Cum să aduci marea și plaja în dormitorul tău

Cum să aduci marea și plaja în dormitorul tău

E de necontestat faptul că plaja și marea ne atrag ca un magnet. Reprezintă libertatea, lipsa grijilor, dar în același timp reprezintă un spectacol impresionant al naturii. Toți visăm la plajă, mare, vacanță, soare și briza mării. Toate acestea ne induc relaxarea și calmul. Chiar dacă nu ai o casă lângă plajă, poți aduce marea și plaja în casa ta. Pur și simpliu, decorează-ți dormitorul astfel încât vei avea o mini vacanță de fiecare dată când intri în această cameră.

Unul dintre stilurile care aduc marea în casa ta este stilul mediteranean despre care poți citi mai multe în acest articol. Nu e nici greu, nici foarte scump să aduci puțin din atmosfera de pe plajă. Trebuie doar să te concentrezi pe câteva elemente de decor și să alegi câteva culori potrivite. Indiferent dacă dormitorul tău face parte dintr-un apartament din oraș sau dintr-o cabană de la munte poți aduce efectul revigorant al mării prin culori, materiale și finisaje potrivite.

Nu există prea multe reguli. În general să aduci puțin din atmosfera de pe litoral înseamnă să alegi și să îmbini motive și culori care se potrivesc temei. Animale și plante marine, valuri, distracția de la malul mării, sporturi pe plajă, toate pot fi integrate în orice dormitor ce vrea să reproducă senzația de vacanță la mare.

Un sfat important pe care putem să ți-l oferim este să păstrezi decupaje din reviste sau să salvezi și să printezi imagini de pe internet care te inspiră. Pune-le pe toate pe o coală albă și vezi cât de bine se potrivesc.

scoici intr-un bol de sticla plin cu nisip

Idei de decorațiuni cu scoici

Decorațiunile tale de interior pot avea o poveste. Culege scoici de pe plajă în vacanțele tale și păstrează-le pentru a obține decorațiuni originale pentru dormitorul tău. Un suvenir gratuit poate deveni rapid un obiect decorativ. Poți realiza ghirlande din scoici și sfoară sau lumânări în scoici mari. Scoicile pot fi lipite pe ghivece, rama unei oglinzi de perete sau pe piciorul lămpilor de birou pentru un efect maxim. Chiar și vazele pot fi decorate cu scoici, găsești un tutorial simplu chiar aici.

Dacă nu ai timp să realizezi decorațiuni prea complexe poți încerca cea mai simplă opțiune de a-ți depozita suvenirurile de pe plajă. Cochiliile de melci sau scoici pot fi depozitate într-un borcan transparent cu capac pe care îl poți accesoriza cu o fundă sau un sticker pe care să treci locația de unde ai scoicile. Acest borcan poate sta pe una dintre noptiere sau pe pervazul geamului.


Tablouri și fototapet cu plaje

Poți crea iluzia că dormi chiar pe plajă, în apropierea mării, cu ajutorul unui tablou sau a unui fototapet ce înfățișează o scenă de pe plajă. Pentru a nu crea un efect de kitsch, evită folosirea mai multor tablouri sau fototapet, iar pereții rămași liberi trebuie să rămână simpli. În plus, nu adăuga prea multe obiecte decorative pentru că vei aglomera camera din punct de vedere optic și ideea unui singur punct de atracție va dispărea.

Dacă nu îți place ideea de fototapet, poți încerca variante de tapet în nuanțe turcoaz, albastru ciel sau albastru regal.

Tablourile cu picturi inspirate de albastrul mării sau de peisajele tropicale pot fi o soluție de a aduce senzația de casă de vacanță pe malul mării în dormitorul tău.

lustra in stil marinaresc

Inspirație marinărească

Te poți inspira din viața marinarilor și poți aduce mici decorațiuni în dormitorul tău inspirate de obiectele de pe vasele cu care aceștia călătoresc.

Macheta unei corăbii, o mică timonă, draperii sau perdele cu dungi marinărești, un colac de salvare miniatural, un covor albastru marin, tablouri cu viețuitoare ale mării, textile cu imprimeu cu ancore pot fi mici adiții în decorul tău inspirat de viața pe mare.

Dacă aceste mici decorațiuni ți se par prea agresive, poți încerca o cuvertură de pat cu imprimeuri marinărești pentru un plus de culoare în cameră.

În caz că preferi un dormitor fără prea multă culoare sau poate nu îți plac decorațiunile clasice, optează pentru nodurile marinărești. Poți învăța pe internet cum se fac cele mai simple și de efect noduri și le poți folosi pentru a-ți lega draperiile. Dacă nu ești prea pricepută, poți cumpăra astfel de noduri ornamentale pentru a-ți decora noptierele sau pentru a le agăța de butoanele, cuierele sau mânerele din cameră.

Indiferent ce vei alege, lasă personalitatea să te ghideze în opțiuni. Planificarea atentă este importantă atunci când vrei să aduci marea și plaja în domitorul tău. Exagerările cu decorațiunile pot face ca dormitorul să arate copilăresc și imatur.

Foto: Pixabay, Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns