Cum purtăm rochia cu spatele gol. Sfaturi pentru o ţinută impecabilă

Cum purtăm rochia cu spatele gol. Sfaturi pentru o ţinută impecabilă

0 3163

Rochia cu spatele gol, cu decupaj mai mult sau mai puţin adânc, este o ţinută destul de pretenţioasă, care nu se poartă oricum, oriunde şi oricând. Dimpotrivă. Va trebui să ţii cont de foarte multe reguli dacă vrei să impresionezi audienţa şi să ieşi în evidenţă într-un mod plăcut. În caz contrar, rişti să cazi în penibil şi ridicol. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont dacă vrei să porţi în această vară o rochie cu spatele gol!

Ce lungime alegi – Dacă eşti înaltă şi suplă, poţi opta pentru o rochie pe corp sau chiar mulată şi lungă. În schimb, femeile mici de înălţime ar trebui să aleagă un model mai scurt, până la genunchi sau chiar puţin deasupra genunchilor.

Optează pentru rochii cu cupe – Ne referim la acele modele care prezintă cupe în zona bustului, care susţin bine sânii. În acest fel, nu vei fi nevoită să-ţi cauţi tu un sutien potrivit.

rochie cu spatele gol 1

Ai părul lung? Poartă-l prins în coc – Dacă ai părul foarte lung şi nu îl ţii prins în coc sau coadă de cal, ci îl laşi să cadă liber, este foarte posibil să-ţi acopere spatele, iar rochia ta să-şi piardă din strălucire şi efect. Deci, mare atenţie la coafură! Recomandat ar fi să optezi pentru un coc strâns sau mai lejer, care să-ţi scoată în evidenţă liniile fine ale gâtului şi rotunjimile umerilor.

rochie cu spatele gol 2

Cum alegi sutienul potrivit – Trebuie să recunoaştem că rochia cu spatele gol este extrem de sexy şi de feminină, însă destul de dificil de purtat mai ales pentru femeile cu un bust generos. Motivul? Acestea vor fi nevoite să-şi aleagă cu foarte mare atenţie sutienul, în aşa fel încât să nu se observe bretelele, indiferent unde ar fi ele. O primă variantă o reprezintă sutienul cu barete pe umeri şi bandă joasă, care se închide la spate, în zona taliei. Pe lângă acest model mai poţi căuta sutiene cu extensii pentru coborârea închizătorii de la spate şi bretele care se prind în jurul gâtului. Acestea sunt perfecte pentru rochiile cu decolteu care se prind şi ele tot după gât. Îna cest fel, materialul din zona umerilor şi a gâtului va acoperi bretelele sutienului, iar tu vei fi mândra posesoare a unei ţinute impecabile. Mai există şi varianta sutienelor din silicon dar trebuie să ştii că acestea nu susţin greutatea bustului, nefiind recomandate femeilor cu sânii mari. Un alt model este şi cel care se prinde la spate cu bretele încrucişate. Acesta îţi oferă o susţinere la fel de mare precum o bustieră şi are şi efectul push – up al unui sutien clasic.

Poartă sandale sau pantofi stiletto – La o rochie cu spatele gol – un model elegant şi sofisticat – trebuie obligatoriu să porţi o pereche de pantofi sau sandale cu toc înalt, stiletto. Evită încălţămintea cu talpă plată, ortopedică sau platformele. Nu se potrivesc deloc unei ţinute elegante! Dacă porţi tocuri puţin mai joase, atunci ar trebui să optezi pentru o rochie mai scurtă, eventual până la genunchi sau uşor peste genunchi.

rochie cu spatele gol 4

Aspectul pielii tale trebuie să fie impecabil – Ştim că zi de zi urmezi cu stricteţe un adevărat ritual de îngrijire a pielii – tenul, gâtul, decolteul. Însă nu uita că acest model de rochie îţi expune mai ales spatele. Recomandat este să foloseşti creme hidratante şi produse exfoliante care să ajute la eliminarea stratului de celule moarte şi care să ajute la regenerarea celulară. În acest fel, vei avea o piele fină şi catifelată. Să nu uităm că şi bronzul contează mult, aşa că una, două şedinţe la solar nu-ţi vor strica. Şi încă un aspect de care ar trebui să ţii cont: acneea! Dacă observi apariţia acneei pe umeri şi spate, pete roţiatice, maronii sau iritaţii evită să porţi astfel de rochii.

Atenţie la postura corpului – Nu în ultimul rând, rochia cu spatele gol cere o poziţie a corpului cât mai corectă: spatele drept, capul sus şi umerii uşor înapoi. Evită să mergi cocoşată, cu spatele înconvoiat şi umerii aduşi în faţă.

COMENTARII

Lasă un răspuns