Cum organizezi dulapul din dormitor. 8 sfaturi să pui hainele în ordine

Cum organizezi dulapul din dormitor. 8 sfaturi să pui hainele în ordine

În dulapul cu haine din dormitor trebuie să depozitezi doar obiectele de îmbrăcăminte pe care le foloseşti cel mai des. Celelalte haine, pe care le porţi ocazional sau sezonier, ar trebui împachetate şi depozitate în cutii, coşuri, lăzi, valize sau genţi. Uite cum să organizezi dulapul în așa fel încât să găsești imediat lucrurile de care ai nevoie!

Cum organizăm hainele pe raft

Hainele se sezon, pe care le foloseşti în prezent, zi de zi, se aşază pe  rafturi în dreptul ochilor pentru a le vedea, pentru a fi la îndemână şi a ajunge foarte uşor la ele. Pe de altă parte, lucrurile pe care le foloseşti mai rar ar trebui să fie depozitate pe rafturile de jos. Nu în ultimul rând, cele pe care nu le mai îmbraci pentru că nu se potrivesc cu anotimpul, se depozitează pe rafturile de sus ale dulapului, unde nu umbli deloc. În acest fel, dulapul va fi foarte bine organizat, iar tu nu vei pierde timp răscolind mormane de haine.

Încălţămintea se păstrează în cutii

Dacă nu ai în casă un pantofar unde să depozitezi încălţămintea, atunci poţi folosi cu încredere cutii pe care să le aşezi pe raftul de jos al dulapului. Pentru ca pantofii să nu-şi piardă forma, ar trebui să-i pui pe calapod. Atenţie! Nu este deloc recomandat să ţii încălţămintea neprotejată în dulapul cu haine pentru că produsele textile ar putea prinde un miros neplăcut. Nu mai spunem că perechile de pantofi şi sandale nu se ţin unele peste altele şi claie peste grămadă.

Foloseşte coşuri de depozitare

Coşurile de depozitare pot fi aşezate atât în interiorul dulapului, pe rafturile de sus sau de jos, cât şi pe dulap. În ele poţi depozita eşarfe, pălării, seturi de căciuli, mănuşi şi fulare, obiecte de mici dimensiuni, tricouri împăturite şi aşezate unul peste celălalt, haine pe care nu le mai porţi, accesorii precum curele, centuri, dar şi încălţăminte.

Montează cârlige pe interiorul uşilor

De aceste cârlige te poţi folosi atunci când vrei să agăţi curele, genţi, eşarfe chiar şi pălării sau umeraşe. Montează câte un cârlig pe fiecare uşă a dulapului şi vei vedea cât de practice şi utile sunt!

Aranjează pe verticală şi orizontală

Hainele care sunt ţinute pe umeraş trebuie depozitate pe bara orizontală specială cu care este dotat şifonierul tău. Pe de altă parte, trebuie să ştii că un dulap mai puţin adânc nu va permite umeraşelor să stea drepte, într-o poziţie firească şi lejeră, iar hainele tale vor avea de suferit. În astfel de situaţii, când umeraşul nu încape în dulap, optează pentru o bară de susţinere care să fie montată nu pe lungime, ci pe adâncime. Următorul lucru de care să ţii cont este aranjarea hainelor şi pe verticală cu ajutorul rafturilor, poliţelor sau cutiilor de depozitare puse unele sub altele.

Înlocuieşte uşa dulapului cu o perdea decorativă

În cazul în care dulapul se află într-o încăpere mică, este foarte posibil să nu existe spaţiu suficient pentru deschiderea normală a uşilor. Recomandat este ca acestea să fie înlocuite cu o perdea decorativă care să mascheze rafturile. Poţi alege orice model şi culori doreşti.

Optează pentru valize-noptiere

Pentru a organiza un dormitor şi a valorifica tot spaţiul pe care îl ai la dispoziţie trebuie să dai dovadă de imaginaţie dar trebuie să fii dispusă să faci şi mici compromisuri. Astfel, o banală noptieră care nu te ajută foarte mult în ceea ce priveşte depozitarea, poţi opta pentru una sau două valize retro suprapuse. Evident, în valize ai putea pune o mulțime de obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii.

Depozitează şi în lada patului

În lada patului sau în sertarele cu care acesta este prevăzut, poţi depozita lenjeria de pat, pături, perne, etc. De asemenea, sub pat, în cazul în care dispui de suficient spaţiu, poţi depozita genţi pline cu haine pe care nu le mai porţi. O geantă joasă şi lungă, un rucsac, poate chiar un troller de mici dimensiuni pot fi soluţia ideală pentru obiecte de îmbrăcăminte din sezonul trecut.

COMENTARII

Lasă un răspuns