Cum intretii o geanta din piele naturala?

Cum intretii o geanta din piele naturala?

0 2851
femeie care tine in mana o geanta din piele

Geanta din piele naturala este un accesoriu absolut obligatoriu pe care orice femeie trebuie sa-l aiba in garderoba, indiferent de model, formă sau culoare. Tendințele se schimba, trendurile sunt mereu altele..Materialul insa – pielea naturala – va ramane mereu pe primul loc in topuri. Și, chiar dacă nu este foarte pretențios, trebuie sa stii cum sa-l ingrijesti. Iata ce ai de facut!

Foloseste produse de curatare speciale

Pentru curatirea pielii gentilor, folositi o lotiune speciala pe care ati aplicat-o pe o bucatica de panza fina sau de piele de caprioara. Nu folositi aceste lotiuni si pentru pielea intoarsa! Testati produsul pe care aveti de gand sa il folositi pentru curatirea gentii mai intai pe o portiune ascunsa a gentii.

Usuca materialul la temperature camerei

Daca geanta din piele se uda, lasati-o sa se usuce la temperatura camerei, niciodata altfel. In cazul pielii intoarse, tamponati-o usor cu un prosop fin pentru a-i reda aspectul poros. In cazul in care tii geanta din piele naturala langa o sursa de caldura, vei deteriora materialul: pielea se  va usca, se va strange, va deveni rigida si isi va pierde din stralucire

Cum cureti gentile din piele de sarpe?

Gentile din piele de reptila se pastreaza in saculetul lor. Curatarea se face in sensul solzilor, cu o bucata de piele de caprioara. Geanta nu trebuie sa intre in contact cu apa, ulei si produse chimice, si nici nu trebuie expusa la lumina sau caldura puternice.

Nu curata geanta cu crème pentru pantofi

Nu folositi lotiuni pentru curatare care nu sunt adaptate pielii, crema de pantofi sau ulei de castor. Aceste produse contin ingrediente care pot dauna gentii. Incercati sa nu dati din greseala cu fixativ sau parfum peste suprafetele din piele ale gentii.

Atentie la buzunare!

Nu tineti obiecte grele in mod frecvent sau pentru un timp indelungat in buzunarele gentii, pentru ca vor intinde pielea. Astfel, geanta ta va face “burta”.

Lasa materialul sa respire

Gentile de piele trebuie sa poata respira. Nu le tineti in invelitori din materiale sintetice in perioadele in care nu le purtati. Luati-le invelitori din bumbac sau panza, iar inelele sau detaliile metalice infasurati-le separat. Uneori aceste mici accesorii lasa semen vizibile pe suprafata pielii care vor reduce din rafinamentul gentii.

Apeleaza la o curatatorie profesionista

Pentru pete mai greu de scos mergeti la o curatatorie profesionala. Curatatoria chimica nu va face decat sa usuce pielea, care astfel se va crapa si isi va pierde aspectul luxos. Curatatoriile specializate in piele folosesc produse speciale si chiar si asa tot vor avea un efect usor asupra pielii si a culorii ei.

Sursa foto: Pexels 

COMENTARII

Lasă un răspuns