Cum îţi dai seama că un parfum este contrafăcut

Cum îţi dai seama că un parfum este contrafăcut

0 6443

Nu o dată ţi-ai dorit să cumperi un parfum de la persoane care fie au venit să ţi-l vândă chiar la birou, fie ţi-au bătut la uşă sau te-au abordat pe stradă. Tentaţia e mare, deoarece preţul este unul mult mai mic decât cel practicat în magazine. Însă, în majoritatea cazurilor, produsele respective sunt nişte falsuri grosolane. Pentru a nu mai lua ţeapă, va trebui să înveţi cum să deosebeşti un parfum contrafăcut de unul autentic. Iată la ce să fii atentă!

Verifică celofanul în care e învelită cutia parfumului – Cutiile parfumurilor contrafăcute sunt ambalate într-un celofan de proastă calitate. Acesta este subţire, şifonat şi se poate dezlipi şi rupe foarte uşor. Parfumurile autentice, precum cele pe care le-am găsit pe acest site, sunt sigilate într-un celofan mai gros, foarte fin, perfect întins, fără nici o striaţie sau cută.

Verifică suportul în care este fixată sticluţa – Cutia prezintă în interiorul său o formă din carton decupată care susţine, fixează şi protejează sticluţa de parfum. Această protecţie este dintr-un material mai dur, un carton fin, elegant, de culare albă. Dacă observi că suportul este decupat grosier, nu se potriveşte perfect în cutie, fiind mai mic sau mai mare şi are o altă culoare comparativ cu ceea ce ştiai tu, înseamnă că parfumul este cotrafăcut.

Atenţie la cutie –  Dacă ambalajul (cutia) este sigilat într-un mod neatractiv, prezintă urme de lipici, cute, e şifonat pe alocuri, cutia e confecţionată dintr-un carton de proastă calitate, iar îmbinările lasă de dorit, există toate şansele ca produsul să fie contrafăcut. Recomandat este să nu cumperi parfumul de pe stradă, de la buticuri no name sau de la persoane pe care nu le cunoşti. Alege un magazin în care ai încredere, precum cel de aici.

femeie care se da cu parfum

Citeşte etichetele şi alte inscripţii – Un produs fals va avea o etichetă care nu corespunde deloc cu cea a unui produs autentic. La prima vedere pote că îţi par identice, însă există diferenţe. Din păcate, doar un ochi experimentat le poate observa. Cel mai indicat ar fi ca atunci când cumperi un parfum să mergi la magazin cu cel vechi. Doar aşa poţi proba autenticitatea celui pe care doreşti să-l achiziţionezi. Nu ar trebui să-ţi fie ruşine să compari ambajalele, sticluţele, etichetele şi culoarea celor două parfumuri.

O sticlă grosieră indică un produs fals – La fel ca şi etichetele, sticluţa unui parfum contrafăcut se deosebeşte de cea a unui produs autentic, însă va trebui să fii foarte atentă la detalii. Cum spuneam mai sus, produsele par, la prima vedere, identice, dar nu sunt deloc. Poate fi diferit capacul, modul în care se închide şi se deschide, poate fi diferită inclusiv forma sticlei dar şi textura acesteia. Un produs fals va fi ambalat într-o sticlă ce o imită pe cea originală, însă este confecţionată grosier, prezintă asperităţi şi îi lipseşte orice urmă de fineţe.

Verifică seria produsului – Seria inscripţionată pe sticlă trebuie să fie identică cu cea inscripţionată pe cutia parfumului. Mai mult, seria trebuie imprimată pe fundul sticlei şi nu lipită.

Atenţie la culoarea parfumului – Marile branduri nu folosesc foarte mulţi coloranţi în parfumurile lor. Drept urmare, produsul autentic are o nuanţă pală şi discretă. Un parfum contrafăcut conţine însă o cantitate mult mai mare de chimicale, iar nuanţa este una mai puternică.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns