Uite cum ne îngrijim pielea şi unghiile în sezonul rece

Uite cum ne îngrijim pielea şi unghiile în sezonul rece

0 3720
manichiura oja rosie

Iarna, unghiile tale au nevoie de o îngrijire specială pentru a preveni deshidratarea şi, implicit, ruperea sau exfolierea acestora. O manichiură impecabilă nu presupune doar îndepărtarea cuticulelor şi folosirea unei oje, ci şi păstrarea sănătăţii unghiilor. În caz contrar, din cauza temperaturilor foarte scăzute, acestea se usucă, îşi pierd elasticitatea şi supleţea. Iată mai jos câteva sfaturi de care să ţii cont în această iarnă pentru unghii sănătoase.

Unghiile se deshidratează din cauza schimbărilor bruşte de temperatură – Pe timp de iarnă, unghiile se usucă, crapă, se rup şi se exfoliază mult mai repede, dacă nu ştii cum să le îngrijeşti şi să le protejezi. În acest sezon, în ceea ce priveşte unghiile şi pielea, hidratarea ar trebui să fie cuvântul zilei! Unghiile sănătoase conţin apă în proporţie de 18 %. Iarna însă, ne expunem la schimbări bruşte de temperatură: în casă este cald, dar aerul este uscat, afară este extrem de frig şi umezeală. Iată una dintre cauzele deshidratării pielii şi unghiilor. Rezultatul? Pielea se crapă, se descoamează, îşi pierde fineţea şi aspectul catifelat, devine aspră şi se înroşeşte. Unghiile, de asemenea, îşi pierd elasticitatea, se usucă, crapă şi se rup.

Evită băile sau duşurile foarte fierbinţi – Un alt pericol pentru unghii îl reprezintă şi duşurile sau băile foarte fierbinţi. Apa fierbinte usucă unghiile, îndepărtând stratul de sebum şi grăsimi naturale. Nu uita că temperatura apei trebuie să fie una moderată.

Atenţie la produsele care conţin acetonă – Şi produsele pentru îndepărtarea ojei (cele care conţin acetonă) dar şi produsele sanitare precum spirtul medicinal deshidratează puternic unghiile şi sunt un mare pericol pentru sănătatea lor.

Cel mai mare duşman al unghiilor este detergentulde vase – Cel mai mare inamic al unghiilor şi al manichiurii tale este detergentul de vase pe care îl foloseşti zilnic. Acesta conţine elemente chimice, compuşi care atacă stratul superior al unghiilor, le deshidratează puternic şi elimină stratul de grăsimi naturale care le conferă supleţe. Medicii dermatologi recomandă ca atunci când speli vasele să porţi mănuşi de protecţie din cauciuc.

Foloseşte creme puternic hidratante – Hidratarea intensă este secretul pielii şi unghiilor uscate. Unghiile sunt, de fapt, celule moarte care conţin o cantitate mare de keratină şi numai o hidratare corectă le conferă elasticitate, flexibilitate şi fermitate. Deci, mai ales pe timp de iarnă, cremele hidratante pentru mâni şi pentru unghii nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău de frumuseeţe. Alege produse pe bază de ingrediente naturale precum miere, aloe vera, ulei de măsline sau de migdale. Foloseşte crema de mâni de fiecare dată după ce te-ai spălat pe mâini, înainte de a ieşi afară, în frig, şi după ce ai spălat vasele. În ceea ce priveşte unghiile, dacă sunt date cu ojă este evident că nu poţi folosi cremă. Însă, asta nu înseamnă că nu-ţi poţi proteja cuticulele. Pe piaţă există o mulţime de produse de îngrijire a cuticulelor de la creme, la uleiuri sau seruri hidratante şi hrănitoare.

Trucuri la care să apelezi în zilele geroase

  • Bea multă apă pentru a hidrata corect organismul şi, în acest fel, şi unghiile.
  • Consumă suc de morcovi. Acesta întăreşte unghiile şi previne ruperea lor.
  • Când speli vasele, foloseşte mănuşi de protecţie.
  • Foloselşte creme pentru mâini şi unghii pe bază de uree. Acest element menţine pentru mult timp nivelul de hidratare.
  • Evită trecerile bruşte de la temperaturi ridicate la temperaturi scăzute şi invers.
  • Când ieşi afară, în frig, poartă mereu mănuşi călduroase.
  • Foloseşte uleiuri hidratante pentru mâini şi unghii în fiecare seară înainte de culcare.
  • Evită lacul de unghii, oja şi dizolvantul care conţin printre ingrediente alcool.
  • Consumă vitamina A. Aceasta se găseşte în legume verzi, migdale, seminţe de bostan etc.

Sursa foto: Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns