Cum ne ajută bicarbonatul de sodiu: 10 lucruri despre care nu ştiai

Cum ne ajută bicarbonatul de sodiu: 10 lucruri despre care nu ştiai

0 3594

Crezi că beneficiile bicarbonatului de sodiu sunt doar nişte mituri de pe vremea bunicii? Află că te înşeli! Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat la curăţenie, în ritualul tău de frumuseţe dar şi în anumite afecţiuni digestive. Mimi îţi spune toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

 

Înlătură mirosurile neplăcute

 

În frigider miroase puternic a mâncare? După ce îl speli pe dinăuntru cu detergent de vase şi un burete de bucătărie uşor abraziv, curăţă-l cu bicarbonat. Prepară pentru asta o pastă formată din bicarbonat şi apă sau zeamă de lămâie şi freacă uşor interiorul. Mirosul va dispărea ca prin farmec! Bicarbonatul funcţionează şi în ceea ce priveşte mirosul care-ţi rămâne pe mâini după ce ai curăţat ceapă, usturoi sau ai gătit peşte. Amestecă o lingură de bicarbonat cu puţină apă şi freacă mâinile cu această pastă. Apoi, clăteşte bine. Soluţia va îndepărta mirosul nedorit dar este şi un bun exfoliant pentru mâini, lăsând pielea catifelată.

Albeşte dinţii

Dinţii se pot albi folosind bicarbonat de sodiu. Nu mai punem la socoteală faptul că, fiind uşor abraziv, curăţă foarte bine dantura. Amestecă bicarbonat cu apă şi foloseşte pasta obţinută pe post de pastă de dinţi.

Un bun agent de curăţare

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes şi la curăţenia în casă. Presară puţin pe un burete abraziv şi umed şi curăţă aragazul, oalele pătate sau arse, chiuveta, cada sau zonele din baie şi bucătărie unde s-a depus mucegai.

Exfoliant facial

Este un produs natural care te va scoate din impas atunci când rămâi în pană de ..produse cosmetice abrazive. Amestecă puţin demachiant cu un vârf de lingurită de bicarbonat şi masează uşor faţa. Acest exfoliant blând va înlătura celulele moarte, va curăţa în profunzime şi îţi va revigora tenul.

Previne foliculita

Foliculita apare în urma epilării cu lama de ras. Pentru că firele de păr nu sunt smulse din rădăcină ci doar tăiate, acestea îşi pierd din elasticitatea devenind, în timp, mult mai aspre. Astfel, ele au tendinţa de a creşte pe sub piele iar în locul respectiv se produc inflamaţii. Numai vorbim despre aspectul inestetic al pielii. Ce-i de făcut? Exfoliază pielea folosind o pastă formată din apă şi bicarbonat şi masează picioarele după fiecare baie. Exfoliantul va îndepărta celulele moarte, va ajuta la circulaţia periferică şi va ajuta pielea să respire. Firele de păr nu vor mai întâmpina nici o rezistenţă la creştere iar foliculita nu-ţi va mai da nici o bătaie de cap.

Usucă acneea

Te pregăteşti pentru o petrecere sau un alt eveniment important din viaţa ta şi ţi-ai dori să arăţi perfect însă te-ai trezit pe faţă cu un coş de toată frumuseţea! Nu dispera! Bicarbonatul de sodiu combate acneea! Umezeşte faţa şi presară puţin pe zona afectată. Acneea ce va usca deoarece bicarbonatul diminuează inflamaţiile şi are efect antibacterian.

Un deodorant natural

Te pregăteşti să pleci la serviciu şi tocmai ce ai constatat că ai rămas în pana de deodorant? Foloseşte în locul acestuia bicarbonat de sodiu! Umezeşte puţin pielea din zona axilelor şi tamponeaz-o apoi uşor cu puţin bicarbonat de sodiu. Acesta este, poate, celmai bun remediu împotriva mirosului neplăcut al transpiraţiei.

Un altfel de…şampon

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi pe post de şampon. Asta, evident, în situaţii de urgenţă. Şi nici nu trebuie să-ţi uzi părul! Tot ce ai de făcut este să-l presari pe părul uscat, să masezi uşor scalpul şi să aştepţi apoi 10 minute. În acest timp, bicarbonatul va absorbi din sebum şi va acţiona benefic asupra rădăcinilor părului. Apoi, îndepărtează particulele albe folosind o perie sau un pieptăn. Vei vedea diferenţa!

Alungă halena

Mirosul neplăcut al gurii dispare printr-o simplă clătire a gurii cu o cană de apă în care ai dizolvat o linguriţă de bicarbonat. Asta în cazul în care nu mai ai în casă apă de gură. Odată cu distrugerea bacteriilor din cavitatea bucală, dispare şi mirosul.

Calmează arsurile stomacale

Dacă ai arsuri stomacale şi nu eşti adeptul pastilelor decât în cazuri grave, poţi apela cu încredere la bicarbonat. Bea un pahar cu apă în care ai dizolvat una, două linguriţe de bicarbonat iar senzaţia de disconfort va dispărea în câteva minute.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns