Cum să alegi corect tortul pentru nuntă. 5 greşeli pe care să...

Cum să alegi corect tortul pentru nuntă. 5 greşeli pe care să le eviţi

0 6278

Nunţile sunt extrem de solicitante şi stresante. Mirii, în special miresele, îşi doresc atât de mult să impresioneze cu cea mai frumoasă nuntă, cea mai deosebită rochie de mireasă şi cel mai spectaculos tort încât, de multe ori, tind să exagereze. Rezultatul final este, astfel, departe de aşteptările lor. În ceea ce priveşte tortul de nuntă, acesta nu ar trebui să fie chiar atât de greu de ales. Uşor de zis, greu de făcut. Sunt câteva exemple în care mirii au reuşit să gafeze enorm cu alegerile deloc inspirate în ceea ce priveşte tortul. Iată câteva dintre acestea:

tort 11. Alege cu grijă cofetăria

Sunt nenumărate modele de torturi de nuntă elegante pe Internet. Majoritatea mireselor petrec ore întregi în faţa monitorului răsfoind colecţii online precum TortPentruNunta.ro în căutarea tortului perfect. Însă, nu este de ajuns să găseşti un design care să-ţi placă, trebuie să fii sigură că ai şi cofetăria care să fie în stare să realizeze impecabil acel decor. Altfel, rişti să primeşti în ziua nunţii un tort dezastruos precum cel din imagine. O astfel de întâmplare ar putea afecta iremediabil întreaga nuntă şi, evident, nu într-un mod pozitiv. Înainte de a plasa comanda, cere cofetăriei un catalog cu torturile realizate pentru alţi clienţi, de preferat poze care să fie făcute cu o cameră foto normală. Astfel, vei putea vedea cât de îndemânatici sunt cu adevărat la realizarea decorului unui tort de nuntă.

tort 22. Compromisurile au şi ele o limită

De cele mai multe ori, mirele nu este deloc interesat de participarea activă la planificarea nunţii. Întrebările de tipul „Ce părere ai despre modelul ăsta de tort?”, „Să fie cu flori naturale sau cu paiete?” sau „Nu crezi că marţipanul a devenit mult prea comun?” tind să-l bage în încurcătură. Însă, ce te faci dacă mirele chiar îşi doreşte să-şi impună punctul de vedere şi vrea ca preferinţele lui să fie puse în aplicare la fel ca ale tale? Până la urmă este şi nunta lui. Ai face un compromis de dragul lui? Ce zici de un tort mixt? Unul care să fie decorat pe jumătate cu flori, panglici şi marţipan alb, iar pe cealaltă jumătate cu buruieni şi imprimeuri camuflaj? Ai fi dispusă să mergi până acolo?

tort 33. Detaliile contează

Tortul are menirea de a inspira admiraţia şi pofta invitaţilor. Trebuie să arate elegant, dar să aibă şi un gust delicios. Aceste două calităţi sunt esenţiale. Nu se poate una fără cealaltă. Însă, atunci când vine vorba de estetică, este recomandat să mizăm pe simplitate şi să avem grijă la detalii. Alegerile neinspirate pot strica întregul decor al unui tort. Aşa se face că ceea ce ar fi putut să fie un tort frumos cu tematică marină, s-a transformat într-o arătare dizgraţioasă. În cazul imaginii de mai sus, presărarea neglijentă a pudrei de cacao peste marţipan, cât şi folosirea melcilor marini adevăraţi nu au fost cele mai inspirate alegeri.

tort 44. Tradiţional e mai bine

Forma tradiţională a tortului, de etaje rotunde suprapuse, este cea mai sigură alegere. Este simplă şi permisivă, îţi îngăduie să încerci orice variantă de decor, tematică sau aplicaţii stilistice. Însă, dacă te încăpăţânezi să ai un tort cu o formă ieşită din comun precum acest bust de mireasă, măcar asigură-te că alegi o cofetărie care este capabilă să o relizeze impecabil. Mai mult, nu decapita mireasa pentru că o să arate cât se poate de macabru.

tort 55. Cui nu-i place un tort original?

Am văzut multe tentative de torturi originale, unele mai reuşite, iar altele mai puţin reuşite. Cea din imagine ar putea fi o reinterpretare a Turnului din Pisa, însă arată mai degrabă ca un tort care a început să se topească incontrolabil şi stă să se prăbuşească în orice moment. Nu ştim cât de mulţumiţi au fost mirii de rezultatul alegerii făcute, dar ne îndoim că invitaţii au considerat-o potrivită.

COMENTARII

Lasă un răspuns