Cum îţi dai seama că iubitul tău te minte. Uite la ce...

Cum îţi dai seama că iubitul tău te minte. Uite la ce să fii atentă!

0 3027

De multe ori, intrăm în contact cu persoane care ne mint cu zâmbetul pe buze, iar noi nici nu bănuim cu cine avem, în realitate, de-a face. Însă, asta se întâmplă pentru că nu suntem foarte atente la limbajul, mimica, gesturile şi comportamentul celor din jur. Cu puţin efort ţi-ai da seama imediat când cineva îţi vinde „gogoşi”, iar acest lucru te-ar putea ajuta foarte mult în viaţă, mai ales dacă vorbim despre iubitul sau soţul tău. Iată mai jos cum să prinzi un mincinos!

Atenţie la mimică!

Bănuieşti că iubitul tău te minte? Ai putea să te convingi că ai sau nu dreptate, privindu-i cu atenţie mimimica pe care o adoptă involuntar atunci când îţi vorbeşte. Astfel, este posibil ca mincinosul să roşească (semn al inconfortului situaţiei în care se găseşte), să clipească des, să-şi lingă buzele, să evite contactul vizual direct sau să adopte tot felul de ticuri care îi demască, de fapt, nervozitatea. Unii se scarpină în cap, alţi duc mâna la nas sau se agită pe scaun.

Atenţie la întregul comportament!

Dacă mimica nu-l dă de gol, cu siguranţă o va face poziţia corpului său. Un mincinos va avea tendinţa de a se retrage, de a te evita, iar asta se traduce printr-o poziţie anume a corpului: menţine mişcările la minimum pentru a nu da impresia că este agitat, stă cu picioarele retrase sub scaun şi cu mânile la spate. Încearcă, fără să-şi dea seama, să se facă cât mai mic, cât mai nevăzut şi neauzit.

pinocchio

Atenţie la cum zâmbeşte!

Un zâmbet poate masca de multe ori o minciună şi adevăratele sentimente ale unei persoane. Un om sincer, care nu are de ascuns nimic este degajat, relaxat şi zâmbeşte cu întreaga faţă – gură şi ochi. O persoană care îţi ascunde ceva are un zâmbet calculat, chinuit, rece, nu transmite ceea ce vrea să-ţi inspire: încredere.

Atenţie la cum vorbeşte!

Un discurt precipitat, agitat, bâlbâit, o voce schimbată, o respiraţie sacadată (persoana respectivă fie respiră prea repede, gâfâit, fie prea încet) toate acestea pot fi dovezi că eşti minţită.

mincinos

Atenţie la ce spune persoana respectivă şi la cum se exprimă

Mincinoşii depun un oarecare efort ca să mintă frumos şi să nu fie prinşi. În capul lor se leagă tot felul de idei, fac în timp record o mulţime de conexiuni în aşa fel încât povestea pe care ţi-o spun să fie cât mai limpede şi cât mai logică. Astfel, ei se concentrează mai puţin la cum se exprimă şi mai mult la ce spun. Folosesc cuvinte puţine, se repetă des, folosesc propoziţii scurte şi nu fraze. De asemenea, în vocabularul unui mincinos se regăsesc cuvinte precum „dar”, „eu”, „pentru că”, „al meu” etc.

Evită să răspundă la întrebări simple

Când sunt jenaţi de o anumită situaţie, oamenii evită să discute despre ea şi să răspundă la tot felul de întrebări. Însă, când întrebările sunt simple, iar persoana cu care vorbeşti eviă să te privească în ochi şi ezită să-ţi răspundă sau o face foarte vag, e clar că îţi ascunde ceva.

COMENTARII

Lasă un răspuns