Cum îndepărtezi cele mai dificile pete de vară

Cum îndepărtezi cele mai dificile pete de vară

0 3891

Vara este sezonul…petelor care îţi deteriorează, uneori, iremediabil hainele. Asta, pentru că petreci foarte mult timp afară şi consumi alimente precum îngheţată, fripturi la grătar cu sos sau muştar, fructe de pădure şi multe ale delicatese “colorate”. Mare atenţie, deci, când mergi la iarbă verde, la picnic sau la o petrecere în aer liber. Trebuie să ştii însă că petele pot fi îndepărtate, iar hainele tale salvate, dacă ştii exact ce să faci şi cum să procedezi corect. Iată mai jos cum scoţi 4 dintre cele mai dificile urme de murdărie.

pata de sos de rosii 1Pete de muştar şi ketchup

Pentru început, înlătură surplusul de sos de muştar sau ketchup cu ajutorul unei linguriţe. Apoi, înmoaie obiectul vestimentar în apă rece şi toarnă peste zona afectată câteva picături de detergent lichid de rufe. Freacă uşor pata din exterior către interior pentru ca murdăria să nu se întindă şi mai mult. Dacă pantalonii, rochia, fusta, cămaşa sau tricoul sunt albe, poţi turna pe pată câteva picături de suc de lămâie, deoarece aceasta este un foarte bun agent de înălbire.

femei care mananca inghetataPete de îngheţată

Înmoaie obiectul vestimentar în apă rece pentru 10 minute, iar apoi aplică pe pată detergent de rufe. Aşteaptă să acţioneze jumătate de oră, clăteşte bine, iar apoi aplică un înălbitor pentru rufe colorate (dacă îmbrăcămintea este albă, optează pentru un înălbitor normal). După 7-10 minute clăteşte bine cu apă rece.

crema cu protectie solaraPete de cremă împotriva razelor de soare

La plajă folosim creme de protecţie solară, dar, de multe ori, aceasta ne pătează hainele, atunci când le îmbrăcăm. Ce putem face? Înainte de toate, asigură-te că pata este uscată. Apoi, presară pe ea bicarbonat de sodiu şi aşteaptă 30 de minute. Îndepărtează bicarbonatul cu o periuţă de dinţi nefolosită şi curăţă frecând în acelaşi timp zona afectată a materialului textil. Aplică apoi pe pată câteva picături de detergent de vase şi aşteaptă 5 minute. Următorul pas: pune haina în apă caldă cu detergent de rufe şi las-o la înmuiat pentru o oră. Apoi, clăteşte-o bine cu apă fierbinte.

cafeaPete de cafea

Dacă pata este proaspătă, clăteşte materialul textil cu apă în timp ce freci uşor zona afectată. Dacă pata s-a uscat deja, înmoaie obiectul vestimentar în apă rece şi toarnă peste pată câteva picături de detergent de rufe lichid. Aşteaptă 5 minute, iar apoi clăteşte. Dacă tricoul tău nu s-a curăţat, ţine-l în apă fierbinte 15 minute, iar apoi clăteşte-l bine.

COMENTARII

Lasă un răspuns