Cum ne aparăm organismul de frig?

Cum ne aparăm organismul de frig?

2 1243

În aceste zile geroase, când temperaturile au ajuns şi până la -25 de grade Celsius, este recomandat să luăm masuri serioase pentru a ne proteja de frig. Pe lângă faptul că se îmbracă gros, Mimi ţine cont şi de alte sfaturi pe care le-a primit de-a lungul timpului din partea medicilor. Acum îţi spune şi ţie ce trebuie să faci. Ascult-o pe Mimi!

Chiar dacă medicii recomandă, nu putem sta cu toţii în casă. Este imposibil! Mulţi se duc la serviciu, alţii la şcoală sau facultate. Fiecare dintre noi avem câte ceva urgent de făcut, fapt care ne scoate peste zi din casă. Şi, dacă tot ieşim afară, macar să fim pregătiţi să înfruntăm temperaturile scăzute. Iată cum să ne pregătim pentru a ne proteja sănătatea!

Bea lichide calde – Lichidele calde îţi vor ajuta organismul să facă faţă frigului de afară. Înainte de a ieşi din casă, bea un ceai cald cu lămâie sau o cana cu lapte fierbinte. Pe lângă faptul că te vor încălzi, lichidele îţi hidratează organismul şi te ajută să înfrunţi mult mai bine temperaturile scăzute.

Mănâncă legume, fructe şi lactateGerul ne doboară, iar organismul parcă nu mai face faţă. În această perioadă pierdem foartă multă energie, deoarece corpul nostru consumă mai mult pentru a se încălzi. Este recomandat să consumăm multe fructe şi legume. Acestea sunt pline de vitamine şi minerale care ne vor ajuta să suportăm diferenţele de temperatură.

Nu consuma alcool!Când afară este frig iar tu ştii că trebuie să ieşi din casă şi să stai ore în şir la temperaturi scăzute, este interzis să consumi alcool. Alcoolul te păcăleşte: îţi dă senzaţia de căldură dar, de fapt, organismul tău îngheaţă din ce în ce mai tare. Problema e că nu-ţi mai dai seama şi poţi face oricând  hipotermie.

Foloseşte creme de faţă şi de mâini – Protejează-ţi pielea folosind creme mai grase, pe bază de glicerină. Acestea o hrănesc în profunzime, sunt ca o mască protectoare pentru faţă şi mâini. În aşa fel vei evita uscarea pielii şi iritaţiile.

Poartă ochelari de soare – Dacă afară este soare, ar trebui să porţi ochelari care să te protejeze de razele ultraviolete reflectate de zăpadă. În caz contrar, ochii îţi vor fi foarte afectaţi, vei lăcrima, te vor ustura şi îţi poţi pierde, temporar vederea.

Îmbracă-te gros – Nu în ultimul rând trebuie să ne îmbrăcăm adecvat temperaturilor de afară. Poartă haine în mai multe straturi şi protezează-ţi extremităţile: mâinile, picioarele, capul. Nu eset cazul ca pe vremea aceasta să fii cochetă. Poartă căciulă, fular şi mănuşi iar în picioare pune o pereche de cizme groase sau bocanci.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns