Cum să amenajezi camera de oaspeți. Regulile de aur ale unui majordom

Cum să amenajezi camera de oaspeți. Regulile de aur ale unui majordom

Când îți vine cineva în vizită pentru mai multe zile ești, de cele mai multe ori, în culmea fericirii. Poate sunt prieteni dragi pe care nu i-ai mai văzut de ani de zile, poate sunt părinții tăi care vin de la mare distanță să te vadă. Indiferent despre cine vorbim, este o bucurie să-i ai alături și ai face orice pentru a se simți bine. Află că, înainte de orice, va trebui să ai grijă cum aranjezi camera de oaspeți. Uite ce ai de făcut!

Directorul unei agenții de majordomi din Toronto, Charles MacPherson, a lansat un ghid „The Pocket Butler” în care explică regulile bunelor maniere pe care ar trebui să le cunoști în societate și te învață, printre altele, și cum să fii o gazdă bună.

Charles MacPherson

El a oferit publicației today.com un interviu, oferind sfaturi prețioase despre cum să amenajezi camera de oaspeți. Iată câteva reguli esențiale pentru ca musafirii tăi să se simtă prefect, ca la ei acasă!

Dormi câteva nopți în camera de oaspeți!

În primul rând, regula numărul unu spune că ar trebui, înainte să primești pe cineva la tine acasă pentru mai multe zile, să dormi tu însuți în camera de oaspeți și să petreci mai mult timp acolo. În acest fel, vei vedea cât de relaxant îți este somnul, dar și cât de bine sau mai puțin bine te simți în încăperea respectivă pe parcursul zilei. Vei observa, în tot acest timp, mici detalii care ți-au scăpat la prima vedere.

femeie care doarme cefacemimi.roPernele, mari și de bună calitate

Nu trebuie să cumperi orice îți cade în mână. Dimpotrivă! Alege pernele cu mare grijă, în așa fel încât să susțină corect capul și gâtul. Fața de pernă trebuie să fie albă și din bumbac, dacă afară este frig. Vara poți opta pentru fețe de pernă din mătase. La fel se procedează și în aceea ce privește așternuturile de pat. Alege-le tot din bumbac pentru că acest material este natural, absoarbe umezeala, lasă pielea să respire și nu provoacă alergii. Pilota se cumpără în funcție de dimensiunile patului, în așa fel încât să nu fie nici prea mare dar mai ales să nu fie mică! În camera de oaspeți ar trebui să se regăsească una sau doua pături groase și pufoase, dacă afară temperaturile sunt scăzute.

Prizele funcționează?

Mare atenție la acest detaliu! Poate că oaspeții tăi vor dori să-și încarce la priză telefonul, laptopul sau alte dispozitive. Dacă prizele nu funcționează, cheamă un electrcian să rezolve urgent problema! În caz contrar, invitații tăi nu-ți vor spune nimic, dar nu se vor simți nici bine.

Cumpără un ceas cu alarmă

Pe noptieră ar trebui să se afle un ceas cu alarmă. Asta, pentru ca oaspeții să nu se trezească dimineața folosind alarma propriului lor telefon mobil. Dacă nu au un ceas deșteptător, poate nici nu vor observa acest detaliu, însă, pentru că tu ești o gazdă perfectă, ar trebui să te gândești la acest aspect.

telefon fix cefacemimi.roÎn cameră trebuie să existe un telefon

Ar fi minunat să ai instalat în camera de oaspeți un telefon fix. Este adevărat că acum folosim telefoanele mobile, însă acest detaliu se regăsește și el printre regulile de aur pe care le respectă o gazdă perfectă. Este foarte posibil ca invitații tăi chiar să aibă nevoie de el și să-l folosească.

agenda si pix cefacemimi.roAgendă și pix

Aceste obiecte pot fi de mare folos musafirilor. Știi bine că atunci când trebuie să notezi ceva rapid, nu ai niciodată la îndemână un pix și o foaie de hârtie. Așa că surprinde-ți plăcut oaspeții, punându-le undeva la vedere.

Acces la internet

Nu trebuie să ai un calculator în camera de oaspeți, nici nu este indicat acest lucru, dar este obligatoriu să instalezi WiFi. Seara, după ce toată lumea se retrage, musafirul tău poate vrea să se uite pe laptop la un film sau să navigheze pe internet, poate are nevoie să trimită un mail sau să folosească rețelele de socializare.

Veioze pe noptierele de lângă pat

Lumina este extrem de importantă într-o cameră. Dacă peste zi încăperea este luminată natural, seara va trebui să aprinzi becurile. Asigură-te că toate sursele de lumină funcționează: lustrele, aplicele, veiozele. Și, pentru că tot a venit vorba despre veioze, acestea trebuie să fie în număr de două și să fie așezate pe noptiere. Poate musafirul tău vrea să citescă seara o carte, întins comod în pat.

barbat care se uita la televizor cefacemimi.roUn televizor

Este foarte important ca în cameră să existe un televizor, pentru că fiecare dintre noi petrecem câteva ore bune în fața lui. Unele persoane chiar vor să afle știrile de peste zi sau să se uite la filme, seara, înainte de culcare. Dacă ai posibilitatea, cumpără și un aparat video și câteva DVD-uri cu filme.

Șervețele

O cutie cu șervețele este oricând binevenită și poate fi de mare ajutor la nevoie. Așaz-o pe comodă sau pe noptieră. După ce musafirii vor pleca, vei observa că au folosit șervețelele. Și te vei felicita pentru că nu ai uitat să le pui la îndemână.

COMENTARII

Lasă un răspuns