Cum să te machiezi pentru ca ochii tăi să pară cât mai...

Cum să te machiezi pentru ca ochii tăi să pară cât mai mari

0 1880

Indiferent de stilul de machiaj pe care îl alegem sau de culorile pentru care optăm, privirea este cea care trebuie să iasă în evidenţă. Iar, pentru asta, ar trebui să recurgem la anumite trucuri şi tehnici de machiaj, pe care însă nu toată lumea le cunoaşte. Mimi îţi spune cum să foloseşti eyeliner-ul, fardurile şi rimelul pentru a da impresia unor ochi mai mari şi a unei priviri cu adevărat seducătoare. Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

Cum foloseşti fardurile

 – Aplică în colţurile interioare ale ochilor un fard deschis la culoare (alb strălucitor sau bej deschis).

–  Aplică un fard închis la culoare (maro, gri) în colţurile exterioare ale ochilor. Întinde fardul încercând să-i trasezi conturul sub forma literei V.

–  Aplică sub arcadă un fard într-o nuanţă deschisă, caldă. Nu contează că este o culoare mată au strălucitoare, aceasta îţi va lumina faţa şi va da impresia unor ochi mai mari.

 

Cum foloseşti creionul de ochi

– Alege un creion de ochi într-o culoare închisă: negru, maro închis, albastru închis. Trasează o linie subţire pe pleoapa de sus, începând din colţul interior al ochilor, linie care să fie din ce în ce mai groasă cu cât înaintezi către exteriorul acestora. Prelungeşte linia puţin dincolo de exteriorul ochilor, dar nu exagera, dacă nu vrei un machiaj gen Cleopatra.

– Un alt truc la care poţi apela cu încredere este să te machiezi în stil smoky eye. Conturează pleoapele de sus cu un eyeliner închis la culoare, trasând o linie subţire în colţul interior al ochilor şi mai groasă cu cât înaintezi spre colţul exterior. Apoi, foloseşte o pensulă subţire şi întinde culoarea creionului de ochi pe pleoapă. Nu întinde foarte mult, ci doar cât să creezi aspectul de fum (umbră). Repetă aceeaşi operaţiune şi pe pleoapa inferioară.

– Foloseşte un creion de ochi de culoare deschisă (de preferat alb) şi conturează interiorul pleoapelor inferioare. Această nuanţă îţi va lumina chipul, va da impresia unor ochi mai mari şi, mai mult, va şterge de pe faţa ta orice urmă de oboseală.

Cum foloseşti rimelul

Aplică rimelul cu mişcări încete şi curbate (arcuite) începând de la baza (rădăcina) genelor spre vârfuri. Foarte multe femei aplică rimelul cu mişcări rapide şi doar pe vârfurile genelor. Total greşit!

Aplică doar două straturi de mascara, nu unul singur şi nici mai multe! Aşteaptă ca primul strat să se usuce bine, apoi continuă cu al doilea. Dacă exagerezi cu rimelul, genele vor deveni foarte încărcate şi se vor lipi între ele. Nu vor mai părea nici bogate, nici arcuite, nici lungi.

 

Îngrijeşte-ţi sprâncenele!

Pentru a-ţi scoate în evidenţă ochii, trebuie să ai grijă ca sprâncenele tale să fie impecabile. Asta presupune să fie pensate şi vopsite (dacă este cazul). Sprâncenele pensate corect în funcţie de forma feţei tale şi vopsite într-o culoare naturală, care se potriveşte cu nuanţa tenului tău, vor face cu adevărat marea diferenţă. Practic, întregul tău look va fi schimbat.

COMENTARII

Lasă un răspuns