Cum să foloseşti laptele în ritualul tău de frumuseţe: 10 trucuri pentru...

Cum să foloseşti laptele în ritualul tău de frumuseţe: 10 trucuri pentru îngrijirea tenului şi a părului

0 2855

Pe lângă faptul că laptele te ajută să ai un organism sănătos prevenind foarte multe afecţiuni, acesta poate fi folosit cu succes şi în ritualul tău de înfrumuseţare. Ştiai cât de benefic este pentru păr şi piele? Mimi îţi spune de ce ar trebui să-l foloseşti ca ingredient în îngrijirea tenului şi a podoabei capilare. Ascult-o pe Mimi!

 

Laptele este extrem de bogat în nutrienţi vitali organismului, iar un consum regulat îţi va proteja sănătatea. Dacă îl vei consuma în fiecare zi, laptele te va ajuta să ai dinţi mai sănătoşi, un ten luminos, un păr mai bogat şi va contribui inclusiv la sănătatea unghiilor tale. Este recomandat să consumi lapte slab, asta pentru a nu avea apoi probleme cu greutatea corporală. Pentru că laptele îngraşă.

 

Măşti pentru ten pe bază de lapte

 – Înmoaie un disc demachiant în lapte nefiert şi tamponează uşor faţa şi gâtul. Aşteaptă câteva minute să se usuce, iar apoi clăteşte cu apă călduţă. Tenul tău va rămâne fin şi catifelat.

– Amestecă două, trei linguri de lapte crud cu făină până când compoziţia ajunge la consistenţa unei paste moi. Aplică masca pe faţă şi gât şi aşteaptă până când se usucă. Clăteşte tenul cu apă caldă din abundenţă. Laptele îţi va curăţa porii pielii şi va da tenului tău strălucire.

– Amestecă o jumătate de banană cu lapte nefiert până ce compoziţia ajunge la consistenţa unei paste. Aplică masca pe faţă şi masează uşor, cu mişcări circulare. Aşteaptă 15 minute ca să acţioneze, iar apoi spală-te bine pe faţă. Laptele şi banana îţi vor lăsa tenul curat, fin şi catifelat.

– Laptele poate fi folosit şi în tratarea arsurilor pielii în cazul în care te-ai expus prea mult timp la soare. Înmoaie un disc demachiant în lapte şi aplică-l pe zonele afectate. Usturimea şi durerea vor fi ameliorate, iar pielea se va vindeca mult mai repede.

– Aplică pe faţă, pentru un ten strălucitor şi luminos, o mască din lapte praf, ulei de migdale şi câteva picături de suc de lămâie.

– Lasă peste noapte, într-un bol cu lapte crud, câteva migdale. Dimineaţa, pisează migdalele şi aplică pe faţă şi gât pasta obţinută. Lasă pielea să absoarbă elementele nutritive din mască, iar apoi clăteşte cu apă călduţă.

– Mixează două felii de papaya până când obţii o pastă fină. Adaugă apoi jumătate de linguriţă de miere de albine şi o lingură de lapte crud. Aplică apoi masca obţinută pe faţă, gât şi decolteu. Acest tratament va lupta împotriva apariţiei ridurilor şi la va estompa pe cele deja existente.

 

Măşti pentru păr pe bază de lapte

– O dietă săracă în proteine poate duce la deteriorarea firului de păr. Acesta devine uscat, casant, se va rupe repede şi va înceta să mai crească. Un păr sănătos presupune un organism la fel de sănătos. Iar sănătatea ta va fi protejată de un consum regulat de lapte deoarece acesta conţine multe vitamine, minerale şi proteine.

– Proteinele şi lipidele care se regăsesc în lapte ajută părul să fie elastic şi rezistent, în timp ce calciul previne căderea acestuia. Laptele conţine şi ale elemente benefice pentru păr precum Vitamina A, Vitamina B6, biotină şi potasiu.

– Un alt element care se regăseşte în compoziţia laptelui pe lângă proteine este cheratina. Pentru a produce o cantitate normală de cheratină, organismul nu trebuie să sufere de deficit de calciu. Şi, cum calciul se regăseşte din abundenţă în lapte, iată un motiv în plus să-l bei în fiecare zi!

COMENTARII

Lasă un răspuns