Cum elimini grăsimea şi colăceii de pe abdomen
Ne aflăm deja la începutul sezonului cald şi, dacă vrei să îmbraci rochii strâmte, bluze mulate sau pantaloni cu talie joasă, ar trebui să scapi cât mai repede de grăsimea acumulată în zona taliei şi abdomenului. Iată 10 sfaturi care te vor ajuta! Mimi îţi spune ce ai de făcut pentru a slăbi în timp record! Ascult-o pe Mimi!
Mănâncă încet
De fiecare dată când iei masa, aşază-te pe scaun şi mănâncă încet. Nu te grăbi, nu mânca stând în picioare sau în mers, pe stradă. Pe lângă bolurile alimentare, vei înghiţi şi foarte mult aer, lucru care va duce, inevitabil, la balonare şi stare de disconfort.
Consumă fibre suficiente
Organismul tău are nevoie de 25-30 de grame de fibre zilnic pe care poți să le iei din cereale, fructe şi legume. O cantitate mai mare poate dăuna sistemului tău digestiv şi poate duce la balonare.
Consumă fructe şi legume
Încearcă să consumi fructe şi legume care sunt uşor de digerat, hidratează organismul şi îl detoxifică. Din dieta ta încearcă să elimini fructele confiate şi deshidratate.
Consumă carne cu măsură
Carne, peşte, ouă …sunt alimente care îţi dau energia necesară unei întregi zile. De asemenea, conţin proteine, fără de care ai suferi de balonare şi fermentaţie . Alege să consumi carne slabă, iar cel puţin două zile pe săptămână renunţă cu totul la carne de pasăre, porc sau vită. Alege peşte, ouă sau legume.
Consumă mâncare gătită
Odată gătite, alimentele îşi schimbă structura, iar acest lucru te ajută să le mesteci bine şi să le digeri bine.
Cât mai puţină sare
Excesul de sare reţine apa în organism, mai ales în zona stomacului şi a abdomenului. Gustă mâncarea înainte de a adăuga sare, deoarece anumite ingrediente cum ar fi cele semipreparate conţin suficientă sare.
Nu mai ronţăi!
Renunţă la prostul obicei de a rontăi peste zi sau seara, când te uiţi la televizor. Dacă simţi nevoia să mai guşti din când în când, alege fructe sau legume proaspete.
Fă exerciţii fizice
Evident, exerciţiile fizice sunt obligatorii! Fă abdomene, aleargă, plimbă-te cu bicicleta, mergi la înot sau aerobic. Renunţă la viaţa sedentară pe care o duci şi fă mişcare de cel puţin trei ori pe săptămână. Mergi cât de mult poţi pe jos.
Renunţă la zahăr
Renunţă la zahăr – sucuri acidulate, prăjituri, foietaje. Optează pentru alimente neprocesate precum cereale integrale, orez, paste.
Atenţie la numărul de calorii
Când consumăm mai multe calorii decât avem cu adevărat nevoie, surplusul se depune pe abdomen, stomac, fese, coapse, şolduri. Încearcă să consumi caloriile pe care le acumulezi peste zi.