Cum păstrezi culoarea părului vopsit cât mai mult timp. 10 sfaturi de...

Cum păstrezi culoarea părului vopsit cât mai mult timp. 10 sfaturi de la stiliști

Evident că ne dorim ca, odată ce ne-am vopsit părul, culoarea să rămână intensă cât mai mult timp. Evident că, în cele mai multe dintre cazuri, acest lucru nu se întâmplă. Vei da vina pe vopseaua care poate a ieșit din termenul de garanție sau pe firma producătoare. S-ar putea să te înșeli. Pentru că, fără să vrem și fără să știm, noi suntem cele care facem greșeli după greșeli. Iată cum îți păstrezi culoarea părului vopsit cât mai mult timp și ce să nu mai faci de acum încolo!

Protejează părul împotriva razelor ultraviolete

Pentru ca nuanța părului tău să se mențină cât mai mult timp, unul dintre cele mai importante lucruri este să te protejezi de efectul nociv al razelor UV. Când ieși afară, în soare, poartă o pălărie! Dacă nu, radicalii liberi vor afecta culoarea vopselei, care va deveni ternă, fadă și fără strălucire. În cazul în care nu vrei să porți pălărie, optează pentru spray-uri pentru protecție sau tratamente pentru păr speciale.

Folosește șampon și balsam pentru păr vopsit

Să nu crezi că este o fiță să folosești șampon și balsam special dedicate părului vopsit. Ingredientele care se regăsesc în aceste produse sunt foarte blânde și nu afectează pigmentul. Evită, în schimb, șamponul care conține sulfați, pentru că nuanța părului tău se va degrada.

Atenție la temperatura apei când te speli pe cap

Să te speli pe cap cu apă fierbinte este o mare greșeală, pe care o fac, din păcate, foarte multe femei. Încearcă să folosești apă călduță, iar nuanța părului tău va rezista în timp. Află că cu cât apa este mai fierbinte, cu atât pigmenții se vor deteriora, iar culoarea se va estompa.

par vopsit cefacemimi.roMineralele și sărurile din apă îți afectează culoarea părului

Apa care curge la robinet este tratată și conține o anumită cantitate de clor. Pe lângă acest element, se mai regăsesc fier, magneziu, calcar, iar aceste minerale duc în scurt timp la decolorarea părului. Motivul? Afectează pigmentul din vopseaua pe care o folosești. Ce e de făcut? Ai putea instala la duș un filtru pentru purificarea apei.

Mergi la piscină? Protejează părul!

Clorul care este adăugat în apa de la piscină ca și dezinfectat este unul dintre cei mai mari dușmani ai părului tău. Indiferent că este vopsit sau nu. Pe lângă faptul că părul va deveni aspru și deshidratat, și nuanța se va duce. Poartă o cască sau prinde părul în coc, în creștetul capului și încearcă să nu-l uzi. Cam puțin probabil dar…poți încerca.

Cumpără produse pentru protecție

Pe piață există o mulțime de produse de styling care îți protejează părul vopsit. Ar trebui să încerci un spray special pe care să îl folosești în fiecare zi. Vei observa că nuanța se va păstra la fel de vie și strălucitoare ca în prima zi când te-ai vopsit. Condiția este să alegi produse de la firme renumite, nu luate de la orice butic.

Evită produsele de styling ce conțin alcool

Alcoolul care se regăsește în ingredientele anumitor produse de styling îți afectează culoarea părului vopsit, deteriorând pigmenții. Este foarte important să citești eticheta fiecărui produs pe care îl folosești sau pe care vrei să-l cumperi.

par vopsit cefacemimi.roAdaugă în recipientul cu balsam puțină vopsea

Este un truc pe care ar trebui să-l încerci: adaugă una, două picături de vopsea în balsamul pe care îl folosești de fiecare dată când te speli pe cap. Însă, atenție! Nu folosi peroxid! Acest truc funcționează mai ales în cazul culorilor puternice.

Atenție la placa de păr, ondulator și feon!

Temperatura foarte ridicată a plăcii de întins părul, a ondulatorului sau uscătorului de păr duc la o decolorare rapidă. Folosește-le cât de rar poți! Iar când nu ai încotro, setează-le la o temperatură scăzută. Recomandat este ca atunci când vrei să-ți usuci părul, s-o faci natural, fără a folosi uscătorul.

COMENTARII

Lasă un răspuns