Cum scapi de durerile de gât? Uite cu ce să faci gargară!

Cum scapi de durerile de gât? Uite cu ce să faci gargară!

0 19244

Ai răcit și te doare în gât? Înainte de a lua medicamente, încearcă un remediu naturist și anume gargara! Vei vedea că funcționează! Gargara se face cu apă caldă în care poți adăuga o mulțime de produse naturale pe care le ai chiar la tine acasă, de la sare, miere, oțet, până la cuișoare, ardei iute etc. Uite ce ai de făcut!

 

Gargară cu sare

Pune o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă spre fierbinte, temperatura fiind cea pe care o tolerează organismul. Gargara cu apă rece și sare nu va avea nici un efect. Această soluție va neutraliza acizii care se regăsec în cavitatea bucală. Vei simți o senzație de arsură ușoară dar nu trebuie să te îngrijorezi pentru că efectul va fi unul garantat: gargara cu sare ajută la vindecarea durerilor de gât prin eliminarea bacteriilor și vindecarea iritațiilor.

lamaieGargară cu apă și lămâie

Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu apă și fă gargară dimineața și seara.  Este un remediu naturist care va ajuta organismul să lupte împotriva durerilor.  Sucul de lămâie, fiind acid, va creea un mediu ostil bacteriilor instalate în gât.

ginger lamaie miereGargară cu apă, miere, ghimbir și lămâie

Toarnă într-un pahar cu apă caldă o linguriță de pudră de ghimbir, o linguriță de miere și sucul unei lămâi. Fă gargară cu această soluție și vei spune adio durerilor de gât. Mierea, lămâia și ghimbirul au proprietăți antibacteriene.

chili-peppersGargară cu apă și sos iute

Nu te-ai fi gândit la asta, nu? Elementele pe care le conține ardeiul iute ajută la vindecarea inflamațiilor și calmarea durerilor. Adaugă într-un pahar cu apă fierbinte două, trei lingurițe de sos iute și fă gargară. Senzația nu va fi una foarte plăcută, vei simți arsuri pe gât dar funcționează! Vei spune adio dureri de gât și bun venit arsuri! Nu, este o glumă. Chiar funcționează!

cuisoare bunGargară cu ceai de cuișoare

Adaugă 1-3 lingurițe de praf de cuișoare într-un pahar cu apă, amestecă bine, iar apoi fă gargară. Cuișoarele au efect antibacterian și proprietăți antiinflamatorii.

suc de rosiiGargară cu suc de tomate

Adaugă într-un pahar cu apă fierbinte  suc de tomate și presară piper. Amestecă bine și fă gargară. Roșiile conțin licopen, un antioxidant care va ajuta la vindecarea rapidă a iritațiilor.

otet mereGargară cu oțet de mere și sare

Germenii și bacteriile nu supraviețuiesc într-un mediu acid, iar oțetul îi va elimina rapid. Adaugă o linguriță de oțet de mere și una de sare într-un pahar cu apă caldă. Amestecă bine, iar apoi fă gargară.

SONY DSCGargară cu tinctură de mir și apă

Dacă ai răcit și te doare gâtul, fă gargară cu apă și tinctură de mir. Este un remediu care îți va calma durerile și va grăbi vindecarea. Adaugă câteva picături de tinctură într-un pahar cu apă caldă. Mirul are proprietăți astringente și combate inflamațiile. Este și antiseptic. Fă gargară de 6 ori pe zi și vei scăpa de dureri.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns