Cum purtăm colanţii. Ce greşeli să nu mai faci  

Cum purtăm colanţii. Ce greşeli să nu mai faci  

0 9295

Nu o dată ni s-a întâmplat să vedem pe stradă femei care poartă colanţi într-un mod cu totul şi cu totul greşit, stârnindu-ne amuzamentul, iar unora chiar indignarea. Deşi colanţii au făcut mereu parte din garderoba noastră, această piesă vestimentară ne poate pune foarte uşor într-o ipostază ridicolă. Iar asta pentru că îi confudăm cu o pereche obişnuită de pantaloni şi îi purtăm ca atare. Total greşit! Colanţii nu sunt pantaloni!

Hai să stabilim, de la bun început, un lucru: colanţii se poartă cu o bluză, o cămaşă sau un pulover de dimensiuni mai lungi, care îţi acoperă şoldurile şi coapsele. Sunt extrem de versatili, putând fi piesa principală a multor ţinute, de la cele casual până la cele sofisticate şi glamour. Însă, contează foarte mult încălţămintea pe care o porţi. Putem spune, pe bună dreptate, că alegerea corectă a cizmelor, a ghetelelor sau a pantofilor este crucială pentru un outfit reuşit.

colanti-ghete-leopardAceeaşi pereche de colanţi, trei ţinute diferite

Foarte important este şi materialul din care sunt confecţionaţi. Colanţii fabricaţi din materiale ce imită pielea, precum modelele de aici, pot fi purtaţi într-o ţinută sexy, cu condiţia să încalţi o pereche de pantofi stilletto şi să îmbraci o bluză fină, din mătase. Însă, aceeaşi pereche de colanţi conferă stil şi unei ţinute rebele şi ieşite din tipare. Condiţia este să porţi o pereche de ghete biker şi o geacă din piele cu fermoar, ţinte şi curele.

colanti-si-pantofi-sportSau, poţi opta pentru o pereche de pantofi sport. Dacă îţi doreşti o ţinută feminină,  poartă balerini simpli şi îmbracă o cămaşă albă, care cade natural pe corp, se închide în faţă cu nasturi şi îţi acoperă şoldurile şi coapsele. Evident, exemplele pot continua: colanţii care imită pielea pot fi purtaţi cu cizme înalte, botine sau ghete cu toc, un pulover larg, o cămaşă de blugi sau un tricou cu un umăr. Şi, pentru că vorbim despre materiale, colanţii cu paiete ar trebui purtaţi numai la ocazii speciale şi întotdeauna combinaţi cu pantofi sau sandale stilletto. Nu în ultimul rând, evită culorile neon, deoarece sunt potrivite doar pentru o petrecere de Halloween.

colanti-si-blazer-bunPoartă bluze care îţi acoperă şoldurile 

Colanţii purtaţi cu o bluză până în talie sunt cea mai proastă alegere pe care o poţi face. Recomandat este să îmbraci haine care să-ţi cadă natural pe corp şi să fie puţin mai lungi, în aşa fel încât să-ţi acopere fundul: tricouri, bluze, cămăşi, pulovere. Colanţii pot fi purtaţi şi cu o rochiţă sau o fustă mini sau scurtă până la genunchi. Evită, în schimb, rochiile şi fustele lungi sau cele foarte mulate.

colanti-si-rochie-bunMărimea chiar contează!

Colanţii nu trebuie să fie foarte strâmţi pe picior deoarece asta înseamnă, de fapt, că-ţi sunt mici. Dacă observi că se întind exagerat de mult, că materialul devine uşor transparent, iar când te mişti apar cute înseamnă că porţi o mărime prea mică. Dacă, dimpotrivă, materialul nu se mulează pe picior şi se adună în pliuri înseamnă că porţi o mărime prea mare. Atenţie! Mărimea este foarte importantă dacă nu vrei să arăţi ridicol! Dacă îţi faci cumpărăturile online, alege magazine care nu vând numai produse de mărime universală. S-ar putea să fie prea mari sau prea mici pentru tine. De exemplu, pe acest site am găsit un ghid al mărimilor, în aşa fel încât să faci alegerea corectă.

colanti-cu-dungi-verticaleColanţii nu avantajează orice siluetă

Un alt sfat de care ar trebui să ţii cont: colanţii nu avantajează orice siluetă! Evită-i dacă eşti mai plinuţă, ai picioarele scurte, coapsele şi şoldurile mai proeminente. Dacă, totuşi, insişti să-i porţi, alege colanţi de culoare închisă, uni sau cu dungi verticale. Te vor face să pari mai slabă şi îţi vor lungi vizual picioarele. Nu purta sub nici o formă modele înflorate, dungi orizontale, modele geometrice mari şi culori deschise!

colanti-outfit-iarna

colanti-si-pulover-bunCe încălţăminte porţi la colanţi

Colanţii pot fi purtaţi cu cizme înalte până la genunchi, această variantă fiind ideală pentru o ţinută casual (dacă cizmele sunt din piele naturală, cu talpă plată) sau pentru o ţinută mai elegantă (dacă încălţămintea este din piele întoarsă şi are toc înalt şi subţire). Însă, cizmele nu sunt singura pereche de încălţăminte pe care o poţi purta la colanţi. Alege ghete scurte până la gleznă, cu toc între 4 şi 6 cm, botine cu toc stilletto, platforme înalte, pantofi cu vârful ascuţit, pumps sau balerini. Atenţie însă! Pantofii şi sandalele cu toc stilletto, pantofii stil pumps (cu toc înalt şi subţire şi bot rotund) dar şi platformele îţi pot da aerul unei femei…uşoare. Pentru a evita acest lucru şi a contrabalansa ţinuta, alege o bluză cuminte, care să cadă natural pe corp, fără decolteu pronunţat, dintr-un material fin şi delicat precum matasea.

jeggingsDiferenţa între leggings şi jeggings

Hai să vedem care este diferenţa între leggings (colanţi) şi jeggings. Cu siguranţă ai auzit despre aceştia din urmă, dar poate că nu ai reuşit să-ţi dai seama foarte bine de diferenţele care există între cele două piese vestimentare. Pentru că sunt şi sunt uriaşe! În primul rând, din start trebuie să ştii că o pereche de jeggings este o pereche de pantaloni mulaţi şi fabricaţi dintr-un material care imită denimul.Culorile sunt variate, de la culoarea albastră a denimului clasic până la culori spălăcite sau foarte deschise. Jeggingşii sunt foarte comozi, te lasă să te mişti în voie, sunt subţiri, dar, totuşi, să nu uităm că vorbim despre nişte pantaloni. În timp ce colanţii pot fi purtaţi aproape de orice femeie (dacă îi combină cu bluze mai lungi, ce acoperă posteriorul) o pereche de jeggings este pretenţioasă. Aceşti pantaloni îţi scot în evidenţă toate fromele corpului şi avantajează mai ales femeile slabe, înalte şi cu picioarele lungi. Bine, nu este chiar o regulă bătută în cuie, dar evită să porţi astfel de pantaloni dacă eşti mai plinuţă. O altă diferenţă ar fi că jeggingşii sunt mai scurţi decât colanţii şi pot fi chiar suflecaţi la glezne.

COMENTARII

Lasă un răspuns