Cum pregatesti corect bagajul copilului pentru vacanta

Cum pregatesti corect bagajul copilului pentru vacanta

0 1606

 

Mai ai puţin şi pleci în concediu, aşa că trebuie să începi pregătirile. Dintre toate însă, bagajul copilului rămâne principala provocare. Simţi că vrei să iei cu tine toate lucrurile din casă şi nu ştii la ce să renunţi pentru a mai micşora puţin bagajul prichindelului?  Dacă îţi vei stabili priorităţile, vei reuşi să împachetezi doar lucrurile necesare. Mimi iti spune cum sa procedezi corect. Ascult-o pe Mimi! 

 

Mergi la mare? Ia haine lejere

Înainte de a împacheta lucrurile copilului, informează-te cum va fi vremea în zona unde îţi propui să mergeţi în vacanţă. O ţinută pe zi ar trebui să fie suficientă. Cu toate acestea, ar fi indicat să iei cu tine şi două – trei ţinute în plus, în cazul în care copilul se murdăreşte.

Dacă mergeţi la mare, atunci copilul are nevoie de haine lejere; pentru serile mai răcoroase, nişte pantalonaşi lungi, un hanorac şi o bluză cu mânecă lungă ar trebui să fie suficiente. Nu uita de pălăriuţa de soare. În ceea ce priveşte încălţămintea, ia cu tine o pereche de săndăluţe comode, papucei pentru plajă şi eventual o pereche de pantofiori.

 

Haine mai groase pentru munte

Dacă mergeţi la munte, atunci în garderobă ar trebui să predomine pantalonii lungi, pantalonii scurţi, comozi pentru drumeţii, tricourile şi bluzele cu mânecă lungă. Deşi pare că va trebui să iei mult prea multe hăinuţe, încearcă să limitezi cantitatea acestora. Două perechi de pantaloni lungi, două-trei perechi de pantaloni scurţi, câte un tricou pentru fiecare zi în care veţi fi plecaţi şi câteva bluze cu mânecă lungă vor fi suficiente.

Este posibil ca la munte să plouă, aşa că dacă ai o geacă subţire din fâş, atunci îmbini două produse într-unul singur. Nu uita să iei cu tine un hanorac, un pulover şi o căciuliţă, în cazul în care seara va fi mult prea răcoare. Încălţămintea trebuie să fie comodă, numai bună de urcat pe munte; adaugă şi o pereche de papucei şi deja ai împachetat lucrurile esenţiale.

 

Transportă în siguranţă alimentele

Dacă tu poţi să te saturi dintr-o mică gustare în timp ce călătoriţi spre destinaţie, copilul tău va simţi nevoia să îşi menţină obiceiurile legate de alimentaţie. Micuţul trebuie să fie hidratat, aşa că oferă-i apă sau ceai neîndulcit pe tot parcursul călătoriei.

Evită dulciurile, cremele, sosurile; pentru că mâncarea se poate încălzi, ar fi indicat să consumaţi fructe, biscuiţi şi bineînţeles, dacă este vorba despre mai multe ore de  călătorie, să vă opriţi într-un loc de popas, unde puteţi servi o masă caldă. Dacă ai posibilitatea, ia cu tine o ladă frigorifică. Vei şti astfel că ţi-ai depozitat mâncarea în siguranţă.

 

Ia cu tine trusa de prim-ajutor

trusa de urgenta

 

Atunci când călătoreşti cu copiii, orice se poate întâmpla; pentru a întâmpina orice situaţie, este necesar să ai la tine o trusă de medicamente, dar şi o trusă de prim-ajutor pentru răni şi arsuri.

Medicamentele împotriva diareei, împotriva durerii, un sirop de tuse, un spray nazal, plasturii nu trebuie să lipsească din bagajul tău. Pe lângă acestea adaugă şi sprayul împotriva insectelor şi dispozitivele care elimină ţânţarii, crema cu protecţie solară şi cea care se aplică după expunerea la soare.

 

 

Nu uita de jucării

masinuta de jucarie pentru baieti Copilul tău se va impacienta dacă va aşteapta un drum lung, aşa că ar fi indicat să ai la tine jucăriile sale preferate, cărţile care îi sunt pe plac şi să te pregăteşti şi cu câteva jocuri pentru drum, pentru ca vacanţa să fie una plăcută şi pentru prichindelul tau.

Atenţie! Dacă vrei ca micuţul tău să fie cât mai liniştit pe toată durata vacanţei, încearcă să îi păstrezi cât mai mult tabieturile de acasă. Aşadar, dacă are anumite preferinţe în ceea ce priveşte mâncarea, hăinuţele, jucăriile sau alte articole pe care iniţial ai fi vrut să le laşi acasă, încearcă să faci un compromis şi să le iei cu tine.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns