Cum eviţi bătăturile provocate de încălţămintea de vară

Cum eviţi bătăturile provocate de încălţămintea de vară

0 1841

De foarte multe ori, vara, observăm pe stradă femei elegante, care poartă o splendidă pereche de pantofi după care ni se scurg ochii. Însă, la o privire mai atentă, observăm că zona din spatele călcâielor prezintă răni care, uneori, sângerează. Cumplit! Ca să nu ţi se întâmple şi ţie, învaţă cum eviţi bătăturile în sezonul cald.

Pe timp de vară, picioarele noastre sunt mai expuse ca niciodată din cauza încălţămintei pe care o purtăm: pantofi, sandale, papuci flip-flop, saboţi etc. Iar dacă nu ştim ce modele să cumpărăm, la ce să fim atenţi când facem achiziţia şi nici cum să purtăm corect încălţămintea, ne putem trezi cu diferite afecţiuni ale pielii extrem de dureroase: monturi, băşici, bătături, calozităţi, chiar răni. Iată mai jos cum să eviţi aceste probleme şi să te simţi bine în pantofi tăi!

femeie bataturiCum eviţi bătăturile: Atenţie la transpiraţie!

Dacă porţi pantofi, iar afară temperaturile sunt ridicate, piciorul va transpira, iar încălţămintea se va freca de piele. Astfel, te vei trezi cu băşici sau chiar răni foarte dureroase. Cum eviţi bătăturile? În primul rând, cumpără încălţăminte potrivită, care să-ţi vină perfect. Pantofii sau sandalele nu trebuie să-ţi fie nici prea mari, nici prea mici. Apoi, recomandat este să alegi produse din piele naturală – sunt mult mai prietenoase cu picioarele tale decât materialele sintetice tratate cu diferiţi agenţi şi chimicale. Pantofii închişi pot fi purtaţi seara, când este mai răcoare, iar riscul ca picioarele să transpire este mai mic. Optează pentru modele care permit aerului să circule în voie şi, astfel, să aerisească pielea. Pentru ca piciorul să nu alunece în pantofi, poţi presăra în interiorul acestora puţină pudră de talc.

sandale cu talpa joasaCum eviţi bătăturile: Cumpără încălţăminte din materiale delicate

Există situaţii în care îţi place atât de mult perechea de pantofi sau sandale din vitrină, încât nu mai ţii cont de faptul că sunt foarte incomode: materialul din care este fabricată încălţămintea este extrem de rigid, parcă ar fi o scoarţă de copac. Şi, cu toate acestea, le cumperi, le încalţi şi te chinui o zi întreagă. Înainte de a face o astfel de achiziţie, întreabă-te dacă merită să arunci banii pe geam. Pentru că a doua oară nu le vei mai purta! Iată un alt sfat despre cum poţi să eviţi bătăturile vara.

sandale piele naturalaCum eviţi bătăturile: Poartă încălţămintea prin casă

Şi încă un alt sfat: poartă încălţămintea nou achiziţionată prin casă, câteva zile, pentru a-ţi obişnui picioarele şi pentru ca materialul să se mai lase, să devină mai moale şi mai elastic. Mai mult, îţi vei da seama dacă este cu adevărat confortabilă şi, mai ales, cât de confortabilă este. În acest fel, vei şti exact cât timp poţi purta încălţările şi ce activităţi poţi face sau nu în ziua în care te decizi să porţi noile tale achiziţii.

sandale material textilCum eviţi bătăturile: Alege sandale din material textil!

Sunt uşoare, vesele şi foarte comode. Aceste modele lasă aerul să circule, iar acesta ventilează şi aeriseşte pielea. Aşa eviţi bătăturile cel mai simplu! Sandalele din material textil nu ar trebui însă purtate pe ploaie sau pe noroi.

COMENTARII

Lasă un răspuns