Cum să amenajezi locuința pentru o viață relaxantă și o stare de...

Cum să amenajezi locuința pentru o viață relaxantă și o stare de bine

Home, sweet home! Așa ar trebui să gândești de fiecare dată când ajungi, seara, acasă, după o zi istovitoare de muncă. Pentru că aici ne ne odihnim, aici ne bucurăm de prezența celor dragi și ne încărcăm bateriile. Cum poți să-ti transformi casa într-un adevărat sanctuar al relaxării și bunei dispoziții? Mimi îți spune cum să îți organizezi și să decorezi casa pentru o viață liniștită și confortabilă, unde toate grijile dispar. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Decorează locuința cu flori

Ne aflăm în mijlocul primăverii, iar natura poate fi adusă și în casa ta. Nu contează ca locuiești într-un apartament, într-un oraș aglomerat. Decorează cu flori și plante fiecare cameră și vei simți natura lângă tine. În living poți aranja un buchet cu lalele, iriși sau narcise. În dormitoare poți decora cu plante în ghiveci. Nu uita de balcon. Vremea de afară permite decorarea acestuia cu jardiniere în care poți planta orice îți dorești! Vei avea o locuință veselă, primăvăratică în care te vei simți minunat!

 

 

 

Culori naturale

Decorează locuința în culori deschise, calde, luminoase. Poți vărui pereții într-o nuanță verde pal, în ton cu natura. Decorează un colț al încăperii în spiritul primăverii, optând pentru o vază înaltă în care să așezi ramuri înmugurite de salcie. Nu uita de micile obiecte din lemn și piatră care vor aduce natura mai aproape de tine: un coș împletit, o cutie de bijuterii etc.

Crează-ți o stare de bine

Înconjoară-te de obiecte și lucruri dragi ție precum fotografii înrămate sau cadouri primite de la cei dragi: o carte, o jucărie de pluș, obiecte mici de decor. Și o muzică relaxantă te poate ajuta după o zi de muncă.

Fă curățenie

Locuința ta trebuie să fie cât mai aerisită, așa că aruncă obiectele inutile de care te împiedici zi de zi. Scamele, praful, mizeria nu au ce căuta la tine în casă!  În ceea ce privește mobilierul, optează pentru un stil minimalist, în culorile lemnului. Într-un spațiu larg, deschis te vei putea mișca în voie, beneficiind de confort.

Lumină, cât mai multă lumină!

Camerele trebuie să fie cât mai luminoase, așa că ridică jaluzelele, trage draperia și lasă soarele să pătrundă în fiecare colț al încăperilor. O casă luminoasă îți va da o stare de bine, energie și bună dispoziție.

 

Ce produse textile trebuie să avem în casă?

Naturale, cât mai naturale! Asta înseamnă bumbac și mătase dacă ne referim la lenjeria de pat. Evită materialele sintetice pentru că acestea nu-ți dau confortul de care ai nevoie pentru un somn odihnitor. Rețin umezeala, nu lasă pielea să respire peste noapte și provoacă, uneori, alergii, iritații sau dermatite.

Amenajează un loc de joacă pentru copii

Astfel, cei mici nu vor împrăștia prin toată casa jucăriile, vor avea locul lor unde își vor petrece timpul, iar tu nu va trebui să mai faci curat în urma lor de zece ori pe zi.

 

Răsfață-te cu aromoterapie

Lumânările parfumate vor da un aer proaspăt și primăvăratic locuinței tale. Nu trebuie însă să abuzezi de ele, dar, din când în când, ai putea să le folosești. Dacă nu suporți mirosul, care ți se pare mult prea puternic, optează pentru produse naturale. Așază într-un bol de sticlă frunze de mentă sau busuioc, coji de lămâie sau portocală, batoane de vanilie, scorțișoară sau alte mirodenii.

COMENTARII

Lasă un răspuns