Cum scapam de mirosurile neplacute din casa?

Cum scapam de mirosurile neplacute din casa?

Oricât de des ai face curat, în casă persistă mirosuri grele de gunoi, tutun, canalizare sau aer stătut. Ce-i de făcut? Mimi iti da câteva trucuri pentru ca locuinţa ta să miroasă a proaspăt zi de zi. Ascult-o pe Mimi!

„A ce miroase?” te tot întrebi, în fiecare seară când ajungi acasă de la serviciu. Căci, tocmai ce-ai făcut curat în întreaga locuinţă. Mirosurile pe care le simţi vin fie din canalizare, fie din spaţiul unde depozitezi gunoiul, fie de la Azorel, pe care ai uitat să-l scoţi azi dimineaţă la plimbare. Nu dispera! Mirosurile pot fi îndepărtate dacă urmezi întocmai sfaturile noastre.

Mirosul de gunoi

Principalul motiv pentru care spaţiul de depozitare al gunoiului miroase urât este mucegăirea alimentelor. Goleşte des găleata de gunoi, spal-o cu apă rece şi detergent sau clor şi foloseşte saci menajeri. În locul în care ţii gunoiul poţi pune şi odorizante.

Mirosul din dulapul cu pantofi

Pune în săculeţi aşezaţi în pantofar sau dulap cărbune pisat şi cimbru. În timp, mirosul se va atenua şi va dispărea.

Mirosul de tutun

Pune în scrumieră un amestec de condimente şi nisip umed. Dacă mirosul este deja impregnat în mobilă, şterge-o cu o cârpă moale din bumbac, îmbibată în bicarbonat de sodiu şi puţină apă.

Mirosul din dulapul cu haine

Mirosul închis şi stătut se formează din cauza amestecului de umiditate şi praf. Dacă hainele miros urât când le scoţi din dulap, e cazul să iei măsuri. Fierbe o caserolă cu lapte şi lasă-l apoi la răcit. Scoate toate hainele din şifonier şi ţine peste noapte vasul cu lapte înăuntru. A doua zi mirosul va dispărea . Un alt truc ar fi să pui în colţurile dulapului sare de baie. Aceasta va absorbi umiditatea şi va parfuma interiorul.

Mirosul de animale

Dacă animalul urinează pe covor, absoarbe cu o cârpă uscată lichidul, iar apoi varsă peste pata deja formată apă minerală diluată cu oţet alb.Aceeaşi reţetă o poţi folosi în cazul gresiei sau al linoleumului. Pe parchet poţi şterge cu un amestec de bicarbonat şi apă.

Mirosul de canalizare

Pentru a evita mirosurile care vin din ţevile de scurgere sau canalizare, nu arunca lichide grase în chiuvetă sau cadă. Grăsimile se lipesc pe pereţii evacuarii, râncezesc şi produc mirosuri grele. Pentru a te proteja de aceste mirosuri, varsă în chiuvetă, o dată pe săptămână, apă fiartă în care ai adaugat sucul de la o lămâie, esenţă de lavandă sau pin.

Mirosul de toaletă

Umple o sticlă prevăzută cu dispozitiv spray cu alcool de 90 de grade şi adaugă apoi câteva picături de ulei de lavandă. Pulverizează în încăpere. Vei vedea că alcoolul neutralizează mirosurile, iar lavanda parfumează.

Mirosul din cuptorul cu microunde

Pentru că este mai mereu închis şi degajă şi foarte multă căldură, cuptorul cu microunde miroase neplăcut. Pune în cuptor un vas în care ai stors suc de lămâie. Dă drumul apoi la cuptor timp de câteva minute.

Mirosul de vopsea

Taie o ceapă în două şi pune-o într-un bol cu apă caldă. Lasă vasul o noapte în camera în care miroase a vopsea. A doua zi vei vedea că mirosul a dispărut.

Cumpără flori!

Este bine ca, măcar o dată pe săptămână, să cumperi un buchet de flori. Crinii miros cel mai bine şi-ţi pot împrospăta casa pentru mai multe zile.

Aeriseşte des!

În fiecare dimineaţă şi seara aeriseşte bine camerele. Aerul proaspăt de afară va şterge orice urmă de miros stătut.

Evită umezeala!

Ai spălat pe jos, dar ai uitat căldarea şi mopul îmbibat cu apă pe hol. Mare greşeală! Umezeala şi mirosul pămătufului umed se vor răspândi în întreaga casă.

Spală cu detergenţi parfumaţi şi balsam de rufe

Dacă foloseşti un detergent parfumat, rufele pe care le vei aşeza în dulap vor răspândi un miros plăcut şi proaspăt. Dar nu exagera! Nu turna prea mult detergent pentru că, s-ar putea ca maşina ta de spălat să nu reuşească să clătească atât de bine rufele.

Foloseşte lumânări parfumate şi odorizante de cameră

De fiecare dată după ce faci curat în casă, aprinde lumânări parfumate, schimbă odorizantele de cameră vechi cu unele noi sau foloseşte esenţe.  Atentie! Nu face abuz! Lumanarile parfumate pot fi periculoase pentru sanatate!

 

COMENTARII

Lasă un răspuns