Cum scapi de călcâiele crăpate? 5 remedii naturiste pentru o piele ca...

Cum scapi de călcâiele crăpate? 5 remedii naturiste pentru o piele ca de bebeluş

0 1387

Din cauza călcâielor crăpate şi a pielii extrem de uscate îţi este imposibil să porţi sandale? Cremele pe care le foloseşti nu dau rezultatul dorit? Este cazul să renunţi la produsele din comerţ, pline de chimicale, şi să încerci câteva remedii naturiste care chiar funcţionează! În acest fel, pielea îngroşată şi stratul de celule moarte vor fi eliminate, iar picioarele tale vor fi pregătite pentru vară. Uite ce ai de făcut!

malai1. Gomaj cu mălai

Procesul de exfoliere presupune îndepărtarea stratului de celule şi piele moartă care se îngroaşă şi se crapă. Gomajul este primul lucru pe care trebuie să-l faci regulat pentru o piele fină şi catifelată. Ţine picioarele pentru 30 de minute în apă caldă, iar apoi masează tălpile, insistând în zona călcâielor, cu o pastă din mălai şi apă. Poţi folosi şi piatra ponce sau materiale textile speciale pentru gomaj. În acest fel, vei elimina stratul de celule moarte, pielea va fi curată, va putea să respire în voie, iar buna circulaţie a sângelui va ajuta celulele să se regenereze.

ulei de cocos2. Foloseşte ulei de cocos

Uleiul de cocos este un remediu natural foarte eficient împotriva pielii uscate şi crăpate. Asta, pentru că are puternice efecte hidratante şi hrănitoare. Uleiul de cocos are proprietăţi antifungice şi antibacteriene ţinând la distanţă ciupercile, bacteriile şi microbii care se pot dezvolta la nivelul tălpilor. Masajul cu ulei de cocos se face după ce ai efectuat exfolierea.

sare epsom3. Sarea Epsom

Sarea Epsom este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce pielii. Este foarte bogată în sulfat de magneziu şi ajută sistemul muscular. Ţine picioarele, pentru 30 de minute, în apă călduţă în care ai adăugat o cană de sare Epsom. Apoi, exfoliază pielea cu produse speciale pentru gomaj.

amaie si petale de trandafir4. Lămâia

Lămâia conţine un acid natural care „topeşte” stratul de piele şi celule moarte, lăsând pielea fină şi catifelată. Mai mult, lămâia are efect de împrospătare şi elimină mirosul neplăcut al transpiraţiei. Ţine picioarele, pentru 15 minte, în apă călduţă în care ai turnat sucul a două lămâi. Apoi, exfoliază pielea cu produse specifice sau piatra ponce.

femeie picioare otet5. Oţetul de mere

Ţine picioarele în apă caldă în care ai turnat două, trei linguri de oţet de mere. pH-ul acestuia este similar celui al pielii sănătoase şi previne iritaţiile, eczemele şi bătăturile. Bogat în acid, oţetul va elimina celulele moarte şi-ţi va lăsa pielea fină şi catifelată.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns