Cum îţi albeşti pielea de pe gât. 3 metode pentru rezultate imediate

Cum îţi albeşti pielea de pe gât. 3 metode pentru rezultate imediate

Avem grijă de ten, îl curăţăm, hrănim şi hidratăm folosind o mulţime de tratamente cosmetice şi de înfrumuseţare. Greşeala frecventă pe care o facem este aceea că uităm, de cele mai multe ori, de pielea de pe gât care, fiind foarte fină şi delicată, poate căpăta un aspect tern, se lasă, se ridează şi devine mai închisă la culoare. Astfel, gâtul pare negru, iar diferenţa de nuanţă între această zonă şi faţă este foarte vizibilă şi inestetică. Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a-ţi albi pielea din zona gâtului!

femeie gat 11. Urmează o rutină zilnică de îngrijire

Este esenţial să exfoliezi pielea din zona gâtului pentru a elimina stratul de celule moarte care s-a depus. În caz contrar, pielea va căpăta o tentă maronie, mult mai închisă decât culoarea tenului, iar aspectul tău general va fi unul foarte inestetic. Diferenţele de tonuri de culoare vor fi pronunţate şi va părea ai gâtul negru. Bine…nu suntem foarte departe de adevăr. Iată care este ritualul complet pe care trebuie să-l respecţi:

  • Demachiază pielea folosind lapte! Tamponează gâtul cu un disc demachiant pe care l-ai umezit, în prealabil, în lapte şi, în acest fel, vei îndepărta praful, impurităţile şi sebumul secretat de piele, peste zi.
  • După această curăţare, foloseşte un produs pentru gomaj, de preferinţă unul natural, pentru a exfolia pielea. Poţi opta pentru zaţ de cafea, mălai grişat, griş sau zahăr foarte fin amestecat cu apă, zeamă de lămâie, suc de castravete, de cartof sau de fructe. O altă idee ar fi să amesteci zahăr cu ulei de măsline şi să masezi blând.
  • După exfoliere, clăteşte bine pielea şi aplică o cremă foarte hidratantă.
  • De fiecare dată când ieşi din casă, mai ales în perioada verii, foloseşte o cremă cu factor de protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete. Aplică produsul pe faţă, gât, mâini şi picioare sau pe orice altă parte a corpului care va fi expusă soarelui. În acest fel, eviţi arsurile dar şi pigmentarea pielii.
  • Bine de ştiut: nu te expune la soare dacă ai folosit ca tratament naturist zeamă de lămâie sau produse care au printre ingrediente lămâie. Pielea va deveni şi mai închisă la culoare!

Dacă respecţi această rutină, rezultatele vor fi vizibile după circa două săptămâni.

ulei natural2. Uleiuri naturale

Uleiurile naturale hrănesc şi hidratează pielea în profunzime, redându-i ţinereţea şi strălucirea. Anumite uleiuri, printre care uleiul de cocos, de migdale şi de măsline au şi proprietăţi de albire. Uleiul de migdale, de exemplu, elimină celulele moarte care dau acea culoare închisă pielii de pe gât. Şi vitamina E – prezentă sub formă de capsule cu ulei– este recomandată deoarece ajută la regenerarea celulelor şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. Iată mai jos cum să foloseşti uleiurile naturale pentru albirea pielii de pe gât.

  • Încălzeşte puţin ulei de migdale şi masează gâtul timp de cinci minute.
  • Amestecă ulei de măsline cu vitamina E, masează pielea blând timp de 10 minute, iar apoi clăteşte bine cu apă călduţă.
  • Uleiul de migdale poate fi amestecat cu ulei de măsline şi ulei de nucă de cocos pentru un rezultat cât mai eficient. Aplică uleiul pe gât, masează bine, iar apoi lasă-l să acţioneze peste noapte. Evident, este recomandat să urmezi tratamentul seara, înainte de culcare.
  • Uleiul de nucă de cocos poate fi amestecat cu puţină apă înainte de a fi folosit deoarece este foarte concentrat. Aplică-l apoi pe gât, masează pielea şi clăteşte cu apă călduţă.
  • Alte uleiuri naturale care îţi vor fi de ajutor sunt uleiul de muşeţel, eucalipt sau trandafiri.

smantana3. Foloseşte smântână!

Laptele are proprietăţi de albire şi funcţionează de minune ca remediu împotriva petelor maronii de pe gât şi nu numai. De asemenea, laptele hidratează foarte bine şi hrăneşte pielea în profunzime. Aspectul ei va deveni catifelat şi fin la atingere. Cum trebuie să procedezi? Amestecă un iaurt simplu, natural, cu două linguri de smântână grasă şi aplică mixtura pe gât, masând bine. Acest tratament trebuie urmat zi de zi, până când observi primele rezultate. Apoi, poţi apela la el o dată sau de două ori pe săptămână. Lasă produsul să acţioneze pentru 10 minute, iar apoi clăteşte bine gâtul cu apă călduţă. O altă idee este să masezi gâtul doar cu smântână, iar apoi să clăteşti. Poţi folosi şi o mixtură de făină de năut şi smântână sau poţi adăuga în aceasta puţin praf de curcuma.

COMENTARII

Lasă un răspuns