Cum poți avea o bucătărie profesională la tine acasă

Cum poți avea o bucătărie profesională la tine acasă

0 884

Fie că te pasionează gătitul sau este mai curând o activitate de weekend, te tentează și pe tine să ai o bucătărie frumoasă și eficientă, așa cum sunt cele pe care le vezi în emisiunile de cooking. Ca să transformi bucătăria de acasă într-una profesională, ai nevoie de dar câteva modificări. 

Iată ce trebuie să faci pentru a avea la tine acasă o bucătărie profesională

Electrocasnice de calitate

Bucătăria unui restaurant este super utilată cu tot felul de aparate și dispozitive, dar lista de electrocasnice pentru bucătăria profesională de acasă va fi mult mai mică. Motivul? Tu vei găti pentru un număr limitat de persoane  și, probabil, o vei face cel mult o dată pe zi. Însă aparatele de gătit și electrocasnicele trebuie să fie performante în așa fel încât să-ți asigure eficiență, dar și un preparat bine făcut. 

Poate cel mai important aparat dintr-o bucătărie este cuptorul. Cele încorporate în aragazuri au un randament scăzut, astfel că va trebui să îți alegi unul de calitate. Pe piață sunt disponibile modele variate de cuptoare profesionale, iar multe dintre ele sunt compatibile pentru bucătăria de acasă. 

Pe lângă cuptor, îți mai trebuie o plită bună, eventual una cu inducție, și un grill electric. Evident, roboții de bucătărie sunt esențiali în tot procesul de preparare, iar pentru acasă îți recomandăm să-ți alegi unul multifuncțional. În acest fel vei economisi spațiu. 

Organizează-ți spațiul

Pentru ca o bucătărie să fie eficientă este necesar să-ți organizezi spațiul. Asigură-te că-ți eliberezi un loc pentru pregătirea ingredientelor, că ai o zonă pentru gătit și locuri de depozitare. O bucătărie devine imediat aglomerată dacă ustensilele sunt lăsate la vedere, ca să le ai oricând la dispoziție, în ideea în care acest lucru îți va asigura eficiența. Având în vedere că vei avea nevoie de ele doar din când în când, cel mai indicat este să le depozitezi în dulapuri și sertare și astfel să-ți eliberezi spațiul de lucru. 

Cu alte cuvinte, bucătăria de acasă are nevoie de o organizare temeinică pentru că, de cele mai multe ori, spațiul este limitat.

Ustensile potrivite

Fă-ți o listă cu ustensilele necesare și renunță la cele pe care le-ai luat dintr-un impuls și pe care le-ai abandonat apoi într-un sertar. În funcție de obiceiurile tale culinare, vei vedea că lista de ustensile este limitată. Prin urmare, este inutil să-ți faci o colecție cu care să aglomerezi spațiile de depozitare. 

Dacă te-ai decis să-ți organizezi o bucătărie profesională la tine acasă, alte sfaturi utile vei descoperi și pe acest blog. 

Sursa foto: Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns