Cum dezgheţi corect carnea ca să-ţi protejezi sănătatea. 3 sfaturi utile

Cum dezgheţi corect carnea ca să-ţi protejezi sănătatea. 3 sfaturi utile

0 3457
ceafa de porc cu os proaspata

Vrei să gătești ceva rapid pe bază de carne? Dacă produsul a fost ținut în congelator, el va trebui decongelat înainte de preparare. Însă, pentru a-ți proteja sănătatea, trebuie să știi cum să procedezi corect, în așa fel încât să eviți îmbolnăvirile, dar și să păstrezi nealterate vitaminele, mineralele și nutrieții pe care îi conține. Iată mai jos cum să dezgheți carnea corect, singurele variante  acceptate de medici și nutriționiști!

1. Cum dezgheţi corect carnea: Ţine-o peste noapte în frigider

Dacă vrei să găteşti mâine, recomandat este să scoţi carnea din seara asta de la congelator şi să o ţii peste noapte la frigider. Până dimineaţa, carnea se va decongela însă într-un mod sănătos şi lipsit de riscuri. Pune pulpele de pui, porc sau cubuleţele de vită într-un recipient adânc, deoarece, în acest fel, eviţi ca zeama să se scurgă pe raft sau, mai rău, să contamineze celelalte alimente. Acoperă recipientul cu folie alimentară sau capac, pentru ca bucăţile de carne să nu oxideze, iar mirosul să nu afecteze celelalte mâncăruri.

bucati de carne de porc congelata

2. Cum dezgheţi corect carnea: Ține-o câteva ore în apă rece

De multe ori, ne confruntă cu următoarea situaţie: ajungem acasă, seara, obosiţi după o zi de muncă şi trebuie să pregătim cina. Dar ce te faci când pulpele de pui sunt îngheţate bocnă? În acest caz, ai o singură soluţie la îndemână. Pune carnea într-o pungă care se închide ermetic şi scufundă apoi punga în apă rece. În mai puţin de o oră bucăţile mici de carne precum cârnaţi, pulpe de pui, peşte file, pulpă de porc tăiată felii, cubuleţe pentru mâncarea gătită se vor dezgheţa în aşa fel încât să le poți adăuga imediat în mâncare.

3. Cum dezgheţi corect carnea: Folosește cuptorul cu microunde

Foarte multe cuptoare cu microunde au funcția defrost, iar această metodă de a dezgheța alimentele este soluția de urgență la care poți apela. Atenție însă! Din când în când, carnea trebuie întoarsă pe-o parte și pe cealaltă, pentru a evita coacerea acesteia. Știi că, de multe ori, se întâmplă ca aparatul să o gătească pe alocuri. Ceea ce nu este deloc de dorit.

Cum dezgheți corect carnea: sfaturi utile

După ce ai cumpărat carnea, dacă nu o prepari imediat, aceasta trebuie pusă la congelator cât mai repede cu putință. Dacă ai cumpărat o cantitate mare, de exemplu, o bucată dintr-o pulpă de porc, aceasta se porționează înainte de a fi dată la rece. Astfel, vei evita recongelarea în cazul în care constați că nu o poți găti pe toată odată.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns