riscul să le deteriorezi.
La ce mai folosește ketchup-ul
Dacă nu știai, află că sosul de roșii, bulionul sau ketchup-ul redau strălucirea bijuteriilor din argint. Dacă ai o brățară, un inel sau altă bijuterie simplă, cu suprafețe fine, nu trebuie decât să le lași câteva minute într-un bol cu sos. Dacă bijuteriile prezintă mici accesorii sau alte detalii precum cele de pe acest site, atunci este recomandat să le cureți folosind o periuță de dinți.
Pastă de dinți pentru cristale
Fiecare dintre noi avem acasă pastă de dinți, un produs de igienă orală absolut obligatoriu și pe care îl folosim zilnic. Află că banala pastă de dinți nu redă doar strălucirea danturii tale, ci și a bijuteriilor din metale prețioase, accesorizate cu cristale. Curăță-le folosind o periuță de dinți cu peri moi și puțină pastă, cât un bob de mazare. Clătește-le bine cu apă și șterge-le cu un prosop uscat și moale.
Oțetul curăță argintul
Oțetul, pe care cu siguranță îl ai în casă, te va ajuta să cureți și să redai strălucirea argintului și a aurului. Prepară o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu – jumătate de cană de oțet și două linguri de bicarbonat – și lasă bijuteriile pentru două ore la înmuiat. Clătește-le apoi cu apă rece și șterge-le cu o cârpă uscată și moale. Le vei reda strălucirea pierdută. Folosește această metodă mai ales pentru bijuteriile din argint precum cercei, cercei pentru copii, brățări, inele, lanțuri, pandantive.
Cum cureți diamantele cu vodkă
Ai un inel cu diamante – poate chiar inelul de logodnă – cercei accesorizați cu smaralde, o brățară sau un pandantiv? Aceste pietre se curăță cu câteva picături de vodkă. Înmoaie un șervețel în vodkă și curăță delicat bijuteriile, folosind mișcări circulare. Atenție! Folosește alcoolul doar pentru diamante, nu și alte pietre!
Soluție de spălat geamuri pentru diamante și rubine
Folosește soluție de spălat geamuri pentru a curăța și reda strălucirea bijuteriilor din aur, argint și a celor accesorizate cu diamante și rubine. Pulverizează soluția și curăță ușor folosind o periuță de dinți cu peri moi. Atenție, însă! Nu folosi această metodă dacă ai bijuterii cu pietre în nuanță opacă precum opal sau turquoise, ori cu pietre prețioase organice precum perle sau coral. Amoniacul pe care îl conține detergentul pentru curățat geamuri decolorează și distruge pietrele.
Sursa foto: Pixabay