Cum să te simți acasă ca într-un hotel de lux. 7 sfaturi...

Cum să te simți acasă ca într-un hotel de lux. 7 sfaturi pentru renovare

De multe ori, când pleci în vacanță, ești foarte plăcut impresionată de cum arată hotelul în care te-ai cazat și camera pe care ai ales-o. Totul este nou și curat, aranjamentele sunt făcute cu gust…e mai frumos decât la tine acasă! Deci, ce-ar fi să încerci să-ți transformi și tu locuința într-un spațiu la fel de elegant și primitor? E simplu dacă urmezi sfaturile de mai jos!  Uite ce ai de făcut!

1. Mobilier minimalist

De fiecare dată când intri într-o cameră de hotel sau într-un apartament o să observi piese de mobilier în stil minimalist. Și la tine acasă ar trebui să te axezi pe ce este elementar și esențial. În dormitor – un pat, un dulap, o măsuță cu oglindă și un scaun – în living – o canapea, unul sau două fotolii, o piesă de mobilier unde să ții televizorul și o măsuță de cafea. În ceea ce privește decorațiunile interioare, ține minte că ce e puțin este și de bun gust. Poți decora locuința cu obiecte precum tablouri, oglinzi, vaze cu flori, însă, după ce vei renunța la ele, vei observa că încăperile sunt mult mai spațioase și mai luminoase.

camera cefacemimi.ro2. Zugrăvește un perete într-o altă culoare

O pensulă și puțină vopsea lavabilă pot face adevărate minuni și pot schimba radical aspectul camerelor. Zugrăvește trei pereți în aceeași culoare, iar cel de-al patrulea perete văruiește-l într-o nuanță mai închisă. Acest joc de culori va da camerei un aer glamour.

3. Optează pentru culori neutre

Pentru a fi satisfăcute gusturile tuturor clienților, în hoteluri vei observa doar culori neutre, care nu deranjează și nu creează disconfort. Însă, asta nu înseamnă că nu te poți juca cu tonurile sau nuanțele. O idee ar fi să accesorizezi cameră cu culori de sezon. De exemplu, în dormitor, în sezonul rece, acoperă patul cu o cuvertură în tonuri de roșu sau verde închis, burgundy sau maro. Vara, în schimb, alege culori precum galben pal sau alb.

farfurii albe cefacemimi.ro4. Folosește veselă albă

Albul este perfect dacă ne referim la culoarea farfuriilor pe care le pui pe masă atunci când ai musafiri. Inspiră-te din restaurantele pe care le frecventezi. Vei observa că mâncarea este servită în farfurii albe. Acestea, nu numai că sunt elegante și simple, dar dau senzația de curățenie, iar mâncarea, așa cum este ea prezentată, ți se va părea mult mai delicioasă.

5. Ce culori alegi în baie?

De obicei, băile din apartamente sunt destul de mici. Pentru a da senzația de spațiu, folosește culori deschise și, în special, alb. Te poți juca însă cu tonurile, alegând diferite nuanțe de alb. Dintr-o dată, baia se va transforma într-o încăpere luminoasă, va da senzația de lux și curățenie.

tablou cefacemimi.ro6. Cumpără tablouri pictate de artiști

Când intri în hotel, vei observa un spațiu dedicat artei: tablori, gravuri sau poate chiar sculpturi ale unor artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți. Procedează la fel și la tine acasă. Asta nu înseamnă să cheltuiești o avere cumpărând obiecte de artă scumpe. Important este să-ți placă ție, să-ți transmită un mesaj și să se potrivească în camera în care vei să le ai.

7. Nu uita de flori!

În fiecare încăpere ar trebui să ai o vază cu flori. Poți opta și pentru flori în ghiveci dar asta înseamnă să cumperi plante ornamentale: ficus, filodendron, yucca, dracaena, etc.

COMENTARII

Lasă un răspuns